Νοκ άουτ ο Ερνανγκόμεθ για τον Παναθηναϊκό, χωρίς Μπόλντουιν η Μακάμπι

Νοκ άουτ ο Ερνανγκόμεθ για τον Παναθηναϊκό, χωρίς Μπόλντουιν η Μακάμπι

Ηλίας Λαλιώτης 20:10 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:18 - 25.04.2024

Από μία σημαντική απουσία μετράνε ο Παναθηναϊκός AKTOR και η Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των playoffs της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την εκπληκτική προσπάθεια που έκανε όλη τη σεζόν στην EuroLeague.

Στο Game 1 των playoffs κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχασε την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα και μαζί και το πλεονέκτημα έδρας, που είχε με κόπο κερδίσει μέσω της δεύτερης θέσης στη regular season.

Μια ήττα που φυσιολογικά έφερε απογοήτευση, αλλά όχι και την καταστροφή, αφού έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν πως τα playoffs είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση που θέλει υπομονή, συγκέντρωση και καθαρό μυαλό.

Απόψε (25/4, 21:15) ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει τη σειρά και να πάει στο Βελιγράδι με στόχο τουλάχιστον μια νίκη, ώστε στη χειρότερη περίπτωση να επιστρέψει στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ για πέμπτο ματς.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Εργκίν Αταμάν αντιμετωπίζει ωστόσο ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Ο λόγος για τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Ο Ισπανός φόργουορντ των «πράσινων» βρέθηκε την Τετάρτη (24/4) στο νοσοκομείο με συμπτώματα ιγμορίτιδας, ενώ είχε αποκομίσει κι έναν μυϊκό σπασμό στην αριστερή γάμπα από το πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι.

Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει εκτός 12άδας του Παναθηναϊκού AKTOR, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στη θέση «4», όπου λύσεις πέρα από τον Μήτογλου θα κληθεί να δώσει πιθανότατα ο Παπαπέτρου, ενώ ίσως δούμε ταυτόχρονα στο παρκέ και το δίδυμο Λεσόρ-Αντετοκούνμπο.

Από την πλευρά της Μακάμπι Τελ Αβίβ η μεγάλη απουσία ακούει στο όνομα του Ουέιντ Μπόλντουιν, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι και έμεινε με τη σειρά του εκτός 12άδας. Ο Αμερικανός εμφανίστηκε με πολιτικά στο παρκέ, μιάμιση ώρα πριν από το τζάμπολ και αποδοκιμάστηκε έντονα από τον κόσμο.

Οι 12άδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Μαντζούκας.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Κάτας): Κλίβελαντ, Ουέμπ, Μπράουν, Σόρκιν, Ντιμπαρτολομέο, Ριβέρο, Κοέν, Τομασον, Νίμπο, Μπλατ, Κόλσον.

🔴Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των playoffs