Παναγιώτης Καλαϊτζάκης: Το εικοσαήμερο «φωτιά» που τον έβαλε στην εξίσωση του Παναθηναϊκού (vids)
i

© 2024 EuroLeague Basketball

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης: Το εικοσαήμερο «φωτιά» που τον έβαλε στην εξίσωση του Παναθηναϊκού (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:07 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:08 - 11.02.2024

Από το ματς στο Βελιγράδι με την Μακάμπι, στις 25 του Γενάρη και έπειτα, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έχει μεταμορφωθεί σε κεντρικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού και ο κόουτς Εργκίν Αταμάν πλέον έχει έναν σημαντικό ρόλο για τον 25χρονο Κρητικό.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2024, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έβαλε (τέσσερις) περισσότερους πόντους, απ' όσους είχε βάλει αθροιστικά στα 14 ματς της EuroLeague που είχαν προηγηθεί. 

Ήταν η μέρα του αγώνα του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 23η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και μπορεί η νίκη να... χάθηκε (με 90-75), υπήρξε όμως ένα «πράσινο» κέρδος: Η παρουσία του 25χρονου Έλληνα γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος τελείωσε την προσπάθειά του ως πρώτος σκόρερ της ομάδας του (17 πόντοι) και δεύτερος ολόκληρης της αναμέτρησης. Μόνο ο Ουέιντ Μπάλντγουιν έβαλε περισσότερους απ' αυτόν (22) και το ακόμα πιο σημαντικό -για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον Καλαϊτζάκη- ήταν η... συνέχεια! 

Τρεις μέρες αργότερα, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ο Εργκίν Αταμάν είδε και πάλι τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να πρωταγωνιστεί. Αυτή τη φορά ο αντίπαλος δεν ήταν του ίδιου επιπέδου, αλλά στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα, για την 16η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, η στατιστική εικόνα ήταν παρόμοια. 

Πρώτος σκόρερ με 18 πόντους ο δίμετρος Κρητικός, ο οποίος δεν διαφωτίστηκε ξαφνικά και αναπάντεχα. Απλώς, έκανε πράξεις κάτω από τους προβολής, την σκληρή δουλειά που έχει ρίξει με κλειστά τα φώτα. Το καλοκαίρι άλλωστε, με τον τρόπο του, την διάθεσή του, αλλά και τα προσόντα του έπεισε τον Εργκίν Αταμάν να τον διατηρήσει στην ομάδα. Και ο Τούρκος, από την πρώτη στιγμή ήταν διατεθειμένος να του δώσει την ευκαιρία που έψαχνε. 

Τα δύο παιχνίδια που προαναφέρθηκαν δεν ήταν... φωτοβολίδες. Σιγά σιγά συμπληρώνεται ο πιο εντυπωσιακός μήνας στην επαγγελματική καριέρα του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Και θα πρέπει σε αυτόν να συνυπολογιστούν οι 10 πόντοι του με 5/5 δίποντα στη νίκη επί της Μιλάνο στο ΟΑΚΑ και τα σχεδόν 19 λεπτά που αγωνίστηκε στην πρόσφατη επιτυχία επί της με την Φενέρμπαχτσε. Όταν κατέγραψε 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ

Τα 10 σημεία που μας έμειναν από την 26η αγωνιστική της Euroleague!
EUROLEAGUE

11:51 - 11.02.2024

Τα 10 σημεία που μας έμειναν από την 26η αγωνιστική της Euroleague!

Από το triple double και το ρεκόρ στις ασίστ του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, μέχρι το τρομερό νικητήριο τρίποντο του Σιλβέν Φρανσίσκο στο Βελιγράδι, μεσολαβούν άλλες 8 χαρακτηριστικές παρουσίες και στιγμές, που έκαναν την τελευταία αγωνιστικής της EuroLeague πριν την 20ήμερη διακοπή, εξόχως ενδιαφέρουσα.

Συνολικά πάντως, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε 18 ματς στην EuroLeague έχει 46 πόντους (2,6 μέσο όρο), αλλά τους 33 εξ αυτών τους έχει βάλει στα τελευταία τέσσερα ματς. Εντός των συνόρων και στις υποχρεώσεις της Stoiximan Basket League ο Καλαϊτζάκης έχει 7,7 πόντους ανά αγώνα με 69,8% στα δίποντα και 16'30'' χρόνο συμμετοχής στους 17 αγώνες που έλαβε μέρος. 

19:11 - 05.02.2024

Απίθανος Καλαϊτζάκης, ξεσήκωσε τον κόσμο στο ΟΑΚΑ

Δείτε το τρομερό κάρφωμα του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη με το οποίο ξεσήκωσε τον κόσμο που έχει βρεθεί στο ΟΑΚΑ.