Παρουσιάστηκε στο στρατό ο Λάουρι Μάρκανεν

Λάουρι Μάρκανεν

i

© twitter

Παρουσιάστηκε στο στρατό ο Λάουρι Μάρκανεν

Γιάννης Κουλουμπός • 09:54 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 21.04.2023

Μιας και η σεζόν των Τζαζ ολοκληρώθηκε πρόωρα ο Λάουρι Μάρκανεν, αποφάσισε να ξεμπερδέψει από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Έτσι, πήρε τον σάκο ιματισμού στην πλάτη και κατετάγη στις φινλανδικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στα παρκέ του ΝΒΑ ολοκληρώθηκαν πρόωρα για τον Λάουρι Μάρκανεν, καθώς οι Γιούτα Τζαζ δεν προκρίθηκαν στην post season. Μόνο που την ίδια ώρα που οι συμπαίκτες του κανονίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αυτός αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του προς την πατρίδα. 

Ο Φινλανδός φόργουορντ, έπειτα από μία καταπληκτική χρονιά -σε προσωπικό επίπεδο- έγινε για πρώτη φορά στην καριέρα του All-Star και τώρα γίνεται για πρώτη φορά... φαντάρος. Είχε ενημερώσει εξ αρχής ότι σκόπευε φέτος να ολοκληρώσει τις υπηρεσίες του και ήδη πέρασε την πύλη στο Defences Forces Sports School. Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα στράτευσης, το οποίο αφορά επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές.

Σε αυτό το διάστημα πάντως, δεν θα μαζεύει γόπες και θα κάνει αγγαρείες. Το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει ατομικές προπονήσεις, ώστε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν αρτιότερα, με απώτερο σκοπό να ηγηθεί των προσπαθειών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της σκανδιναβικής χώρας, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Αξίζει ν
Σε αντίθεση με την πτωτική πορεία των Τζαζ, ο Μάρκανεν «χόρευε» εντός παρκέ, πραγματοποιώντας σεζόν καριέρας, αφού αποτέλεσε έναν από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της λίγκας, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε για παρθενική φορά στο All Star Game. Ο απόφοιτος του Arizona και Νο7 του ντραφτ της κλάσης 2017 ήταν απολαυστικός στην 6η του χρονιά στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, καθώς μέτρησε κατά μέσο όρο 25.6 πόντους, ενώ κατέβασε 8.6 ριμπάουντ και μοίρασε 1.9 ασίστ, σε 34.4 λεπτά συμμετοχής, λαμβάνοντας μέρος συνολικά σε 66 αγώνες.