Αποκαλυπτικός ο πατέρας του Βεζένκοφ: «Ο Σάσα δεν άξιζε όσα πέρασε στην Μπαρτσελόνα – Όλοι θα ήθελαν να παίξουν στο ΝΒΑ»

Αποκαλυπτικός ο πατέρας του Βεζένκοφ: «Ο Σάσα δεν άξιζε όσα πέρασε στην Μπαρτσελόνα – Όλοι θα ήθελαν να παίξουν στο ΝΒΑ»

Sportal newsroom 22:58 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:05 - 17.05.2023

Ο πατέρας του Σάσα Βεζένκοφ, Σάσο, μίλησε στο Sportal και αναφέρθηκε στον γιο του για τα όσα πέρασε στην Μπαρτσελόνα, αλλά και για το NBA.

Ο πατέρας του Σάσα Βεζένκοφ, Σάσο μίλησε στο Sportal και αναφέρθηκε στον γιο του, για τη θητεία του στην Μπαρτσελόνα λέγοντας πως δεν του φέρθηκαν και με τον καλύτερο τρόπο. Αντίθετα στον Ολυμπιακό, όπως υποστηρίζει, είναι σταρ. 

Ακόμη έκανε λόγο για τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ, όπου έπαιζε στην Κύπρο και στις ακαδημίες της Akademik. Τόνισε μάλιστα πως στην αρχή θεωρούσε ότι δεν ήθελε να πάει στην Ελλάδα. Παρόλο που τη θεωρεί μια χώρα που είναι συνδεδεμένη με το άθλημα. 

Ακόμη μίλησε και για το ενδεχόμενο του NBA, αναφέροντας πως αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο που μπορεί ένας παίκτης να παίξει. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

- Όταν είδατε για πρώτη φορά τον Αλεξάντερ Βεζένκοφ στο παρκέ, πιστεύατε ότι θα ήταν ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη;

«Για να είμαι ειλικρινής όχι. Έμενε με τη μητέρα του στην Κύπρο, επέστρεψα ως γενικός διευθυντής της ομάδας μπάσκετ της Akademik και όταν με κάλεσε σε ένα πρωτάθλημα νεανίδων στον τελικό, είδα ξαφνικά ότι ο Sashko είχε μεγαλώσει 17 εκ. Και τότε το πρώτο πράγμα που είπαμε ο ένας στον άλλο με τη μητέρα του ήταν αν θα γινόταν κάτι στην Κύπρο και πως δεν έπρεπε να πάει πολύ γρήγορα στην Ελλάδα. Αν πρέπει να είμαι ειλικρινής, για μένα η Ελλάδα ήταν πάντα μια χώρα συνδεδεμένη με το μπάσκετ, με πολλά μεγάλα ονόματα του μπάσκετ, και αν μπορούσε να συμβεί κάτι, αποφασίσαμε τότε σε εκείνον τον τελικό των junior στη Λάρνακα να πάει εκεί».

- Η Μπαρτσελόνα δεν τον εκτίμησε, αλλά στον Ολυμπιακό είναι σταρ. Αυτή η υπομονή που έδειξε να είναι παράδειγμα για τους νεαρούς παίκτες;

«Πάντα λέω και μιλάμε πάντα μαζί του - αυτό που δεν σε εμποδίζει, σε κάνει καλύτερο. Ο Saško δεν άξιζε μερικά από αυτά που συνέβησαν. Μπορώ να απαριθμήσω δεκάδες παιχνίδια όπου ήταν ο καλύτερος και στο άλλο παιχνίδι δεν ήταν στην ενδεκάδα ή δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό. Ήμασταν δίπλα του, ήταν απίστευτα επίμονος. Είχε αποφασίσει ότι θα γίνει μπασκετμπολίστας, ίσως για να μην μας απογοητεύσει. Θα πρέπει να είναι παράδειγμα για όλα τα μικρά παιδιά. Ένα αγόρι γεννημένο στην Κύπρο, μεγαλωμένο στην Κύπρο, εννοώ τα παιδιά είναι ίδια. Μετά μετακόμισε στην Ελλάδα, έχει Βούλγαρους γονείς και δείτε πόσο μακριά έχει φτάσει».

Οι παίκτες του Ολυμπιακού απαντούν (part 2): Η κορυφαία στιγμή, τα γούρια και το Κάουνας (vid)
EUROLEAGUE

14:04 - 17.05.2023

Οι παίκτες του Ολυμπιακού απαντούν (part 2): Η κορυφαία στιγμή, τα γούρια και το Κάουνας (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ψηφίζουν την καλύτερη στιγμή της σεζόν ως τώρα, αποκαλύπτουν τα γούρια τους και δοκιμάζουν τις γνώσεις τους για το Κάουνας, την πόλη που θα τους φιλοξενήσει το τριήμερο 19-21 Μαΐου.

- Ποια είναι η αγαπημένη σας στιγμή με τον Σάσα;

«Ακόμα σχολιάζουμε τους αγώνες, από τη στιγμή που αυτό είναι το επάγγελμά μου και ήμουν παίκτης και γω - ακόμα σχολιάζομε τα θετικά και τα αρνητικά. Πάντα μετά τον αγώνα, ξεκινάμε με τα θετικά και τελειώνουμε με αυτά που δεν έπρεπε να κάνει. Προς μεγάλη μου χαρά, όλα όσα θέλω να του πω, μου τα λέει λίγο πριν».

- Αν έπρεπε να περιγράψεις τον Αλεξάντερ Βεζένκοφ με μία λέξη, ποια θα ήταν αυτή;

«Είναι ένα εξαιρετικά πολύ καλό παιδί, πολύ χαμογελαστό και πολύ δουλευταράς. Θέλω να πω ότι πίσω από έναν αθλητή υπάρχει ένας προπονητής. Κανένας δεν θα γινόταν παίκτης, αν δεν υπάρχει προπονητής από πίσω, που να τον υποστηρίζει και να τον πιστεύει». 

- Μπορεί να είναι βασικός χαρακτήρας στο ΝΒΑ;

«Κάθε οδηγός αγώνων θέλει πιθανώς να είναι στη Formula 1. Κάθε τενίστας θέλει να είναι στο Roland Garros ή στο US Open, όπως επίσης και κάθε μπασκετμπολίστας θέλει να παίξει στο NBA. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ την Ευρωλίγκα. Αλλά δεν νομίζω να είναι. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος, πολύ περήφανος να τον δω με έναν βασικό ρόλο στο NBA».

- Ποιο μέρος του παιχνιδιού του πιστεύεις ότι θέλει βελτίωση;

«Αρκετά πράγματα. Είναι πολύ εύκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά πολύ δύσκολο να μείνεις εκεί. Κάνει μια εξαιρετική σεζόν, οι ομάδες το έχουν ήδη λάβει υπόψη. Παίζει με συμπαίκτες που τον βοηθούν πολύ. Δίπλα του ήταν παίκτες όπως ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Κώστας Σλούκας, ο Κώστας Παπανικολάου και θα απαριθμούσα πολλούς ακόμη σε αυτή την οικογένεια του Ολυμπιακού. Είχα ξαναπεί για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και για το υπόλοιπο προπονητικό επιτελείο. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια και κανείς δεν θα είχε φτάσει εκεί αν δεν υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι που έχουν καταφέρει τα πάντα και είναι εκεί γι' αυτόν».