«Πουλήσαμε τη μισή Μαρίενπλατς για να τον φέρουμε»: Η Μπάγερν Μονάχου έκανε τα... πάντα για τον Λάσο!

«Πουλήσαμε τη μισή Μαρίενπλατς για να τον φέρουμε»: Η Μπάγερν Μονάχου έκανε τα... πάντα για τον Λάσο!

Χρήστος Τσάλτας 13:31 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 12.06.2023

Ο Πάμπλο Λάσο θα είναι ο νέος head coach της Μπάγερν Μονάχου, με τους Βαυαρούς να κάνουν τεράστια επένδυση για να τον πείσουν να μετακομίσει στη Γερμανία, κάτι που φαίνεται και από τα λόγια του αθλητικού διευθυντή της ομάδας.

Μια μέρα ξεχωριστή για την Μπάγερν Μονάχου είναι η 12η Ιουνίου, καθώς οι Βαυαροί μπήκαν στην εποχή του Πάμπλο Λάσο. Ο Ισπανός κόουτς θα καθοδηγεί την ομάδα μέχρι το 2025, στήνοντας ένα νέο τριετές πρότζεκτ, το οποίο θα έχει σαν στόχο να φέρει την ομάδα από την Γερμανία σε θέση να πρωταγωνιστεί εντός και εκτός συνόρων.

Είναι προφανές πως πλέον ο πήχης βρίσκεται πολύ ψηλά στο στρατόπεδο της Μπάγερν, ενόψει της νέας σεζόν, με την απόκτηση ενός προπονητή εκ των κορυφαίων της Ευρώπης΄τα τελευταία 10 χρόνια. Οι Βαυαροί θέλουν να ξεφύγουν από την μετριότητα και να παλέψουν για κάτι πολύ καλύτερο στην άκρως ανταγωνιστική και απαιτητική Euroleague της νέας σεζόν.

Για να το κάνουν έπρεπε να στήσουν ένα πρότζεκτ γύρω από τον Λάσο και να καταφέρουν να τον πείσουν να πει το «ναι» στη μεγάλη πρόταση που του κατέθεσαν. Πόσο δελεαστική όμως ήταν η πρόταση που έγινε; Την απάντηση έδωσε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας από το Μόναχο, ο Ντανιέλε Μπαϊέσι, που κατά την παρουσίαση του Λάσο έριξε την ατάκα της ημέρας.

«Πουλήααμε την μισή Μαρίενπλατς και ένα τέταρτο της Αλιάνζ Αρένα για να τον φέρουμε εδώ», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Μπαϊέσι, που δείχνει τις προσθέσεις της Μπάγερν να ρίξει... χρήμα για χάρη του Λάσο.