Ο λόγος που ο Παναθηναϊκός απέφυγε την αφαίρεση βαθμών για τη διακοπή του τελικού με τον Ολυμπιακό

Ο λόγος που ο Παναθηναϊκός απέφυγε την αφαίρεση βαθμών για τη διακοπή του τελικού με τον Ολυμπιακό

Ηλίας Λαλιώτης 16:40 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:49 - 18.06.2023

Όσα έγραψαν στο Φύλλο Αγώνα οι διαιτητές Κορομηλάς, Παπαπέτρου και Θεονάς, για τη διακοπή του Game 4 των τελικών της Basket League, είχε ως αποτέλεσμα να μην δικαστεί ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με το άρθρο που προβλέπει αφαίρεση 2 βαθμών.

Ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και συνολικό πρόστιμο ύψους 17.300 ευρώ επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για τη διακοπή του τέταρτου τελικού και τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Παρότι αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι το Τριφύλλι κινδυνεύει μεταξύ άλλων και με αφαίρεση 2 βαθμών, όσα έγραψαν οι διαιτητές στο Φύλλο Αγώνα, άλλαξαν τα δεδομένα. Όπως ανέφεραν οι Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Θεονάς ο λόγος που διεκόπη οριστικά η αναμέτρηση 2:46 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, δεν ήταν τα επεισόδια. Η εκκένωση είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί και υπήρχε πρόθεση να ξεκινήσει ξανά το παιχνίδι, αλλά υπήρχαν «φθορές και καταστροφές στον τεχνικό εξοπλισμό της γραμματείας του αγώνα». 

«Καμπάνα» τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τον Παναθηναϊκό - Δεν προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:19 - 18.06.2023

«Καμπάνα» τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τον Παναθηναϊκό - Δεν προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τον Παναθηναϊκό και βαρύ χρηματικό πρόστιμο για τη διακοπή του τέταρτου τελικού κόντρα στον Ολυμπιακό - Το σχόλιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το ΑΣΕΑΔ και τα θέματα βίας στα γήπεδα

Συγκεκριμένα το Φύλλο Αγώνα ανέφερε ξεκάθαρα:: «Ερωτηθής ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, αν υπάρχει τεχνικός εξοπλισμός για τη συνέχιση του αγώνα, η απάντηση ήταν αρνητική: "ΟΧΙ". Έχοντας υπόψην όλα τα ανωτέρω και βάσει του άρθρου 20 του κανονισμού πεδιάς (απώλεια αγώνος λόγω υπαιτιότητας) ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα της ομάδας Α', με τελικό σκορ 0-20. Ακολουθεί έκθεση».

Έτσι, ο αθλητικός δικαστής δεν έλαβε υπόψη του το άρθρο 25, στο οποίο περιλαμβάνεται η ποινή της αφαίρεσης βαθμών (για διακοπή αγώνα λόγω επεισοδίων), αλλά δίκασε με βάση το άρθρο 20 του κανονισμού για «γεγονότα στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων».

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Ο Κορομηλάς χωρίς να εξαντλήσει τα περιθώρια ζήτησε εκκένωση - Πρώτη φορά στην ιστορία...»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

00:43 - 16.06.2023

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Ο Κορομηλάς χωρίς να εξαντλήσει τα περιθώρια ζήτησε εκκένωση - Πρώτη φορά στην ιστορία...»

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πήρε θέση για όσα διαδραματίστηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ στο Game 4 των τελικών, τονίζοντας πως ο πρώτος διαιτητής του αγώνα, Ηλίας Κορομηλάς, αποφάσισε την εκκένωση του γηπέδου χωρίς να εξαντλήσει τα περιθώρια και χωρίς την σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας.

Θυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και για τη ρίψη νερού και γιαουρτιού στον πάγκο του Ολυμπιακού στο Game 2, οπότε τη νέα χρονιά θα παίξει τα πρώτα 4 παιχνίδια της Basket League χωρίς κόσμο.

Ωστόσο, δεν θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για να μειώσει την ποινή, καθώς από την «πράσινη» ΚΑΕ ξεκαθάριζαν πως «ο Παναθηναϊκός, πιστός σε όσα πρεσβεύει, δεν πρόκειται να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ». Το ίδιο έπραξε για μια ακόμα φορά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με story του στο Instagram όπου ανέφερε: «Επειδή πολλοί έτρεξαν να πουν ότι οι δηλώσεις για το ΑΣΕΑΔ έγιναν επειδή η τιμωρία θα ήταν για του χρόνου και τώρα που φάγαμε άλλες τρεις αγωνιστικές, πάλι δεν θα πάμε στο ΑΣΕΑΔ. Εμείς θα πολεμάμε μέχρι να σταματήσει η βία στα γήπεδα συνολικά. Είμαστε Παναθηναϊκός», δήλωσε συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων».

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

"Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ):

α) για παραπτώματα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας, την ποινή της έγγραφης επίπληξης με παράλληλη ανακοίνωση στον τύπο και χρηματικό πρόστιμο τεσσάρων χιλιάδων (4.000,00) ευρώ,

β) για υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα, χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ,

γ) για υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και για τα οποία ακολούθησαν δύο (2) προειδοποιήσεις, την ποινή της επίπληξης και το χρηματικό πρόστιμο των χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ευρώ,

δ) για επεισόδια (καπνογόνα, κροτίδες) εκτός του αγωνιστικού χώρου (κερκίδες),το χρηματικό πρόστιμο των δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400,00) ευρώ,

ε) για επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ειδικότερα ρίψη ομάδας αντικειμένων, χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ και στ) για επεισόδια που χαρακτηρίζονται δυσφημιστικά για το άθλημα και ο αγώνας δεν διακοπεί οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών, την ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδων (7.000,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που διεξήχθη στις 15-6-2023".