Πρίντεζης: «Άλλοι αγώνες τα game 5, έχω γίνει προπονητής του καναπέ»

Γιώργος Πρίντεζης

i

©Intime

Πρίντεζης: «Άλλοι αγώνες τα game 5, έχω γίνει προπονητής του καναπέ»

Νίκος Καλαμπάκας 17:19 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:19 - 09.05.2023

Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει φάει τους αγώνες των Playoffs με το κουτάλι. Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, που πλέον απολαμβάνει τη ζωή του... συνταξιούχου, καθώς έχει αποσυρθεί από τα παρκέ, μίλησε για το AegeanBall Festival, όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο game 5 της αγαπημένης του ομάδας με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε σε game 5 και ο Γιώργος Πρίντεζης αναφέρθηκε στο πόσο διαφορετικά είναι αυτά τα παιχνίδια, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το AegeanBall Festival.

Ο ίδιος, τόνισε ότι οι πέμπτοι αγώνες των playoffs δεν έχουν σχέση με ότι έχει προηγηθεί στη σεζόν, μίλησε για την απόφασή του να αποσυρθεί από τα παρκέ, ενώ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός αξίζει την πρόκριση, αφού είναι η καλύτερη ομάδα της Euroleague.

Αναλυτικά:

«Η ζωή ενός αθλητής είναι πολλά πράγματα, αυτά τα ματς τώρα μου λείπουν. Θα ήθελα να ήμουν εκεί. Αλλά για να φτάσεις εκεί, υπάρχει μια διαδικασία από την αρχή της χρονιάς, κάτι που μέσα μου είχε τερματίσει. Δεν θα ήμουν σωστός απέναντι στην ομάδα μου, στους συμπαίκτες μου, αλλά κυρίως στο εαυτό μου. Αν εξαιρέσουμε αυτά τα ματς που είναι πιο κρίσιμα, αλλά και την καθημερινότητα με τους φίλους και συμπαίκτες μου, δεν θα μου έλειπε κάτι άλλο. Δεν αλλάζει κάτι, είναι η ομάδα που ανδρώθηκα, η ομάδα που μεγάλωσα, είναι η ρουτίνα μου, απλά τώρα την παρακολουθώ πιο οπαδικά απέξω. Δεν έχω μετανιώσει, ήταν απόλυτα συνειδητή απόφαση. Με τον χρόνο δεν τα έβαλε κανείς. Το έβλεπα κι εδώ, δεν ήμουν ο ίδιος. Άρχιζαν να τρίζουν γόνατα, αστράγαλοι. Κάτι λογικό μετά από τόσα χρόνια σε αυτό το επίπεδο, πρέπει να ξέρεις πότε να σταματήσεις.

» Δύσκολο ματς το Game 5, σε όλες τις σειρές είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα να βγάλει τους αυτοματισμούς που έβγαζε όλη την χρονιά, είναι διαφορετικά ματς. Είναι ματς που έχουν παραπάνω πίεση και επαφές. Είναι ματς που ο αντίπαλος σε γνωρίζει και σε μαθαίνει καλύτερα, είναι ματς των προπονητών και των τακτικών και τι καινούργιο θα παρουσιάσεις από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν με εκπλήσσει που η σειρά έχει πάει σε πέμπτο ματς. Αν το πάρουμε σαν θέμα ομάδας, δυναμικής και το ποια ομάδα έχει παίξει καλύτερα μέχρι στιγμής και ποια το αξίζει, τότε κατά την γνώμη αυτή η ομάδα είναι ο Ολυμπιακός.

» Όταν μου έλεγαν φίλοι ή φίλαθλοι ότι έχουν άγχος, γέλαγα. Έλεγα ‘τι μου λέτε;’. Η αλήθεια είναι ότι όλη τη χρονιά απολάμβανα τα ματς της ομάδας. Αυτά τα τέσσερα ματς τώρα, δεν τα απόλαυσα και το λέω ειλικρινά. Έχω κερδίσει σειρές playoffs, έχω χάσει, αυτό που κάνει ο παίκτης είναι να διαχειρίζεται ο ίδιος συναισθήματα. Πρέπει να βρει τη δύναμη μόνος του, να μιλήσει στους άλλους και να κοιτάξει το επόμενο παιχνίδι. Όταν είσαι εκτός και το βλέπεις σαν φίλαθλος, καταλαβαίνω την αύρα και όσα μου έλεγαν παλιά όλοι. Είναι ωραίο αυτό που συμβαίνει γενικότερα με τις ελληνικές ομάδες και το μπάσκετ. Πιάνω τον εαυτό μου να γίνομαι προπονητής του καναπέ και να λέω ‘γιατί έκανες αυτό; Έπρεπε να δώσεις πάσα’ και άλλα τέτοια. Είναι στον Έλληνα αυτό, δεν αλλάζει»