Πάνω από 4,6 εκατομμύρια Γερμανοί είδαν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου
i

© photo by Yong Teck Lim / Getty Images / Ideal Images

Πάνω από 4,6 εκατομμύρια Γερμανοί είδαν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Γιώργος Γαβριλάκης 14:38 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 11.09.2023

Οι Γερμανοί προτιμούν το ποδόσφαιρο, αλλά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ τον παρακολούθησαν 4,63 εκατομμύρια τηλεθεατές. Η νίκη επί της Σερβίας στον τελικό προσέφερε το χρυσό μετάλλιο, μεγάλες συγκινήσεις και τρομερά νούμερα τηλεθέασης.

Οι πανηγυρισμοί των Γερμανών δεν έχουν κοπάσει ακόμα. Όχι μόνο των διεθνών αθλητών και όσων συμμετείχαν στην αποστολή των «Πάντσερ» που κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Η ομάδα μπάσκετ δεν είναι η «επίσημη αγαπημένη» των Γερμανών, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει στο μέλλον. 

Διότι, αυτή η πορεία στα γήπεδα της Ασίας, που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της κορυφής στη Μανίλα των Φιλιππίνων δημιούργησε πολλά συναισθήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα τον δημοσιογράφου Ντένις Σλούτερ της Bilt, περισσότεροι από 4,6 εκατομμύρια Γερμανοί παρακολούθησαν τον τελικό κόντρα στη Σερβία από τις τηλεοράσεις του ή από όποιος συσκευές είχαν πρόσβαση. 

Η συνδρομητική πλατφόρμα MagentaSport είχε τα δικαιώματα τηλεοπτικής κάλυψης του τουρνουά, αλλά ο τελικός (μόνο ο τελικός) μεταδόθηκε και από το ελεύθερο κανάλι ZDF και στο σύνολο η καταμέτρησης των τηλεθεατών έφθασε τα 4.630.000. 

Η Γερμανία περιμένει τον Μάξι Κλέμπερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024
FIBA WORLD CUP

11:50 - 11.09.2023

Η Γερμανία περιμένει τον Μάξι Κλέμπερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA η Γερμανία έφτασε στην κορυφή του κόσμου και πλέον κοιτάζει την επόμενη μέρα και πώς θα παρουσιαστεί δυνατή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, εκεί όπου σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Μάξι Κλέμπερ είναι πολλές.

Πάντως, το ποδόσφαιρο παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των Γερμανών και για να καταλάβετε την αντιστοιχία, το φιλικό ματς με την Ιαπωνία (και το εντυπωσιακό 4-1 υπέρ των «Σαμουράι») το παρακολούθησαν 5.85 εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά αν συνεχίσει ο Ντένις Σρέντερ και η παρέα του να προσφέρει μετάλλια, τότε η αντιστροφή της συνθήκες μπορεί να αποτελέσει ενδεχόμενο με ρεαλιστικές πιθανότητες να γίνει πράξη. 


Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.