Πρεμιέρα με Μαρούσι για τον Παναθηναϊκό, «μάχη» στην Πάτρα - Πού θα δείτε τις αποψινές (8/10) αναμετρήσεις

Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ

i

@Intime

Πρεμιέρα με Μαρούσι για τον Παναθηναϊκό, «μάχη» στην Πάτρα - Πού θα δείτε τις αποψινές (8/10) αναμετρήσεις

Χρήστος Τσάλτας 08:48 - 09.10.2023

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Μαρούσι (20:15) στην εντός συνόρων πρεμιέρα του, για την Basket League, την ώρα που ο Απόλλων Πατρών φιλοξενεί την Καρδίτσα (17:15) στα παιχνίδια που ολοκληρώνουν την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με δύο αναμετρήσεις πέφτει η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής της Basket League. Στο πρώτο -χρονικά- παιχνίδι ο Απόλλων Πατρών, που φέτος είναι ανανεωμένος και ενισχυμένος, αντιμετωπίζει την πάντα επικίνδυνη και υπολογίσιμη Καρδίτσα, που το περασμένο καλοκαίρι έκανε πολύ δυνατές κινήσεις ενίσχυσης.

Οι Πατρινοί θέλουν να μπουν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα, παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο τους, την ώρα που η ομάδα της Θεσσαλίας θέλει να κάνει ένα μεγάλο «διπλό» που θα στείλει μηνύματα ενόψει συνέχειας.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, ο Παναθηναϊκός αφήνει πίσω την ήττα από τον Ολυμπιακό, στην πρεμιέρα της Euroleague και θέλει να κάνει restart κόντρα στο Μαρούσι, στο άδειο -λόγω τιμωρίας- κλειστό του ΟΑΚΑ. Το «τριφύλλι» θέλει να βγάλει αντίδραση, λίγες μέρες πριν από την αναμέτρηση κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, για την 2η αγωνιστική της Euroleague.

Προβλήματα στο «πράσινο» στρατόπεδο δεν υπάρχουν, με τον Εργκίν Αταμάν να θέλει να δει τους παίκτες του να αντιδρούν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, να δείχνουν καλό πρόσωπο και να μπαίνουν με τον σωστό τρόπο απέναντι στο Μαρούσι.

Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα, από την πλευρά της, θα αντιμετωπίσει χωρίς άγχος τον Παναθηναϊκό, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Έλληνας κόουτς δεν έχει προβλήματα απουσιών, ενώ κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Ο Σέρβος σέντερ θα αντιμετωπίσει ως αντίπαλος το «τριφύλλι», 8 χρόνια μετά το πέρασμά του από την ομάδα και μιλώντας στο Sportal για το γεγονός αυτό, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, επεσήμανε πως «είμαι χαρούμενος που θα είναι αυτό το πρώτο παιχνίδι. Όταν κάποιος με ρωτάει ποιο ήταν το αγαπημένο μου μέρος τα τελευταία 8 χρόνια και ποια η αγαπημένη σου ομάδα, πάντα λέω τον Παναθηναϊκό και την σεζόν που πέρασα στην Ελλάδα. 

Ειμαι χαρούμενος γιατί έχω φίλους που βρίσκονται χρόνια στην ομάδα. Έχουν και φίλους μου που ήρθαν τώρα. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι πως δεν θα έχει κόσμο το γήπεδο, γιατί έχω πολύ καλή σχέση με τον κόσμο της ομάδας. Είμαι ενθουσιασμένος για να ξεκινήσει η λίγκα. Ήμουν στο γήπεδο για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπάγερν Μονάχου. Θα έχω όμως και την ευκαιρία να βρεθώ με τους παίκτες στο παρκέ. Αυτό με κάνει ενθουσιασμένο».

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής της Basket League:

Σάββατο 7/10

Κολοσσός Ρ.-Περιστέρι 103-94

ΑΕΚ-Λαύριο 93-98

ΠΑΟΚ-Προμηθέας 80-95

Κυριακή 8/10

Άρης-Ολυμπιακός 72-81

Δευτέρα 9/10

17.15 Απόλλων Π.-Καρδίτσα (ΕΡΤ3)

20:15 Παναθηναϊκός-Μαρούσι (ΕΡΤ3)