Ο Άρης έκανε το «διπλό» στο Περιστέρι που είχε το... μυαλό του στη Βόννη (vids)
i

© Intime

Ο Άρης έκανε το «διπλό» στο Περιστέρι που είχε το... μυαλό του στη Βόννη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 19:23 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:29 - 15.05.2024

Στο Περιστέρι ο Άρης βρήκε τον τρόπο να πάρει μία σπουδαία νίκη απέναντι στην ομάδα που βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 82-75 για την 3η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι μάλλον είχαν την σκέψη τους στο Game 3 των προημιτελικών του Basketball Champions League.

Ο Άρης πίεσε από την πρώτη στιγμή το Περιστέρι, έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις στην δεύτερη περίοδο, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν δυναμικά στο δεύτερο μέρος και με πρωταγωνιστές τους Ισμαέλ Σανόγκο και τον Ρόμπερτ Μπλούμπεργκς πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 82-75.

Οι γηπεδούχοι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης δεν ήταν ευχαριστημένος, αλλά πλέον συλλογικά εστιάζουν στην επόμενη υποχρέωσή τους -που είναι σπουδαία και ιστορική. Οι «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» αντιμετωπίζουν την Τρίτη (16/4) στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι την Βόννη και ο νικητής την συγκεκριμένης αναμέτρησης θα προκριθεί στο Final Four του Basketball Champions League που θα γίνει τις 26-28 Απριλίου στο Βελιγράδι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης και σχεδόν ακριβώς με την ολοκλήρωσή του, ο Άρης κατάφερε να αιφνιδιάσει το Περιστέρι σε σημείο που προηγήθηκε νωρίς νωρίς με διψήφια διαφορά.

Ο Ρόνι Χάρελ με λέι απ έκανε το 17-6 υπέρ των φιλοξενουμένων, που προηγήθηκαν ακόμα και με 13 πόντους διαφορά (27-14 στο 9'11'') με την ελεύθερη βολή του Ντε Σόουζα.

Όσο παραγωγικοί ήταν οι Θεσσαλονικείς στην πρώτη περίοδο, άλλα τόσο (και ακόμα περισσότερο) ήταν στο δεύτερο οι γηπεδούχοι. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη, «αφυπνίστηκαν», άκουσαν με προσοχή τις εντολές του κόουτς και ναι μεν καθυστέρησαν να τις εφαρμόσουν, αλλά όταν το έκαναν, αρχικά ισορρόπησαν το παιχνίδι και σιγά σιγά προσπάθησαν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό.

Τα κατάφεραν με δυναμισμό στην επίθεση και εξίσου υψηλού επιπέδου άμυνα. Έκαναν ένα επιμέρους σκορ 10-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, μείωσαν σε 21-27 και λίγο αργότερα (4'02'' πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους ισοφάρισαν με την πρώτη ελεύθερη βολή του Ελάιζα Μήτρου Λονγκ (31-31) και πέρασαν μπροστά με την δεύτερη (32-31).

Παράλληλα ο Νεμάνια Ντάνγκουβιτς έδωσε επιπλέον λύσεις στο Περιστέρι, που στην δεύτερη περίοδο ήταν καταιγιστικό (επιμέρους σκορ 26-10) και πήγε τελικά στην... ανάπαυλα προηγούμενο με 40-37, αλλά χωρίς να έχει εξασφαλιστεί σε καμία περίπτωση.

Ίσα ίσα που ο Άρης συνέχισε να βάζει... εμπόδια. Πήγε στα τελευταία δέκα λεπτά προηγούμενος με τρεις πόντους (60-57), ενώ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου προηγήθηκε και πάλι με +10, όταν ο Τζόναθαν Σταρκ έκανε το 67-57 υπέρ των φιλοξενουμένων 8'33'' πριν το φινάλε.

