Το απίστευτο νικητήριο καλάθι του Μπανκέρο που έβαλε τους Μάτζικ στην εξάδα της Ανατολής (vid)

Το απίστευτο νικητήριο καλάθι του Μπανκέρο που έβαλε τους Μάτζικ στην εξάδα της Ανατολής (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:34 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 25.02.2024

Ο Πάολο Μπανκέρο πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση των Μάτζικ. Ευστόχησε υπό πίεση χρόνου και αντιπάλου και παρά το φάουλ που του έκανε ο Τζέιλεν Ντουρέν των Πίστονς ευστόχησε στα 0,8'' πριν το τέλος της αναμέτρησης!

Ο Πάολο Μπανκέρο έχει μεταμορφωθεί φέτος σε έναν παίκτη που ειδικά στις κρίσιμες στιγμές ενός αγώνα, μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα υπέρ της ομάδας του. Αυτό έκανε και τα ξημερώματα της Δευτέρας (25/2) στο Ντιτρόιτ.

Οι Μάτζικ φιλοξενήθηκαν από τους Πίστονς και τα πάντα κρίθηκαν στα δύο τελευταία σουτ. Το ένα του Πάολο Μπανκέρο που μπήκε, παρά το γεγονός ότι ο Τζέιλεν Ντουρέν τον πίεζε ασφυκτικά και του έκανε φάουλ και το ένα το Κέιντ Κάνινγχαμ, ο οποίος πέταξε τη μπάλα από τα 3/4 του γηπέδου και λίγο έλειψε να μπει. Επειδή όμως, δεν μπήκε, ο ήρωας της αναμέτρησης ήταν ο Μπανκέρο.

Ο 21χρονος All-Star φόργουορντ των Μάτζικ, ο οποίος την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο καταγράφει στη στατιστική του 22,7 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ, πήρε την ευθύνη της τελευταία προσπάθειας με το σκορ ισόπαλο (109-109) και έχοντας οκτώ δευτερόλεπτα στη διάθεσή του.

Προσπάθησε να ζαλίσει με ντρίμπλες τον προσωπικό του αντίπαλο, δεν τα κατάφερε όπως φανταζόταν, στριμώχτηκε, αλλά τελικά βρήκε τα εκατοστά που χρειαζόταν για να εκτελέσει. Και πάνω στην προσπάθεια του, κέρδισε φάουλ από τον Ντουρέν, αλλά έβαλε και το καλάθι. Σε ένα από τα πιο δύσκολα clutch σουτ της σεζόν, στα 0,8'' πριν το τη λήξη της τέταρτης και τελευταίας περιόδου.

Ακολούθως, ο Μπανκέρο ευστόχησε στην ελεύθερη βολή που είχε στη διάθεσή του (112-109) και αυτό ήταν το τελικό σκορ, καθώς ο Κάνινγκχαμ πέταξε τη μπάλα από τη μία μεριά του παρκέ στην άλλη και αν και πλησίασε τον στόχο, δεν τον... βρήκε.

Οι Πίστονς παραμένουν η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ (8/48) σε ολόκληρο το ΝΒΑ, ενώ οι Μάτζικ πλέον έχουν 32 νίκες και 57 αγώνες. Και με αυτή την επίδοση βρίσκονται στην έκτη θέση της Ανατολικής περιφέρειας: Πίσω από Σέλτικς, Καβαλίερς, Μπακς, Νικς και Σίξερς.

Ο Αντετοκούνμπο ανεβάζει κατακόρυφα τα... νούμερα: Αυτό που κάνει φέτος, δεν το 'χει ξανακάνει! (vids)
NBA

08:58 - 25.02.2024

Ο Αντετοκούνμπο ανεβάζει κατακόρυφα τα... νούμερα: Αυτό που κάνει φέτος, δεν το 'χει ξανακάνει! (vids)

Στην 11η σεζόν του στο ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σουτάρει για πρώτη φορά με μεγαλύτερο από 60% ποσοστό ευστοχίας και μοιράζει για πρώτη φορά στην καριέρα του πάνω από 6 ασίστ. Οι Μπακς προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους κι αν τα καταφέρουν τότε ίσως ο Greek Freak να είναι ο MVP της σεζόν.

Ο στόχος τους είναι να παραμείνουν εκεί, προσπερνώντας τους Πέισερς (32-25), τους Χιτ (31-25), ώστε να εξασφαλίσουν απευθείας πρόκριση στα Play Offs και να μην μπλέξουν στις περιπέτειες των Play In, που θα καθορίσουν τις δύο τελευταίες ομάδες της περιφέρειας που θα πάρουν το εισιτήριο για την post season.