Preseason: Επίδειξη ταλέντου από Κουμίνγκα και Ουαμπανιαμά στις νίκες των Ουόριορς και των Σπερς (vids)
i

© photo by San Francisco Chronicle / Hearst Newspapers via Getty Images

Preseason: Επίδειξη ταλέντου από Κουμίνγκα και Ουαμπανιαμά στις νίκες των Ουόριορς και των Σπερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:47 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 14.10.2023

Όταν ο Στέφεν Κάρι και οι υπόλοιποι σταρς του Γκόλντεν Στέιτ πήγαν στον πάγκο, στο παρκέ εμφανίστηκε ο Τζόναθαν Κουμίνγκα και αυτός ήταν ο λόγος που οι Ουόριορς νίκησαν στο Λ.Α. τους Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς - Στο Σαν Αντόνιο ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά συνεχίζει από εκεί που το... άφησε. Είχε 23 πόντους με 10/15 σουτ και 3 μπλοκ σε λιγότερο από 23 λεπτά.

Η διαδικασία των αγώνων της preseason είναι ξεκάθαρη και καθιερωμένη. Αν οι βασικοί είναι διαθέσιμοι ξεκινούν το παιχνίδι, παίζουν στην πρώτη περίοδο και μετά... εξαφανίζονται. Όταν στο Λ.Α. συνέβη αυτό και πήγαν στον πάγκο για «απόσυρση» ο ΛεΜπρόν, ο Άντονι Ντέιβις από τη μία και οι Στέφεν Κάρι, Κλέι Τόμπσον και οι λοιποί Ουόριορς, το Γκόλντεν Στέιτ εμφάνισε στο παρκέ τον Τζόναθαν Κουμίνγκα και αυτός διέλυσε τους αναπληρωματικούς των Λέικερς.  

Ο 21χρονος φόργουορντ, ο οποίος ετοιμάζεται για την τρίτη του σεζόν στο ΝΒΑ δείχνει να έχει αναβαθμίσει το παιχνίδι του και οι Πολεμιστές φαίνεται πως πλέον υπολογίζουν ότι μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι. Στο φιλικό με τους Λιμνανθρώπους πάντως, αυτός οδήγησε την κατάσταση μέχρι τη νίκη με 129-125 και σε τελείωσε τον αγώνα με 26 πόντους με 9/12 σουτ (εκ των οποίων τα 3/5 τρίποντα, άρα είχε 7/8 δίποντα) σε 27 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα χρόνο συμμετοχής. 

Ο Κάρι ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας του και ολόκληρου του αγώνα, καθώς σε 20' έβαλε 18 πόντους με 2/4 τρίποντα. Για τους Λέικερς, όπου δεν αγωνίστηκαν δυο-τρεις παίκτες του rotation (Γκέιμπ Βίνσεντ, Τζάρεντ Βάντερμπιλντ, Καμ Ρέντις) ο ΛεΜπρόν έπαιξε για 17'35'' και είχε 12 πόντους και 5 ασίστ, ο Ντέιβις σε 22 λεπτά είχε 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, αλλά πιο... ψηλά ήταν ο Τορίν Πρίνς με 17 πόντους και 4/5 τρίποντα και ο Όστιν Ριβς (16 πόντοι). 

Σαν Αντόνιο Σπερς - Μαϊάμι Χιτ: 120-104

Ο Ουμπανιαμά συνεχίζει να εντυπωσιάζει τα πλήθη

Σε αντίθεση με τους Λέικερς και τους Ουόριορς που αγωνίστηκαν με την πλειοψηφία των παικτών τους και ειδικά αυτών που λογίζονται ως σούπερ σταρ, οι Μαϊάμι Χιτ στο Σαν Αντόνιο κράτησαν όλους τους πρωταγωνιστές τους εκτός αγώνα. Οι Τζίμι Μπάτλερ, Μπαμ Αντεμπάγιο και Τάιλερ Χίροου δεν αγωνίστηκαν, όπως επίσης και οι Τζος Ρίτσαρντσον, Κάιλ Λάουρι, Κέβιν Λοβ και Κέιλεμπ Μάρτιν. 

Έτσι, ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά βρήκε τα... κενά και εισχώρησε με τρόπο που και ένα αιλουροειδές θα ζήλευε. Το Νο 1 του Draft, προσέφερε άλλη μία ισχυρή ποσότητα ενθουσιασμού στους Τεξανούς, που παρά το γεγονός ότι έρχεται από μία άλλη ήπειρο (είναι Γάλλος) στην τρυφερή ηλικία των 19 ετών, με τις πράξεις του στο παρκέ δείχνει πως έχει νοοτροπία βετεράνου και την κάψα του έφηβου. 

Έπαιξε 22'51'' αυτή τη φορά και είχε 23 πόντους με 9/10 δίποντα! Έβαλε και ένα τρίποντο σε 5 προσπάθειες, ενώ ναι μεν έκανε 4 λάθη, αλλά είχε άλλες τόσες ασίστ και άλλα τόσα ριμπάουντ. Είχε και τρεις τάπες και γενικά ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα, μαζί φυσικά με τον συμπαίκτη του Ντέβιν Βάσελ, ο οποίος έβαλε 21 πόντους με 6/7 τρίποντα. 

Το ντεμπούτο του Μίτσιτς και ο μεγάλος ανταγωνισμός στην περιφέρεια των Θάντερ (vid)
NBA

10:10 - 13.10.2023

Το ντεμπούτο του Μίτσιτς και ο μεγάλος ανταγωνισμός στην περιφέρεια των Θάντερ (vid)

O Βασίλιε Μίτσιτς στα 29 του χρόνια ετοιμάζεται για την rookie σεζόν του στο ΝΒΑ και στην πρώτη του εμφάνιση έδειξε στους Θάντερ μέρος των δυνατοτήτων του. Είχε 7 πόντους σε 17 λεπτά στην ήττα από τους Πίστονς και θα χρειαστεί να πιέσει περισσότερο για να βρει μεγάλο ρόλο σε μία περιφέρεια των Θάντερ γεμάτη ταλέντο και προσόντα.

Για τους περσινούς φιναλίστ των τελικών ο... δευτεροετής Τζαμάλ Κάιν, ο οποίος πέρσι έπαιξε με τους Χιτ σε 18 αγώνες και είχε 5,4 πόντους μέσο όρο, στο preseason game με τους Σπερς είχε 24 πόντους με 6/8 τρίποντα και 10 ριμπάουντ. Αυτός ήταν και ο μόνος λόγος που οι Φλόγες δεν έσβησαν τελείωσε, αν και ηττήθηκαν με 120-104.