Παναθηναϊκός: Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή κόντρα στην Εφές
i

Παναθηναϊκός μπάσκετ/©Intime

Παναθηναϊκός: Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή κόντρα στην Εφές

Sportal newsroom 08:56 - 23.12.2022

Την Αναντολού Εφές αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός (19:30) για τη 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στην έδρας της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Αναντολού Εφές δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός τη 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά τις δύο σερί ήττες στην Ισπανία από τη Βαλένθια και την Μπαρτσελόνα για τη «διαβολοβδομάδα».

Η ομάδα του Ενγκίν Αταμάν ηττήθηκε από την Μπασκόνια και την Παρτιζάν και έχει ρεκόρ 7 νίκες και ισάριθμες ήττες. Ο Παναθηναϊκός είναι στο 6-8.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Αρτούρας Γκουντάιτις, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Λευτέρη Μποχωρίδη. Αντίθετα, επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Μάριους Γκριγκόνις.

«Η Εφές είναι η καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών στην Ευρωλίγκα οπότε θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό ματς εαυτό. Διατήρησε στο ρόστερ της τους καλύτερους παίκτες της από τις προηγούμενες σεζόν και προσέθεσε κάποιους ακόμη πολύ καλούς. Το ξεκίνημά της στη σεζόν είναι ίδιο με τις προηγούμενες, αλλά κατά τη γνώμη μου απέναντί μας έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο και στις δύο πλευρές του γηπέδου», τόνισε εν όψει του ματς ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ο Μάριους Γκριγκόνιας συμπλήρωσε με τη σειρά του: «Έχουν κάποιους από τους καλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκας. Δεν μπορείς να τους σταματήσεις τελείως, μόνο να τους περιορίσεις, να τους κάνεις να νιώσουν άβολα. Πρέπει και εκείνοι να ανησυχούν για το δικό μας παιχνίδι. Δεν υπάρχει ένα κλειδί για την επιτυχία, πρέπει να κάνεις καλά τις μικρές λεπτομέρειες για να κερδίσεις». 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ, Μίλαν Νέντοβιτς και Γιακούμπ Ζαμοίσκι. Θυμίζουμε ότι η αναμέτρηση είναι sold out.

Ο αγώνας ξεκινάει στις 19:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime.