Αταμάν: «Κάθε νίκη είναι σημαντική για να εξασφαλίσουμε θέση στην τετράδα»

Εργκίν Αταμάν

i

© Intime

Αταμάν: «Κάθε νίκη είναι σημαντική για να εξασφαλίσουμε θέση στην τετράδα»

Ηλίας Λαλιώτης 10:27 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 01.02.2024

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να εστιάσει ο Παναθηναϊκός AKTOR για να φύγει νικητής από το Κάουνας, κόντρα στην Ζαλγκίρις και υπογράμμισε πως το τριφύλλι πάει βήμα-βήμα για μια θέση στην τετράδα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αφήνει πίσω τη νίκη κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και στρέφει όλη την προσοχή του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις, στο Κάουνας. Το «τριφύλλι» θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, σε μια αναμέτρηση με υψηλό δείκτη δυσκολίας.

Ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε στην εμφάνιση της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι κόντρα στην Αναντολού Εφές και υπογράμμισε πως η άμυνα στο τρανζίσιον θα είναι αυτή που θα κρίνει το παιχνίδι, ενώ επεσήμανε πως άπαντες πάνε βήμα βήμα μέχρι το τέλος της regular season, προκειμένου να έρθει η θέση στην τετράδα.

Όσα είπε ο Εργκίν Αταμάν

Για το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις: «Η Ζαλγκίρις έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στην Εφές, πήρε μια μεγάλη νίκη, σκόραρε 96 πόντους. Είναι προφανές ότι η άμυνα θα είναι κλειδί, ειδικά στην έδρα της παίζει επιθετικά, τρέχει στο τρανζίσιον. Πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι, να μην κάνουμε πολλά λάθη, που θα είναι κλειδί σε μια ατμόσφαιρα όπως αυτή στο Κάουνας».

Για τα εκτός έδρας παιχνίδια και αν θα είναι κλειδί για την κατάταξη: «Μέχρι το τέλος απομένουν 10 παιχνίδια. Κάποιοι έχουν 6 εντός, 4 εκτός, κάποιοι 5-5. Πάμε βήμα βήμα. Κάθε παιχνίδι, κάθε νίκη θα είναι σημαντική για να διασφαλίσουμε θέση στα πλέι οφ και να συνεχίσουμε στον στόχο μας που είναι η τετράδα».

Για τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της Ζαλγκίρις: «Θα τα δω στο αεροπλάνο γιατί χθες βράδυ τελειώσαμε στη 1 και ήταν αργά. Θα δούμε με τους βοηθούς στο αεροπλάνο το παιχνίδι της Ζαλγκίρις κόντρα στην Εφές».

Για την ένταση του Παναθηναϊκού στην άμυνα: «Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές όταν παίζεις εκτός έδρας η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Αν πάρεις δύσκολα σουτ, εκτός ισορροπίας και τα χάσεις δεν είναι εύκολο να προστατεύσεις την τρανζίσιον άμυνα. Για μένα είναι κλειδί είναι η επίθεση, να παίξουμε έξυπνα στην επίθεση. Δεν θα είναι πρόβλημα το σετ παιχνίδι, αλλά πρόβλημα θα είναι η άμυνα στο τρανζίσιον».

Sportal Euroleague Show με Μπάγερν - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης