Νέιτ Ουόλτερς: Μια ακόμα άστοχη επιλογή στη μετά-Καλάθη εποχή

Νέιτ Ουόλτερς

i

©Intime

Νέιτ Ουόλτερς: Μια ακόμα άστοχη επιλογή στη μετά-Καλάθη εποχή

Ηλίας Λαλιώτης 09:12 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:13 - 21.04.2023

Το Sportal καταγράφει τις επιδόσεις του Νέιτ Ουόλτερς στον Παναθηναϊκό, αλλά και όλους όσους δεν κατάφεραν να δώσουν λύσεις στη θέση του playmaker την τελευταία τριετία.

Το κενό που άφησε η αποχώρηση του Νικ Καλάθη το καλοκαίρι του 2020 δεν καλύφθηκε επαρκώς από τον Παναθηναϊκό την τελευταία τριετία. Η θέση του playmaker είναι κομβική για κάθε ομάδα, ειδικά αυτές που θέλουν να είναι ανταγωνιστικές. Η αποτυχία των «πράσινων» να βρουν μια αξιόπιστη λύση αντικατοπτρίζεται και στην εικόνα τους στη Euroleague το ίδιο διάστημα.

Πέρυσι, πολλοί πίστεψαν πως με τον ερχομό των Νέιτ Ουόλτερς και Πάρις Λι, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ειδικά με τον πρώτο, ο οποίος είναι καθαρός δημιουργός και προερχόταν από μια καλή σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα (10,9 πόντους, 3,6 ασίστ, 2,6 ριμπάουντ σε 23:42 κατά μέσο όρο σε 31 ματς).

Η επιλογή του Ντέγιαν Ράντονιτς, ωστόσο, αποδείχθηκε λανθασμένη, με τον Αμερικανό γκαρντ να προσφέρει πολύ λιγότερα από όσα θα περίμεναν όλοι. Ρόλο έπαιξαν και οι συχνοί τραυματισμοί του, οι οποίοι δεν τον άφησαν να βρει ρυθμό, μιας και όταν αγωνιζόταν, λίγα είναι τα ματς που έκανε τη διαφορά.

Συνολικά, ο Ουόλτερς μέτρησε 7,9 πόντους, 2,9 ασίστ και 2,3 ριμπάουντ, σε 21:09 κατά μέσο όρο, σε 23 αναμετρήσεις στη Euroleague με τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, είχε σε 14 παιχνίδια της Basket League 6,1 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο Χρήστος Σερέλης επέλεξε να αφήσει τον Αμερικανό εκτός της τελικής εξάδας ξένων που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα playoffs και η θητεία του στον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε άδοξα.

Εκτός πλάνου της Αρμάνι ο Μήτρου-Λονγκ, ανοίγει ο δρόμος για τον Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

20:07 - 20.04.2023

Εκτός πλάνου της Αρμάνι ο Μήτρου-Λονγκ, ανοίγει ο δρόμος για τον Παναθηναϊκό

Ο Ετόρε Μεσίνα δεν θα συμπεριλάβει τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ στην εξάδα των ξένων για τα ιταλικά playoffs και πηγές από τη γειτονική χώρα αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανή η αποχώρησή του από την Αρμάνι Μιλάνο.

Το Sportal θυμάται όλες τις επιλογές του Παναθηναϊκού στη θέση του playmaker από την αποχώρηση του Νικ Καλάθη το καλοκαίρι του 2020 και μετά.

ΠΙΕΡ ΤΖΑΚΣΟΝ

Ο Πιερ Τζάκσον αποτέλεσε τον πρώτο αντικαταστάτη του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό, αλλά αποχώρησε πριν καλά-καλά μπει στην ομάδα, καθώς αγωνίστηκε μόνο σε φιλικά παιχνίδια και τα δύο παιχνίδια του 1ου Super Cup το οποίο δεν κατέκτησαν οι «πράσινοι» με αντιπάλους, το Περιστέρι, τον Προμηθέα και την ΑΕΚ!

ΚΙΦΕΡ ΣΑΪΚΣ

Μετά τον Τζάκσον αποκτήθηκε ο Κίφερ Σάικς, αλλά και αυτός αποδείχθηκε κατώτερος του επιπέδου της Euroleague, στην οποία έπαιξε τρία παιχνίδια και μέτρησε 3,7 πόντους, 2,7 ασίστ και 1,7 ριμπάουντ.

ΣΕΛΒΙΝ ΜΑΚ

Ένα πρώην NBAερ με σημαντική παρουσία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και με εμπειρία από την Euroleague (Αρμάνι Μιλάνο). Ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν 2020/21 με 18 πόντους στη νίκη κόντρα στην Εφές, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Σε 26 ματς στη Euroleague είχε 6 πόντους με 41,7% στα τρίποντα, 2,8 ασίστ, 1,2 ριμπάουντ και 0,7 κλεψίματα.

ΚΕΝΤΡΙΚ ΠΕΡΙ

Ήρθε ως ο παίκτης-αποκάλυψη του Eurocup, αλλά δεν κατάφερε να σταθεί ανάλογα στο επίπεδο της Euroleague και αποχώρησε πριν από το τέλος της σεζόν 2021-22. Σε 19 παιχνίδια στη Euroleague μέτρησε 4,8 πόντους, 1,7 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ.

ΓΙΟΓΚΙ ΦΕΡΕΛ

Ήρθε για να αντικαταστήσει τον Κέντρικ Πέρι, έχοντας καλό βιογραφικό στο NBA, αλλά στην ουσία πέρασε και δεν ακούμπησε ο βραχύσωμος γκαρντ. Έπαιξε μόλις 5 παιχνίδια στη Euroleague έχοντας 1,6 πόντους, 1,8 ασίστ και 1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο και αποχώρησε.

ΠΕΪΤΟΝ ΣΙΒΑ

Η τελευταία περίπτωση παίκτη που αποκτήθηκε για τη θέση του playmaker, στο τέλος της σεζόν, με την Ευρωλίγκα να έχει ολοκληρωθεί. Αγωνίστηκε στο τέλος της κανονικής περιόδου της Basket League και στα playoffs, αλλά δεν έκανε τη διαφορά.