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ στο Περιστέρι για να δει τον αδελφό του - Μαζί του οι Μπραζντέικις και Ράιτ (vids)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:39 - 13.04.2024

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ στο Περιστέρι για να δει τον αδελφό του - Μαζί του οι Μπραζντέικις και Ράιτ (vids)

Στο κλειστό του Περιστερίου έκαναν την εμφάνισή τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ πήγε για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες του αδελφού του, Ελάιζα, που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Άρη και δίπλα του στις κερκίδες καθόταν ο Ίγκνας Μπραζντέικις και λίγο πιο πέρα ο Μόουζες Ράιτ.

Τότε ήταν που έγινε το ουσιαστικό βήμα του Άρη, αλλά χρειάστηκε επιπλέον προσπάθεια για να ολοκληρώσει τη νίκη απέναντι στην ομάδα που βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης, πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Διότι, με 8-0 σερί οι «Πριγκιπες» μείωσαν σε απόσταση αναπνοής κι ενώ απέμεναν λιγότερα από δύο λεπτά (1'43''). Το μακρινό δίποντο του Βασίλη Ξανθόπουλου έκανε το σκορ 75-71 (πάντα υπέρ του Άρη) και τότε το Περιστέρι μπήκε και πάλι στην διεκδίκηση της... επιτυχίας.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ακολούθως, προσπάθησε να απαντήσει με τρίποντο, αλλά δεν ήταν η... μέρα του. Ήταν άστοχος σε όλη τη διάρκεια του ματς και δεν μπόρεσε εκείνη τη στιγμή να σφραγίσει τη νίκη. Έτσι, το Περιστέρι αναπτερώθηκε ξανά και με τον Ντάνγκουμπιτς να καρφώνει στην επόμενη επίθεση μείωσε ακόμα περισσότερο: 75-73.

Τα παντα... τελείωσαν όμως, όταν ο Τρίσταν Τόμπσον έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Ισμαέλ Σανόγκο και ο σέντερ του Άρη έβαλε κατ' αρχάς δύο ελεύθερες βολές και στη συνέχεια άλλες δύο, αφού του έκανε φάουλ και ο Ξανθόπουλος στην επόμενη κατοχή. Με το 4/4 του Ιβοριανού ο Άρης «καθάρισε» το παιχνίδι και ολοκλήρωσε το έργο του.

MVP: Ισμαέλ Σανόγκο

Ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη, και ο πρώτος ριμπάουντερ. Ο Ρόμπερτ Μπλούμπεργκς έβαλε 14 πόντους, αλλά ο Ισμαέλ Σανόγκο, που προσέφερε στον Άρη 16 πόντους, αλλά και 7 ριμπάουντ.

Ο Ιβοριανός σέντερ των «κιτρινόμαυρων» πέραν από τις πολλές «μάχες» που έδωσε κάτω από το καλάθι, ουσιαστικά αυτός ήταν που εξασφάλισε τη νίκη της ομάδας του με τις τέσσερις εύστοχες βολές του (σε ισάριθμες προσπάθειες) στο τελευταίο κρίσιμο λεπτό.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 40-37, 57-60, 75-82

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σπανούλης): Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ 12 (5 ριμπάουντ), Ράγκλαντ 10, Ντάνγκουμπιτς 12 (2/2 τρίποντα), Τόμπσον 2 (6 ριμπάουντ), Χουγκάζ 4 (2 μπλοκ), Ξανθόπουλος 2, Λοβ 10, Πουλιανίτης, Κασελάκης 10, Ρένφρο 6, Κένι Ουίλιαμς 5, Ζούγρης 2 (7 ριμπάουντ σε 8'01'').
ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Σανόγκο 16 (8/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Τολιόπουλος 8 (3/15 σουτ), Μπλούμπεργκς 14 (4/7 τρίποντα), Μποχωρίδης 3 (0/4 δίποντα), Χάρελ 10 (5 ριμπάουντ), Σλαφτσάκης, Σταρκ 12, Κατσίβελης 8, Περσίδης, Ντε Σόουζα 9, Ριντ 2.