Πριν καν ξεκινήσουν τα επίσημα ματς ο Ντίλον Μπρουκς βάζει το χέρι στην τσέπη για τα... βρόμικα χτυπήματά του

Ντίλον Μπρουκς

i

© photo by Alex Bierens de Haan / Getty Images / Ideal Images

Πριν καν ξεκινήσουν τα επίσημα ματς ο Ντίλον Μπρουκς βάζει το χέρι στην τσέπη για τα... βρόμικα χτυπήματά του

Γιώργος Γαβριλάκης 11:13 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 13.10.2023

Στο ντεμπούτο του με τους Χιούστον Ρόκετς ο Ντίλον Μπρουκς αγωνίστηκε πέντε λεπτά. Διότι, χτύπησε τον Ντάνιελ Τάις, οι διαιτητές τον απέβαλαν και τώρα το ΝΒΑ του έστειλε την ειδοποίηση ότι για την ενέργειά του αυτή θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους 25.000 δολαρίων.

Ο Ντίλον Μπρουκς έχει αποδεχθεί τον ρόλο του... κακού. Μάλλον του αρέσει και το διασκεδάζει, αλλά έτσι κι αλλιώς με τον τρόπο που αγωνίζεται είναι μοιραίο πολλοί αντίπαλοι να τον μισούν! Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν θέλει ούτε να τον βλέπει μπροστά του, ενώ από τα αντιαθλητικά του χτυπήματα έχουν ταλαιπωρηθεί δεκάδες παίκτες του ΝΒΑ. 

Το πιο πρόσφατο θύμα του ήταν ο Γερμανός σέντερ των Ιντιάνα Πέισερς, Ντάνιελ Τάις, ο οποίος είχε την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο του Καναδού φόργουορντ των Χιούστον Ρόκετς, κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα των δύο ομάδων για την preseason του κορυφαίου πρωταθλήματος. Όταν ο Μπρουκς άπλωσε το χέρι του δεν το έκανε απλώς για να τον απομακρύνει, αλλά ήθελε να τον χτυπήσει. Και το έκανε στην ευαίσθητη περιοχή. Οι διαιτητές αμέσως είδαν το video της φάσης που εξελίχθηκε μόλις στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης και τον απέβαλαν απευθείας. 

Λίγες ώρες αργότερα, το ΝΒΑ ως οργανισμός, που βάσει κανονισμών εμπεριέχει στο καταστατικό του συγκεκριμένες τιμωρίες για τέτοιου είδους συμπεριφορές, ανακοίνωσε το πρόστιμο που οφείλει να πληρώσει είναι στα 25.000 δολάρια

Ο Μπρουκς, το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τους Μέμφις Γκρίζλις και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους Ρόκετς έναντι 80 εκατομμυρίων δολαρίων. Από αυτά ένα μέρος τω χρημάτων αναμένεται να σπαταληθεί σε πρόστιμα, καθώς μέσα σε πέντε λεπτά κατάφερε να χρεωθεί ήδη. Η κανονική διάρκεια της σεζόν εμπεριέχει 82 παιχνίδια, οπότε θεωρείται απίθανο να μην καταθέσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για τη συμπεριφορά του και τον τρόπο που αμύνεται. 

Το ντεμπούτο του Μίτσιτς και ο μεγάλος ανταγωνισμός στην περιφέρεια των Θάντερ (vid)
NBA

10:10 - 13.10.2023

Το ντεμπούτο του Μίτσιτς και ο μεγάλος ανταγωνισμός στην περιφέρεια των Θάντερ (vid)

O Βασίλιε Μίτσιτς στα 29 του χρόνια ετοιμάζεται για την rookie σεζόν του στο ΝΒΑ και στην πρώτη του εμφάνιση έδειξε στους Θάντερ μέρος των δυνατοτήτων του. Είχε 7 πόντους σε 17 λεπτά στην ήττα από τους Πίστονς και θα χρειαστεί να πιέσει περισσότερο για να βρει μεγάλο ρόλο σε μία περιφέρεια των Θάντερ γεμάτη ταλέντο και προσόντα.

Ο ίδιος πάντως, θεωρεί πως αρκετές φορές οι αποφάσεις που τον αφορούν είναι υπερβολικές. «Είναι περίεργο. Συμβαίνει συχνά και νομίζω ότι κάποιες φορές είναι αυστηροί μαζί μου», είπε. Παραδέχθηκε πως «το όνομά μου είναι Ντίλον ο Κακός, αλλά αυτή τη φορά απλώς προσπάθησα να αποφύγω ένα σκριν».