Με Μπόλντγουιν στην Αθήνα η Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 5 με Παναθηναϊκό

Ουέιντ Μπόλντουιν

Με Μπόλντγουιν στην Αθήνα η Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 5 με Παναθηναϊκό

Χρήστος Τσάλτας 19:17 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 18.05.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μετράει αντίστροφα για το Game 5 της σειράς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με φόντο την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague, με τον Ουέιντ Μπόλντγουιν να ταξιδεύει στην Αθήνα με την αποστολή της ομάδας του Όντεντ Κάτας.

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα για Παναθηναϊκό και Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενόψει του καθοριστικού Game 5 της σειράς στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Είναι το απόλυτο win or go home παιχνίδι για τις δύο ομάδες, καθώς ο νικητής του ζευγαριού θα εξασφαλίσει μια θέση στο μεγάλο ραντεβού της Euroleague, το Final 4 στο Βερολίνο.

Η νίκη των «πράσινων» με 95-88, στην Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου, στο Game 4, σε συνδυασμό με το κατάμεστο ΟΑΚΑ δίνουν ένα μομέντουμ στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, την ίδια ώρα που η «ομάδα του λαού» θέλει να επαναλάβει ό,τι και στο Game 1, να φτάσει στη νίκη και παράλληλα να «σπάσει» την κυριαρχία των γηπεδούχων σε Game 5 σειρών της Euroleague.

Ο Όντεντ Κάτας αναμένεται να μην έχει στη διάθεσή του τον Ουέιντ Μπόλντγουιν, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό τον οποίο αποκόμισε στο Game 1 της σειράς, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο Αμερικανός γκαρντ δεν θα βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Κάθε άλλο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal από το Ισραήλ, άλλοτε γκαρντ του Ολυμπιακού και της Μπάγερν Μονάχου θα ταξιδέψει κανονικά στην Αθήνα με την υπόλοιπη αποστολή, με την παρουσία του να έχει να κάνει κυρίως με ψυχολογικούς λόγους. Θέλει να βρίσκεται στο πλευρό των συμπαικτών του και να τους «μπουστάρει» όσο το δυνατόν περισσότερο με την παρουσία και τα λόγια του. Άλλωστε, πρόκειται για τον ηγέτη του συνόλου και πέραν της ικανότητάς του στο παρκέ, είναι και vocal leader στα αποδυτήρια, όντας ο άνθρωπος που δίνει τον τόνο σε πολλές περιπτώσεις σε συζητήσεις εντός ομάδας.

Ο Μπόλντγουιν θα ταξιδέψει με την αποστολή των πρωταθλητών Ισραήλ προς την Αθήνα, κάτι που αναμένεται να συμβεί και με τους Τζον ΝτιΜπαρτολομέο και Ρομέιν Σόρκιν. Ο πρώτος αποκόμισε τραυματισμό στον ώμο, την ώρα που ο δεύτερος ταλαιπωρείται από ίωση, με την συμμετοχή τους να είναι αμφίβολη. Οι δύο παίκτες ωστόσο θα ταξιδέψουν κι αυτοί με τη σειρά τους στην Αθήνα και θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να αγωνιστούν στο μεγάλο παιχνίδι του ΟΑΚΑ.