Πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης η ΔΕΚΑ με «λάμψη» Πατρίκη

Πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης η ΔΕΚΑ με «λάμψη» Πατρίκη

Χρήστος Τσάλτας 08:30 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:12 - 17.05.2024

Η ΔΕΚΑ διατήρησε τα κεκτημένα στη Θεσσαλονίκη, καθώς επικράτησε στον τελικό του ΠΑΟΚ με 75-70 με τον Ανδρέα Πατρίκη να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Για ακόμα μια χρονιά το εφηβικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης κατέληξε στα χέρια της ΔΕΚΑ. Η ακαδημία του Νίκου Χατζηβρέττα αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ, στο κλειστό της Μίκρας και έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό κατάφερε να φτάσει στη νίκη, διατηρώντας τα κεκτημένα.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια, με την ΔΕΚΑ να πατάει το γκάζι στην τέταρτη περίοδο και να χτίζει διαφορά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει με τον Λέφα και τον Μανθόπουλο, όμως οι παίκτες του Χατζηβρέττα κράτησαν τον έλεγχο και έφτασαν στη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου.

Δεκάλεπτα: 17-13, 34-38, 53-54, 75-70

Διαιτητές: Αγρραιώτης Γρ.-Κωνσταντινέλης-Κανελλίδης

ΔΕΚΑ (Νικολαϊδης-Χατζηβρέτας): Βογιατζής 14, Χαρτώνας 4, Στράντζαλης 9, Πατρίκης 24, Πούντος 5, Λιοτόπουλος 17(2), Σεκερτζής, Πασχαλίδης 2.

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 9, Τσιμερίκας, Αλευράς 3(1), Γιαννάτος 3(1), Λέφας 26(3), Πέργουλης 8, Μανθόπουλος 19(3), Τσιφτσής 2, Λιβέρης, Χατζηχρυσάφης.

«Έλαμψε» ο MVP Πατρίκης

Ο Ανδρέας Πατρίκης ήταν εξαιρετικός σε ακόμα ένα παιχνίδι, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 24 πόντους. Ο διεθνής άσος αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης και παρέλαβε το βραβείο από το μέλος ου ΔΣ της ΕΟΚ, Γιάννη Πεταλωτή.

Στην καλύτερη πεντάδα εκτός από τον προαναφερθέντα βρέθηκαν και οι Λέφας (ΠΑΟΚ), Λιοτόπουλος (ΔΕΚΑ), Τσαρτσάλης (Μαχητές) και Τσαχτσίρας (Αρης). Τη βράβευση έκανε ο υπεύθυνος αναπτυξιακού της ΕΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος.

Στους τέταρτους Μαχητές τα αναμνηστικά παρέδωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΘ Τάσος Μωϋσιάδης, ενώ στον τρίτο Αρη τα χάλκινα μετάλλια ο ταμίας της Ενωσης Νίκος Χασεκίδης. Στο δεύτερο ΠΑΟΚ την απονομή έκανε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΘ, Απόστολος Συμεωνίδης, ενώ τα μετάλλια στη ΔΕΚΑ παρέδωσε ο γ.γ. της ΕΚΑΣΘ Δημήτρης Γεωργικόπουλος και το κύπελλο του πρωταθλητή ο υπεύθυνος βόρειας Ελλάδας και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Λάμπρος Τάκης.

Tags: