Με ξέσπασμα στο τέλος ήρθε η νίκη στο πρώτο φιλικό του νέου Παναθηναϊκού (vids+stats)

Κώστας Σλούκας

i

© Intime

Με ξέσπασμα στο τέλος ήρθε η νίκη στο πρώτο φιλικό του νέου Παναθηναϊκού (vids+stats)

Ηλίας Λαλιώτης 20:34 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:12 - 04.09.2023

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 91-80 της Κρκα Νόβο Μέστο στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας, με τον Κώστα Σλούκα να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα και τον Γκραντ να κάνει την... ανατροπή - Πρώτος σκόρερ με 21 πόντους ο Μπαλτσερόφσκι, πολύ καλή εμφάνιση από Αντετοκούνμπο, ξεχώρισε το δίδυμο Σλούκα-Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη Σλοβενία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και το απόγευμα της Δευτέρας (4/9) αντιμετώπισε την Κρκα Νόβο Μέστο, στο πρώτο φιλικό -προπονητικού χαρακτήρα- για τη νέα σεζόν.

Όπου ο Κώστας Σλούκας και οι υπόλοιποι νέοι παίκτες του Τριφυλλιού έκαναν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους (δεν έπαιξαν οι διεθνείς Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ, Παπαπέτρου, Μωραΐτης που απουσιάζουν και ο τραυματίας Μήτογλου).

Οι «πράσινοι» μετά από συνεχόμενες μέρες διπλών προπονήσεων (είχαν και το πρωί πρόγραμμα), είχαν την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν, ωστόσο τα «βαριά πόδια» φάνηκαν αμυντικά, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να επικρατεί με ανατροπή στο τέλος, χάρη σε ένα σερί 25-6 στο τελευταίο 7λεπτο, όταν και μετέτρεψε το 66-74 στο τελικό 91-80!

Ο Τούρκος προπονητής, παρότι είχε μια αδιαθεσία με ενοχλήσεις στο στομάχι, βρέθηκε κανονικά στο γήπεδο και στον πάγκο της ομάδας και -αν και είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα- έδειξε τις πρώτες σκέψεις του για την ομάδα που ετοιμάζει.

Στην πεντάδα που ξεκίνησε (Σλούκας, Βιλντόζα, Γκριγκόνις, Μαντζούκας και Μπαλτσερόφσκι) το δίδυμο του Έλληνα με τον Αργεντινό στα γκαρντ φαίνεται να είναι αυτό που θα προτιμά ο Αταμάν να βρίσκεται ταυτόχρονα και για περισσότερη ώρα στο παρκέ. Με τους Γκραντ και Γκάι να έρχονται από τον πάγκο.

Μάλιστα, ο Γκραντ ήταν από τους πρωταγωνιστές στην ανατροπή που έκανε ο Παναθηναϊκός στο 4ο δεκάλεπτο (είχε βρεθεί να χάνει και με 9 πόντους [48-57] στην τρίτη περίοδο), ενώ οι Σλούκας και Βιλντόζα «καθάρισαν» στο τέλος. Πολύ καλή εμφάνιση και από τους ψηλούς του Τριφυλλιού, Μπαλτσερόφσκι και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Ακόμα βέβαια είναι πολύ νωρίς για ουσιαστικά συμπεράσματα, αλλά πήραμε μια πρώτη ένδειξη των προθέσεων του Αταμάν. Περισσότερα θα δούμε στα επόμενα φιλικά παιχνίδια (την Πέμπτη αντιμετωπίζει στη Λιουμπλιάνα τη Τσεντεβίτα), με τα ματς του «Παύλος Γιαννακόπουλος» να αποτελούν την πρόβα τζενεράλε για τη νέα σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 43-47, 69-74, 91-80

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Π. Καλαϊτζάκης 6 (2), Βιλντόζα 13 (2), Γκάι 7 (1), Μπαλτσερόφσκι 21, Σλούκας 5 (1), Αβδάλας, Σαμοντούροβ, Γκραντ 12 (2), Κώττας, Αντετοκούνμπο 12, Γκριγκόνις 4 (1), Μαντζούκας 11 (1) 

