Η φανέλα με το «7» και η λύση με τον Άντριους
i

© Intime

Η φανέλα με το «7» και η λύση με τον Άντριους

Πάρης Τσελεπίδης • 17:52 - 01.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ετοιμάζεται να πατήσει το παρκέ του «Νίκος Γκάλης» ώστε να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό με τον Άντριου Άντριους να παραμένει στο ρόστερ. Με ποιο νούμερο ο πρώτος όμως και πότε ο δεύτερος;

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην Ισπανία για τα δύο παιχνίδια της τρέχουσας διαβολοβδομάδας του στην Euroleague. Το σημερινό (01/02, 21:45) με τη Ρεάλ στην Μαδρίτη και αυτό της Παρασκευής (03/02, 21:30) στη Βιτόρια με την Μπασκόνια. Δύο ομάδες που διεκδικούν την παρουσία του στην πρώτη οχτάδα και στα playoffs με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να υπολογίζει μεταξύ άλλων στα δύο τελευταία του μεταγραφικά αποκτήματα. Στους Ματ Τόμας και Δημήτρη Αγραβάνη αλλά και στον Άντριου Άντριους που για ένα ακόμη παιχνίδι έμεινε εκτός αποστολής αφού δεν υπολογίζεται από τον Μαυροβούνιο. Καθένας από τους τρεις όμως έχει το δικό του ερώτημα εν όψει των επόμενων ημερών.

Για τον Τόμας το πότε θα αφιχθεί στην Αθήνα. Κι αυτό ώστε να ενσωματωθεί και λογικά να μπει στο ελληνικό ρόστερ του Παναθηναϊκού εκτός από αυτό της Euroleague αντί του Ματέους Πονίτκα. Όσον αφορά στον Αγραβάνη το ποιο νούμερο θα πάρει στη φανέλα του και για τον Άντριους το πότε θα λύσει το συμβόλαιό του. Ειδικότερα μετά και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ράντονιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του παιχνιδιού του περασμένου Σαββάτου με τον Ιωνικό Νικαίας στο ΟΑΚΑ.

Η άφιξη του Τόμας

Ο Τόμας ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης από τον Παναθηναϊκό. Η πρόθεση που υπάρχει είναι να βρίσκεται μέχρι μεθαύριο Παρασκευή (03/02) στην Αθήνα ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα την επομένη, το Σάββατο (04/02), και να μπορέσει να προσαρμοστεί στη νέα τάξη πραγμάτων για τον ίδιο. Ενδεχομένως και για να αντικαταστήσει τον τραυματία τη στιγμή αυτή διεθνή Πολωνό φόργουορντ Ματέουσζ Πονίτκα στο ελληνικό ρόστερ εκτός από αυτό της Euroleague. Εκεί όπου δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ξένων για τις ομάδες που συμμετέχουνε.

Στην κατοχή του Μποχωρίδη

Την ίδια μέρα, το Σάββατο, θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα του Παναθηναϊκού ο Αγραβάνης. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας από το μεσημέρι της Τρίτης (31/01) αφού πρώτα είχε λύσει το συμβόλαιό του με το Περιστέρι bwin. Όσον αφορά την αγωνιστική του κατάσταση δεν τίθεται θέμα αλλά σίγουρα όσον αφορά το νούμερο που θα τον ακολουθεί στο ξεκίνημα της θητείας του. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό δεν θα είναι το 7 πολύ απλά γιατί το φοράει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Ο Αγραβάνης έχει φορέσει το 7 στην καριέρα του στον Προμηθέα Πατρών (2019-2022), στην Εθνική ομάδα και στη Νάπολι στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ακολούθως στο Περιστέρι bwin δεν μπορούσε να το προβάρει αφού το είδε στην κατοχή του ο Σέρβος φόργουορντ Αλέκσα Ραντάνοφ και κατέληξε στο 17.

Γυρνώντας δε τον χρόνο πίσω ο διεθνής φόργουορντ στο ξεκίνημα της καριέρας του είχε φορέσει το 19 στο Μαρούσι (2010-2012), ακολούθως είχε πάρει το 17 στον Πανιώνιο (2012-2013) και στον Ολυμπιακό (2013-2019) είχε αρχικά το 16, μετά το 10 και τέλος το 21 αφού το 7 βρισκόταν «κλειδωμένο» στην κατοχή του Βασίλη Σπανούλη. Πλέον στον Παναθηναϊκό δεν έχει γίνει γνωστό το ποιο νούμερο θα φοράει αλλά με δεδομένο ότι δεν θα μπορεί να έχει το 7 πολύ πιθανό να φορέσει πάλι το 17 για τρίτη φορά στην καριέρα του μετά τους Πανιώνιο και Περιστέρι bwin.

Ρυθμιστής για τον Γκριγκόνις

Κι όσο για το σίριαλ Άντριους; Αυτό καλά κρατεί αφού ο Αμερικανός γκαρντ συνεχίζει να δένεται με συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που δεν το λύνει είναι ότι αξιώνει όλο το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και το kick out που έχουνε οι «πράσινοι» για το προσεχές καλοκαίρι ώστε να τον αφήσουνε ελεύθερο.

Άντριους: Ο λόγος που ως 7ος ξένος «φάντασμα» κρατά τον Γκριγκόνις εκτός Basket League
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:01 - 28.01.2023

Άντριους: Ο λόγος που ως 7ος ξένος «φάντασμα» κρατά τον Γκριγκόνις εκτός Basket League

Ο Άντριου Άντριους παραμένει στο ενεργό ρόστερ της Basket League, με τον Αμερικανό να μην υπογράφει το σχετικό έντυπο που χρειάζεται, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να χρησιμοποιήσει άλλον ξένο.

Μία εξέλιξη που ο Ράντονιτς επιθυμεί να συμβεί το συντομότερο δυνατό. Πολύ απλά για να μπορέσει να αποτελέσει παρελθόν ο Άντριους από το ρόστερ και βασικά από αυτό της Basket League. Εξέλιξη που επιθυμεί ο Μαυροβούνιος τεχνικός εν όψει όχι τόσο της συνέχειάς της αλλά του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου της Κρήτης. Κι αυτό για να μπορέσει εκτός του Τόμας αντί του Πονίτκα να έχει στη διάθεσή του και τον διεθνή Λιθουανό φόργουορντ Μάριους Γκριγκόνις στην προσπάθεια διεκδίκησης και κατάκτησης του βασικού στόχου της χρονιάς σε αυτό το σημείο της.