Η Παρτίζαν έχει βάλει στο... μάτι σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς

Νεμίας Κέτα

i

@Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images

Η Παρτίζαν έχει βάλει στο... μάτι σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς

Χρήστος Τσάλτας 09:44 - 31.07.2023

Η Παρτίζαν συνεχίζει το σαφάρι για παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά ενόψει της νέας σεζόν, με τον Πορτογάλο σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς, Νεμίας Κέτα, να βρίσκεται στο κάδρο, σύμφωνα με Μέσα του εξωτερικού.

Να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στο ρόστερ, με τον πιο ποιοτικό τρόπο, ψάχνει η Παρτίζαν, προκειμένου να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο και να παραμείνει ανταγωνιστική στην Euroleague. Η ομάδα του Βελιγραδίου έχασε αυτό το καλοκαίρι τους Ματίας Λεσόρ, Ντάντε Έξουμ, Γιαμ Μάνταρ και ο στόχος είναι να καλυφθούν τα κενά με παίκτες υψηλού επιπέδου.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για το λόγο αυτό, κοιτάζει στην αγορά. Ιδίως αυτή του ΝΒΑ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τους πρωταθλητές της ABA Liga που θέλουν να κάνουν τη διαφορά, με κινήσεις που θα τους ανεβάσουν επίπεδο.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, η Παρτίζαν έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Νεμίας Κέτα. Πρόκειται για Πορτογάλο σέντερ, που τα τελευταία 2 χρόνια έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Σακραμέντο Κιγνκς. Για την ακρίβεια, στην ομάδα του Μάικ Μπράουν είχε υπογράψει two-way συμβόλαια και φέτος το καλοκαίρι αναζητάει το βήμα παραπάνω.

Για την ώρα, ο απόφοιτος του Γιούτα δεν βρίσκει την πρόταση που να καλύπτει τα «θέλω» του στο 100% και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει ανοίξει την... πόρτα στην Ευρώπη, με το ενδεχόμενο παρουσίας του σε ομάδα της Euroleague να είναι ορατό.

Αυτή την κατάσταση θέλει να εκμεταλλευτεί και η Παρτίζαν, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει ξεχωρίσει τον Πορτογάλο άσο, που διακρίνεται για το δυναμικό παιχνίδι του, αλλά και την ικανότητα να απειλήσει το αντίπαλο καλάθι με πολλούς τρόπους. Το φετινό καλοκαίρι άλλωστε έκανε μεγάλη πρόοδο στο κομμάτι του σουτ από μέση απόσταση, ενώ το σώμα του έχει δυναμώσει σημαντικά, ώστε να μπορεί να έχει dominant παρουσία στο ζωγραφιστό.

Στην παρούσα φάση η Παρτίζαν παρακολουθεί την περίπτωσή του, χωρίς να έχει μπει σε διαδικασία προχωρησμένων επαφών, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει τις επόμενες μέρες και ιδίως σε περίπτωση που η... πόρτα του ΝΒΑ κλείσει οριστικά για τον χαρισματικό άσο.