Πετρούσεφ: «Ξέρω τι σημαίνει για τους φιλάθλους η κόντρα με τον Παναθηναϊκό» (vid)

Πετρούσεφ: «Ξέρω τι σημαίνει για τους φιλάθλους η κόντρα με τον Παναθηναϊκό» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:35 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:49 - 13.03.2024

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ ως παίκτης του Ολυμπιακού, θα παίξει για τρίτη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και ως Σέρβος, τέως αθλητής του Ερυθρού Αστέρα, ξέρει καλά από «καυτά ντέρμπι αιωνίων».

Ως Βαλκάνιος, ο Φιλίπ Πετρούσεφ, αντιλαμβάνεται το πάθος και την υπερβολή στις αντιστάσεις και στα συναισθήματα που προκύπτουν από έναν αγώνα μπάσκετ.

Επίσης, ξέρει ποια είναι η βαρύτητα των «ντέρμπι αιωνίων». Στην πατρίδα του, την Σερβία, αντιδρούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οι φίλαθλοι της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα, με τον οποία αγωνίστηκε πέρσι, ενώ πλέον με τον Ολυμπιακό έχει στο βιογραφικό του ήδη δύο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό.

Και την Πέμπτη το βράδυ (14/3, 19:45), ο 24χρονος φόργουορντ/σέντερ θα προσθέσει ένα ακόμα. «Σίγουρα αντιλαμβάνομαι το μέγεθος αυτής της συνάντησης», είπε ο Πετρούσεφ και συμπλήρωσε πως «βλέπω και εκτός παρκέ, τους φιλάθλους στο δρόμο να μιλούν γι' αυτό το ματς και να ενδιαφέρονται ακόμα περισσότερο για τον συγκεκριμένο αγώνα απ' ότι με άλλους στην EuroLeague. Σίγουρα ξέρω τι σημαίνει για όλους αυτό το ματς», ενώ θύμισε πως «έχω παίξει άλλες δύο φορές κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά «τώρα παίζουμε μπροστά στους φιλάθλους μας και θεωρώ πως αυτό είναι ένα πλεονέκτημα».

Σε σχέση με τις προηγούμενες συναντήσεις ο Πετρούσεφ θεωρεί πως «δεν διαφέρει τόσο πολύ σε σχέση με εκείνους τους αγώνες που έχουν προηγηθεί ανάμεσα σε εμάς και τον Παναθηναϊκό. Πρέπει σίγουρα να μειώσουμε τα λάθη που κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι, ειδικά στην επίθεση και να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες».

Αρκετά πράγματα βέβαια θα καθοριστούν και από την διαθεσιμότητα του Τόμας Ουόκαπ, που όπως είπε ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας «το πόδι του είναι ακόμα πρησμένο, αλλά ελπίζουμε πως η μαχητικότητά του θα του επιτρέψει να αγωνιστεί».

Τα «ερυθρόλευκα» παπούτσια του Ράιτ με το λογότυπο του Ολυμπιακού και τον αρχαιοελληνικό Μαίανδρο
EUROLEAGUE

14:22 - 13.03.2024

Τα «ερυθρόλευκα» παπούτσια του Ράιτ με το λογότυπο του Ολυμπιακού και τον αρχαιοελληνικό Μαίανδρο

Ο Μόουζες Ράιτ εμφανίστηκε στο ΣΕΦ για την τελευταία προπόνηση πριν την συνάντηση με τον Παναθηναϊκό με τα νέα του παπούτσια, που είναι ερυθρόλευκα» έχουν πάνω το λογότυπο του Ολυμπιακού και ένα μοτίβο από την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική.

Επίσης, ο 58χρονος τεχνικός μίλησε για την γενικότερη φιλοσοφία των ντέρμπι και εξήγησε πως «είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη βαρύτητα και κυρίως για εμένα, λόγω του γεγονότος ότι πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Είχαμε και έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους, για να φτάσουμε να έχουμε καλές πιθανότητες για τα Playoffs. O Παναθηναϊκός είναι, χωρίς αμφιβολία, μία πολύ καλή ομάδα. Το αποδεικνύει και η θέση της. Είναι αυταπόδεικτο πως οι άνθρωποι εκεί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Θα είναι ένα ακόμη δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι για εμάς, αλλά παρά τα προβλήματά μας και τις πιθανές απουσίες, είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύουμε πως έχουμε σοβαρή τύχη να κερδίσουμε».

🏀 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η απόλυτη ανάλυση του ντέρμπι με φόντο την μάχη της 4άδας στη Euroleague

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!