Ο μονόδρομος του Ράντονιτς
i

Ντέγιαν Ράντονιτς / © Intime

Ο μονόδρομος του Ράντονιτς

Πάρης Τσελεπίδης • 23:45 - 18.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το κακό του τρίτο δεκάλεπτο στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό του Final 8 του Κυπέλλου και στην επόμενη μέρα του καλείται να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης.

Ο Ολυμπιακός έφθασε δίκαια στην πρόκρισή του επί του Παναθηναϊκού στον τελικό του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος στο πρώτο Final 8 του θεσμού. Σε ένα παιχνίδι όπου οι «πράσινοι» έδειξαν να πατάνε καλά στα δύο πρώτα δεκάλεπτά του αλλά χάθηκαν στο τρίτο του και έχασαν. Σε ένα διάστημα του παιχνιδιού όπου ο Ντέγιαν Ράντονιτς έχει τη δική του ευθύνη στο πως διαχειρίστηκε το υλικό του και το πως το είχε προετοιμάσει για να αντιδράσει κόντρα σε ένα ξέσπασμα των «ερυθρολεύκων» που λίγο πολύ θα συνέβαινε.

Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 17-0 με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και κάπου εκεί ουσιαστικά όλα τελείωσαν. Αυτό που απομένει να φανεί στην επόμενη μέρα της απώλειας του πρώτου στόχου της χρονιάς, του Κυπέλλου Ελλάδος, είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ράντονιτς. Και πιο συγκεκριμένα τι μέλλει γενέσθαι με την παρουσία του στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού. Αν θα συνεχίσει ή αν θα αποτελέσει παρελθόν κάτι που ο Μαυροβούνιος τεχνικός με τη στάση του δεν δείχνει διατεθειμένος να το κάνει πράξη. Να παραιτηθεί δηλαδή.

Ουσιαστικά ο Ράντονιτς κινείται στη λογική του Άντριου Άντριους. Να πατάει πάνω στο συμβόλαιό του όπως και ο Αμερικανός γκαρντ που συνεχίζει να μην το λύνει ακόμη και τώρα που η διοίκηση της ΚΑΕ του έχει προσφέρει ότι είχε ζητήσει. Τις απολαβές όλου του φετινού του συμβολαίου αλλά και το ποσό για να αποδεσμευτεί από αυτό της επόμενης χρονιάς μιας και το περασμένο καλοκαίρι είχε υπογράψει συμβόλαιο διετούς χρονικής διάρκειας. Όπως ακριβώς και ο Μαυροβούνιος τεχνικός.

Μπαρτζώκας: «Σέβομαι τον Ράντονιτς, είναι καλός προπονητής ό,τι και να λένε» (vid)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

22:03 - 18.02.2023

Μπαρτζώκας: «Σέβομαι τον Ράντονιτς, είναι καλός προπονητής ό,τι και να λένε» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε πως όποιες και να είναι οι συνθήκες «ο Παναθηναϊκός είναι πάντα... μεγάλος αντίπαλος» και τώρα... «πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να δείξουμε σοβαρότητα στον τελικό».

Ο Άντριους με τη στάση του ουσιαστικά πατάει πάνω στο συμβόλαιό του μη υπογράφοντας τη λύση του ώστε να ελευθερωθεί μία θέση ξένου από τους εφτά που είναι δηλωμένοι στον ΕΣΑΚΕ για το γεγονός ότι ο Ράντονιτς τον έχει βάλει όλο αυτό το τελευταίο διάστημα στον πάγο. Σε αγωνιστική απραξία με αποτέλεσμα να μην μπόρεσε όπως επιθυμούσε να βρει συμβόλαιο σε άλλη ομάδα της Euroleague.

Ο Ράντονιτς όμως; Ουσιαστικά παραμένει στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού για να παραμένει παρά το γεγονός ότι έχει εισπράξει πως δεν είναι αποδεκτός στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας αλλά και πως το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό για τον ίδιο. Κάτι που φάνηκε στη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου όπου τη στιγμή που η ομάδα του χρειάστηκε 8'55'' για να βρει το πρώτο της καλάθι δεν μπόρεσε όπως φάνηκε να κάτι το οτιδήποτε για να το αποτρέψει. Να φρενάρει τον Ολυμπιακό με κάποια κίνηση από τον πάγκο ή να αφυπνίσει τους παίκτες του για να αντιδράσουνε.

Η χειρότερη ίσως εμφάνιση του Ντουέιν Μπέικον που είχε 1/12 σουτ είχε σαν αποτέλεσμα όπως αποδείχτηκε να «μπλοκάρει» τον Ράντονιτς και συνάμα να στερήσει πόντους από τους «πράσινους» στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς μέχρι το επόμενο. Μέχρι δηλαδή σε εκείνα των playoffs της Basket League όπου θα κριθεί ο επόμενος στόχος της χρονιάς. Το φετινό πρωτάθλημα. Εκεί όπου φαντάζει ότι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό να παρουσιαστεί με άλλον προπονητή στην άκρη του πάγκου του. Είτε με τον Ιταλό ομοσπονδιακό Τζιανμάρκο Ποτσέκο, τον Σλοβένο πρώην παίκτη του Γιάκα Λάκοβιτς είτε ακόμη και με τον Μαυροβούνιο Ζβέζνταν Μίτροβιτς.

Ράντονιτς: «Χάσαμε κάθε έλεγχο στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου»
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

21:41 - 18.02.2023

Ράντονιτς: «Χάσαμε κάθε έλεγχο στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού εστίασε την απώλεια του ελέγχου με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης θεωρεί πως «υποτιμήσαμε τους εαυτούς μας, το πιστέψαμε, προσπαθήσαμε, αλλά ξαφνικά αδρανήσαμε»

Ο Ράντονιτς το μόνο σίγουρο είναι πως πριν από ενάμιση μήνα, στις αρχές του 2023, είχε πάρει επιπλέον πίστωση χρόνου από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στη συνάντηση που είχανε. Στο ρόστερ προστέθηκε ως προσωπική του επιλογή τόσο ο Δημήτρης Αγραβάνης όσο και ο Ματ Τόμας αλλά παρόλα αυτά η εικόνα της ομάδας δεν δείχνει να αλλάζει ώστε να μπορέσει να κοιτάξει στα ίσια τον Ολυμπιακό. Για αυτό και το μεταξύ των δύο «ερυθρόλευκο» σερί αυξήθηκε φθάνοντας στο 11-0.

Όπως και να έχει ένα είναι το σίγουρο τη στιγμή αυτή. Ο Ράντονιτς να αναλάβει τις ευθύνες του. Κάτι που φαντάζει ως μονόδρομος για να μπορέσει ακολούθως ο Παναθηναϊκός να συμφωνήσει με τον διάδοχό του που θα κληθεί να διορθώσει τη σημερινή εικόνα της ομάδας.