Τι σημαίνει για την βαθμολογία της Stoiximan Basket League το Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός

Τι σημαίνει για την βαθμολογία της Stoiximan Basket League το Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός

Χρήστος Τσάλτας 13:50 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 07:34 - 16.05.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ (20:15) σε ένα παιχνίδι που έχει τη δική του σημασία, όσον αφορά την κατάταξη των δύο ομάδων ενόψει post season.

H τρίτη αγωνιστική του τρίτου γύρου της Stoiximan Basket League ολοκληρώνεται με ένα μεγάλο παιχνίδι. Μια μάχη... αιωνίων στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται τον Ολυμπιακό με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η καθεμία.

Το παιχνίδι για πολλούς χαρακτηρίζεται αδιάφορο, δεδομένου του γεγονότος πως την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι «μάχες» για τα playoffs τις Euroleague και ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά υψηλός. Στην πραγματικότητα όμως το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κατάσταση της βαθμολογίας πριν από τα playoffs.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR με νίκη κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αφενός θα κάνει το 3-0 στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, αφετέρου θα «κλειδώσει» την πρώτη θέση της κατάταξης. Με δεδομένο πως απομένουν 2 παιχνίδια για τους Πειραιώτες και 3 για τους «πράσινους» και η ομάδα του Εργκίν Αταμά θα έχει απόσταση 2 νικών από τους Πειραιώτες, τότε θα είναι θα έχει κλειδώσει την πρώτη θέση στην βαθμολογία και θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Για να χάσει το πλεονέκτημα έδρας το «τριφύλλι» θα πρέπει να κάνει 3 ήττες στα παιχνίδια που του απομένουν και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός να κάνει το 2Χ2.

Από την άλλη πλευρά, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ, τότε τα πράγματα αναμένεται να περιπλεχθούν. Κι αυτό γιατί οι Πειραιώτες θα «πιάσουν» στη βαθμολογία το «τριφύλλι». Για να μπορέσουν να φτάσουν στην πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, θα πρέπει η ομάδα του Εργκίν Αταμάν να ηττηθεί σε 1 από τα επόμενα 3 παιχνίδια της στον πρώτο γύρο (Προμηθέας εντός, Περιστέρι εντός, Άρης εκτός).

Οι δύο ομάδες θα παραταχθούν με απουσίες στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, καθώς το «τριφύλλι» θα αγωνιστεί χωρίς τους Τζέριαν Γκραντ και Κώστα Αντετοκούνμπο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς τον Φίλιπ Πετρούσεφ.