Χωρίς τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός στο Κάουνας για το αποφασιστικό βήμα της «τετράδας»

Χωρίς τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός στο Κάουνας για το αποφασιστικό βήμα της «τετράδας»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:38 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 02.02.2024

Η τρίτη... διαβολοβδομάδα του 2024 ολοκληρώνεται για τον Παναθηναϊκό στο Κάουνας κόντρα στην Ζαλγκίρις για την 25η αγωνιστική της EuroLeague. Με μοναδική απουσία αυτή του Κώστα Σλούκα, οι «πράσινοι» αναζητούν την 16η νίκη τους στη διοργάνωση.

Μία μέρα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο Μόναχο, ο Παναθηναϊκός θέλει να ακολουθήσει κι αυτός το ίδιο μονοπάτι. Μόνο που στην περίπτωσή του η διαδρομή οδηγεί στο Κάουνας και σε ένα κατάμεστο γήπεδο (όπως σχεδόν πάντα) και τον θέτει αντιμέτωπο σε μία... παραδοσιακή ομάδα στο επίπεδο της EuroLeague, την Ζαλγκίρις, που βέβαια δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο που θα μπορούσε. 

Το βράδυ της Παρασκευής (2/2, 20:00, Novaspors) λοιπόν, ο Εργκίν Αταμάν που έχει στο απουσιολόγιό του μόνο ένα όνομα, του Κώστα Σλούκα, θέλει η ομάδα του να ολοκληρώσει με το... απόλυτο την τρίτη «διαβολοβδομάδα» από την αρχή του 2024. Είχε προηγηθεί η νίκη επί της Μιλάνο στο ΟΑΚΑ και τώρα, για την 25η αγωνιστική οι «πράσινοι» στοχεύουν στην 16η νίκη τους. 

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην τρίτη θέση της κατάταξης, πίσω μόνο από την Ρεάλ Μαδρίτης (22-3) και την Μπαρτσελόνα (16-8). Η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου ανήκει (όχι μαθηματικά, αλλά ουσιαστικά) στην Βασίλισσα, αλλά από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει την δεύτερη. 

Στο Κάουνας υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα «κατάληψης» της και κυρίως να αποφευχθεί η... υποχώρηση. Διότι, με το ίδιο ρεκόρ (15-9) φιγουράρει η Φενέρμπαχτσε και η Βίρτους Μπολόνια που την ίδια μέρα με τον Παναθηναϊκό, αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Μονακό και εντός την Παρτίζαν, αντίστοιχα. 

Απίθανο συμβάν: Ο Μπόλντουιν επιτέθηκε σε διαιτητή, τον συγκράτησαν τελευταία στιγμή οι συμπαίκτες του! (vid)
EUROLEAGUE

00:16 - 02.02.2024

Απίθανο συμβάν: Ο Μπόλντουιν επιτέθηκε σε διαιτητή, τον συγκράτησαν τελευταία στιγμή οι συμπαίκτες του! (vid)

Ο Ουέιντ Μπόλντουιν επιτέθηκε στον διαιτητή επειδή δεν του δόθηκε φάουλ στην τελευταία επίθεση του αγώνα της Μακάμπι με την Μπασκόνια που είχε κριθεί

Για τον Παναθηναϊκό η γρήγορη επιστροφή από τον τραυματισμό του Λούκα Βιλντόζα δίνει μία επιλογή που αρχικά δεν φαινόταν να... υπάρχει για τον Αταμάν, αλλά ο Αργεντίνος, ο οποίος έκανε χειρουργείο στο γόνατο πριν από τρεις εβδομάδες είναι ανέτοιμος. Άρα, απόντος του Σλούκα για ένα ακόμα παιχνίδι, τα πάντα θα καθοριστούν στην περιφέρεια από την παρουσία και την αποτελεσματικότητα του Κέντρικ Ναν και του Τζέριαν Γκραντ

🔴 Sportal Euroleague Show με Ζάλγκιρις - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!