Παναθηναϊκός: Εκτός ο Μαντζούκας, βλέπει 12άδα ο Πονίτκα, όχι όμως και ο Ουόλτερς

Ματέους Πονίτκα

i

© Intime

Παναθηναϊκός: Εκτός ο Μαντζούκας, βλέπει 12άδα ο Πονίτκα, όχι όμως και ο Ουόλτερς

Πάρης Τσελεπίδης • 16:42 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Λευτέρης Μαντζούκας έμεινε εκτός προπόνησης του Παναθηναϊκού, ενώ αντίθετα, οι Ματέους Πονίτκα και Νέιτ Ουόλτερς έβγαλαν το πρόγραμμα του Χρήστου Σερέλη. Ο πρώτος μάλιστα φλερτάρει με την επιστροφή του στην 12άδα στο αυριανό παιχνίδι με το Περιστέρι όχι όμως και ο δεύτερος.

Επιστροφή στις προπονήσης για τον Παναθηναϊκό, που αφήνει πίσω το παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου που ήταν και το τελευταίο εντός έδρας στη φετινή Euroleague και να κεντράρει στο ματς που ακολουθεί με το Περιστέρι bwin (9/4, 15:45). Το τελευταίο για την κανονική διάρκεια της Basket League στο κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου με τα προβλήματα να μην λείπουνε για τον Χρήστο Σερέλη.

Η τάπα του Γκουντάιτς στο top-10 της Euroleague και το απίστευτο κάρφωμα του Χέις στην κορυφή (vid)
EUROLEAGUE

13:18 - 08.04.2023

Η τάπα του Γκουντάιτς στο top-10 της Euroleague και το απίστευτο κάρφωμα του Χέις στην κορυφή (vid)

Στις δέκα καλύτερες φάσης της 33ης αγωνιστικής της Euroleague συμπεριλήφθηκε η εντυπωσιακή τάπα του Αρτούρας Γκουντάιτις του Παναθηναϊκού, ενώ στην πρώτη και πιο... λαμπερή θέση βρέθηκε ο Κιβάριους Χέις της Ζαλγκίρις Κάουνας με την εντυπωσιακή του προσπάθεια κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στη σημερινή προπόνηση, όσοι έπαιξαν πολύ χθες έκαναν αποθεραπεία. Εκτός έμεινε ωστόσο ο Λευτέρης Μαντζούκας που υπέστη ένα διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου. Για αυτό αν και φαίνεται ελαφρύ αύριο δεν θα παίξει κόντρα στο Περιστέρι.

Εν τω μεταξύ κανονικά προπονήθηκαν οι Ματέους Πονίτκα και Νέιτ Ουόλτερς. Θα φανεί ωστόσο αύριο αν κάποιος από αυτούς μπει στην αποστολή. Το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό να συμβεί με τον πρώτο και όχι με τον δεύτερο όσον αφορά την επιστροφή του στην αγωνιστική 12άδα του Παναθηναϊκού.

Ο διεθνής Πολωνός γκαρντ/φόργουορντ είχε υποστεί διάστρεμμα στο παιχνίδι με την Βιλερμπάν για την Euroleague στο Αστρομπάλ που είχε αποδειχθεί εξ αρχής βαρύ. Κάτι που φάνηκε και στην πράξη καθώς έμεινε εκτός δράσης για διάστημα τριών εβδομάδων. Από τις 17 Μαρτίου.

Όσο για τον Αμερικανό πλέι μέικερ είχε τραυματιστεί μία εβδομάδα μετά. Στις 24 Μαρτίου. Την επομένη δηλαδή του εντός έδρας παιχνιδιού με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ για την Euroleague και παραμονή αυτού με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων που είχε διεξαχθεί για την Basket League. Ο Ουόλτερς υπενθυμίζεται είχε υποστεί τενοντίτιδα που πλέον μετά από διάστημα δύο εβδομάδων φαίνεται να την ξεπερνάει αλλά όπως φαίνεται όχι και να είναι σε θέση ακόμη να αγωνιστεί.

Η παρουσία του Πονίτκα στην αποστολή του αυριανού παιχνιδιού με το Περιστέρι bwin για το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Basket League φανερώνει και την ξεκάθαρη πρόθεση του Σερέλη. Να έχει τον Πολωνό αντί του Ουόλτερς στη τελική εξάδα για τα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος που θα ακολουθήσουνε. Μία απόφαση ωστόσο που δεν πρόκειται να ληφθεί όπως όλα δείχνουνε πριν από την τελική ημερομηνία.