Φινάλε στην regular season με «μάχη» Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στον Προμηθέα

Κώστας Σλούκας

Φινάλε στην regular season με «μάχη» Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στον Προμηθέα

Sportal newsroom 08:48 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 25.03.2024

Η κανονική περίοδος της Stoiximan Basket League ολοκληρώνεται με τον Παναθηναϊκό AKTOR να υποδέχεται τον Προμηθέα (20:15) για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με «μάχη» ομάδων που βρίσκονται στην τετράδα πέφτει η αυλαία όχι μόνο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, αλλά και της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, γενικότερα, με τις ομάδες να ετοιμάζονται για τον νεοσύστατο τρίτο γύρο.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR, μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, για την Euroleague, θέλει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο κόντρα στον Προμηθέα. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν αναμένεται να παρουσιαστεί ενισχυμένη στο παιχνίδι απέναντι στους Πατρινούς και με στόχο να διατηρήσει το μομέντουμ των τελευταίων αγώνων.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς την Κυριακή και αναμένεται να βρεθεί στην αποστολή του «τριφυλλιού», τόσο ενόψει του αγώνα με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, όσο και για την κρίσιμη μάχη κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια, στην Segafredo Arena.

Από εκεί κια πέρα το «τριφύλλι» θα έχει ξανά στη σύνθεσή του και τον Λούκα Βιλντόζα, σε παιχνίδι πρωταθλήματος, μπαίνοντας στην τελική ευθεία ενισχυμένο και με όλα τα... όπλα στη φαρέτρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας έρχεται με φόρα από την μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης στα προημιτελικά του BCL, όπου και θα αντιμετωπίσει την Ουνικάχα Μάλαγα με μειονέκτημα έδρας, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και να περιμένει από αυτούς να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, κόντρα σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου.

Οι δύο ομάδες έχουν ήδη κλείσει θέση στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και στον τρίτο γύρο θα αντιμετωπίσει η μία την άλλη σε ακόμα μια αναμέτρηση στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Σάββατο 23 Μαρτίου

Άρης - Λαύριο: 84-60

ΑΕΚ betsson - Περιστέρι bwin: 97-101

Κυριακή 24 Μαρτίου

Κολοσσός - Μαρούσι 89-85

Απόλλων Πατρών - Ολυμπιακός 63-93

Καρδίτσα - ΠΑΟΚ 97-78

Δευτέρα 25 Μαρτίου

Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας (20:15, ΕΡΤ-3)