Ανάλυση της Ζαλγκίρις εν πτήσει από τον Αταμάν, μια οικογένεια ο Παναθηναϊκός AKTOR

Ντίνος Μήτογλου

Ανάλυση της Ζαλγκίρις εν πτήσει από τον Αταμάν, μια οικογένεια ο Παναθηναϊκός AKTOR

Ηλίας Λαλιώτης 17:50 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:34 - 01.02.2024

Ο Εργκίν Αταμάν είδε σε βίντεο την τελευταία σπουδαία αναμέτρηση της Ζαλγκίρις στο ταξίδι για το Κάουνας, τη στιγμή που ομάδα και κόσμος έχουν γίνει μια γροθιά.

Αποστολή στο Κάουνας

Η αποστολή του Παναθηναϊκού AKTOR αφίχθη το μεσημέρι της Πέμπτης (1/2) στο Κάουνας, όπου την Παρασκευή (2/2, 20:00) θα αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις για την 25η αγωνιστική της EuroLeague.

Στη Λιθουανία περίμενε όλους όσοι ταξίδεψαν με το τσάρτερ της AKTINA Travel αρκετό κρύο, αλλά όχι χιόνια, μιας και η βελτίωση του καιρού τις προηγούμενες ημέρες τα είχε λιώσει, με αποτέλεσμα να βλέπεις μόνο κάποια κομμάτια πάγου στην άκρη των δρόμων.

Η πτήση ήταν πολύ ευχάριστη και ευκαιρία για ξεκούραση και λίγο ύπνο παραπάνω για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, μιας και μια μέρα νωρίτερα είχαν αγωνιστεί κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο κι έφυγαν από το ΟΑΚΑ τα μεσάνυχτα.

Όχι όμως και για τον Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος τεχνικός, λίγα λεπτά αφού η πτήση ξεκίνησε από την Αθήνα με προορισμό το Κάουνας, πήρε στα χέρια του το λάπτοπ του συνεργάτη του Τσεν Γιλντιρίμ και παρακολούθησε την χθεσινή αναμέτρηση της Ζαλγκίρις με την Αναντολού Εφές, καθώς του είχε ετοιμάσει όλα όσα πρέπει να δει από το συγκεκριμένο ματς.

Εκεί όπου η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, διέλυσε τους Τούρκους με 26 πόντους διαφορά και ουσιαστικά «τελείωσε» από τον πάγκο της τον διάδοχο του Αταμάν, Ερντέμ Τσαν. Το σημαντικότερο όμως ήταν πως έδειξε ότι βρίσκεται σε διαρκή άνοδο και πως ο Παναθηναϊκός AKTOR θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός αύριο στη Ζαλγκίριο Αρένα.

Η πτήση τσάρτερ ήταν γεμάτη και με περίπου 150 φιλάθλους του Τριφυλλιού, πολλοί εκ των οποίων έχουν βρεθεί και σε άλλα φετινά ταξίδια της ομάδας. Με αποτέλεσμα να υπάρχει μια σχετική οικειότητα σε κάποιες περιπτώσεις και οικογενειακό κλίμα. Το δέσιμο του Παναθηναϊκού με τον κόσμο του είναι ένα από τα κέρδη που έχουν ήδη κατοχυρώσει οι Πράσινοι και αυτό δεν φαίνεται μόνο στο ΟΑΚΑ, αλλά και σε αυτά τα ταξίδια.

Ρόλο σε αυτό παίζει και ο Σαρπ Αταμάν, γιος του Τούρκου τεχνικού, ο οποίος βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις αποστολές πλέον, αλλά και στα παιχνίδια του ΟΑΚΑ και όπως έκανε και στην Αναντολού Εφές, έχει αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους παίκτες.