Krka: Στέργκαρ 18 (2), Εντοσόουμαν 10, Τσερκβένικ 5, Μπάτσβιτς 4 (1), Κάζινς 15 (1), Τζούρκοβιτς 2, Σπαν 13 (3), Πλουτ, Σκεντέλι 6, Μακούρα 7, Μπόμπναρ 

Σερέλης: «Το πρώτο που θέλαμε να δούμε ήταν η διάθεση» 

Ο εκ των άμεσων συνεργατών του Εργκίν Αταμάν, Χρήστος Σερέλης, μίλησε για το πρώτο φιλικό της ομάδας και τόνισε ότι: «Στην ουσία ήταν η πρώτη μας προσπάθεια να παίξουμε 5vs5 σε συνεχόμενο διάστημα. Είμαστε ακόμη πάρα πολύ κουρασμένοι, έχουν κάνει πολύ καλές προπονήσεις τα παιδιά! Θέλαμε να δούμε κάποια συστήματα, καθώς είναι όλα καινούργια στην ομάδα, να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε και σιγά-σιγά να προσαρμόσουμε το αμυντικό μας πλάνο. Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, μας λείπουν και πέντε παίκτες! Αλλά η διάθεση ήταν το πρώτο πράγμα που θέλαμε να δούμε και το πώς μπορούν να συνεργατούν κάποιοι παίκτες ως μία νέα ομάδα!».

Δείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης:

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ! Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί τα φιλικά προετοιμασίας του, επικρατώντας με 91-80 της Κρκα Νόβο Μέστο στην Σλοβενία!

  • 84-78 στο 37' με καλάθι του Μπαλτσερόφσκι, ύστερα από ασίστ του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ
  • 80-74 στο 35 με τον Γκραντ να σκοράρει για τρεις!
  •  75-74 στο 32' με τον Παναθηναϊκό να περνάει μπροστά, χάρη σε 4 πόντους του Γκραντ και 2 του Αντετοκούνμπο!

ΤΕΛΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ με τον Παναθηναϊκό να είναι πίσω στο σκορ μρ 69-74

  •  69-74 στο 29' ο Παναθηναϊκός μειώνει με τον Κάιλ Γκάι να «πυροβολεί» από μακριά! 
  •  64-69 στο 28' με τον Γκραντ να σκοράρει αυτή τη φορά 
  • 55-59 στο 25' ξανά με τον Λευτέρη Μαντζούκα να σκοράρει 
  • 50-57 στο 24' χάρη σε καλάθι του Μαντζούκα
  •  46-49 στο 21' με τον Μπαλτσερόφσκι να μειώνει 

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ με τον Παναθηναϊκό να είναι πίσω στο σκορ με 43-47

  • 27-28 στο 14' με κάρφωμα του Κώστα Αντετοκούνμπο

Ο Εργκίν Αταμάν να σημειώσουμε πως έχει μια αδιαθεσία σήμερα με πόνο στο στομάχι. Παρά ταύτα βρίσκεται κανονικά στο γήπεδο και στον πάγκο της ομάδας

ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ με το σκορ στο 20-22

  • 20-18 στο 8' με τρίποντο του Γκραντ
  • 13-11 στο 7' με τον Μαντζούκα να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων
  • 6-6 μετά τα πρώτα 3' λεπτά της αναμέτρησης
  • Πεντάδα Παναθηναϊκού: Σλούκας, Βιλντόζα, Γκριγκόνις, Μαντζούκας και Μπαλτσερόφσκι
  • Εκτός αγώνα θα είναι και ο Ντίνος Μήτογλου, λόγω του κατάγματος στο δάχτυλο 
  • Την Πέμπτη στις 4:30 είναι προγραμματισμένο το δεύτερο φιλικό επί σλοβένικου εδάφους με την Τσεντεβίτα Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα
  • Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμα στην διάθεσή του τους διεθνείς, με τους Παπαπέτρου, Μωραΐτη, Λεσόρ και Χουάντσο να έχουν μόλις τελειώσει τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές ομάδες και να μην έχουν ενσωματωθεί ακόμα στην ομάδα του Αταμάν.
  • Καλησπέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε την φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού απέναντι στην Κρκα Νόβο Μέστο, η οποία θα είναι και η πρώτη της εποχής Εργκίν Αταμάν στους Πράσινους.