Σε οριακό σημείο Ρεάλ – Ταβάρες: Οι εξωφρενικές απαιτήσεις του σέντερ οδηγούν σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις

Έντι Ταβάρες

i

© Intime

Σε οριακό σημείο Ρεάλ – Ταβάρες: Οι εξωφρενικές απαιτήσεις του σέντερ οδηγούν σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις

Το συμβόλαιό του λήγει το 2024 και για να ανανεώσει, ο Έντι Ταβάρες θέλει καθαρά τρία εκατομμύρια ανά σεζόν, ποσό που ο σύλλογος θεωρεί υπερβολικό. Η ρήτρα αποδέσμευσής του (μόνο για το NBA) είναι περίπου έξι εκατομμύρια, αλλά θα μπορούσε να την πληρώσει σε δόσεις ή να φύγει χωρίς να χρειαστεί να καταβάλει τίποτα το επόμενο καλοκαίρι

Η υπόθεση του Έντι Ταβάρες απασχολεί έντονα την Ρεάλ, με τον γίγαντα από το Πράσινο Ακρωτήρι να αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο των Ισπανών.

H Ρεάλ Μαδρίτης έχει κλείσει τον Φακούντο Καμπάτσο για τρεις σεζόν, επέκτεινε το συμβόλαιο του Γκάμπριελ Ντεκ μέχρι το 2028 και εδώ και εδώ και μήνες προσπαθεί να κλείσει τον Έντι Ταβάρες και να τον πείσει να επεκτείνει το συμβόλαιό του, κάτι που, για την ώρα, δεν έχει καταφέρει.

Ο γίγαντας του Πράσινου Ακρωτηρίου, ο πιο καθοριστικός παίκτης στην Ευρώπη και θεμελιώδης πυλώνας της Ρεάλ, αποδεσμεύεται το 2024 και θέλει να συνεχίσει να φοράει λευκά, αλλά με τους δικούς του όρους.

Το 2019, ανανέωσε για πέντε σεζόν με συμβόλαιο το οποίο την περασμένη σεζόν του απέφερε περίπου τρία εκατομμύρια μεικτά, ενώ προβλέπει ρήτρα αποχώρησης περίπου έξι εκατομμυρίων, όπως και το συμβόλαιο του Καμπάτσο παλαιότερα.

Αυτή τη σεζόν έλαβε περίπου 1,7 εκατομμύρια καθαρά, ποσό που ο παίκτης θεωρεί ανεπαρκές βάσει των όσων έδωσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στα οποία κέρδισε τον «τίτλο» του κορυφαίου σέντερ στην Ευρώπη. Ο Ταβάρες λοιπόν, θέλει ο σύλλογός του να τον αναγνωρίσει ως τέτοιο και στον μισθό του, με τον ίδιο να ζητά καθαρά τρία εκατομμύρια το χρόνο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι διατεθειμένη να ανταποκριθεί στην απαίτησή του, την οποία θεωρεί υπερβολική και εκτός των παραμέτρων που παραδοσιακά χειριζόταν στο τμήμα, στο οποίο ο σύλλογος ζήτησε συγκράτηση των εξόδων.

Απομένει μόλις ένας χρόνος για να λήξει το τρέχον συμβόλαιό του, αλλά οι θέσεις και των δύο πλευρών απέχουν έτη φωτός. Η Ρεάλ θέλει να συνεχίσει να υπολογίζει στον franchise παίκτη της, ο οποίος θα κλείσει τα 32 το 2024 και είναι διατεθειμένη να του προσφέρει την ανανέωση μέχρι το 2027 με σημαντική αύξηση στις απολαβές του, αλλά σε καμία περίπτωση το ποσό που θέλει ο ίδιος. Η διαπραγμάτευση έχει σταματήσει, όπως αναφέρει η Marca.

Έντι Ταβάρες © Intime

Και σε αυτά προκύπτει το όνομα του Ουίλι Ερνανγκόμεθ, ο οποίος έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Ταβάρες και βρίσκεται στην αγορά, καθώς δεν έμεινε στους Πέλικανς. Ο Ερανγκόμεθ έπαιξε ήδη στην Ρεάλ από το 2012 μέχρι και το 2016 και θα μπορούσε να σκεφτεί να επιστρέψει στην Ευρώπη εάν δεν έχει προσφορές από το NBA, όπου έπαιξε τις τελευταίες επτά σεζόν. Προέρχεται από μια σεζόν η οποία τον έκανε πλουσιότερο κατά 2,5 εκατομμύρια, νούμερο που δεν δείχνει διατεθημένη να πιάσει η Ρεάλ.

Η ομάδα από την Μαδρίτη θα ήθελε να κλείσει την ανανέωση του Ταβάρες, της νούμερο ένα προτεραιότητας του τμήματος, το συντομότερο δυνατό, αφού την επόμενη σεζόν θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν το τέλος των συμβολαίων των Πουαριέ, Μούσα, Γιουλ, Κοζέρ και Χεζόνια, χωρίς να υπολογίζουμε τον προπονητή Τσους Ματέο, το συμβόλαιο του οποίου λήγει επίσης το 2024.

Η επέλαση του ΝΒΑ στη Euroleague συνεχίζεται: Νέος στόχος ο Ταβάρες, σε δύσκολη θέση η Ρεάλ
NBA

23:20 - 01.07.2023

Η επέλαση του ΝΒΑ στη Euroleague συνεχίζεται: Νέος στόχος ο Ταβάρες, σε δύσκολη θέση η Ρεάλ

Ο Έντι Ταβάρες έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με την παρουσία του στα ευρωπαϊκά παρκέ, με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς να τον έχουν στο στόχαστρο, την ώρα που το buyout της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί το πιο σημαντικό «αγκάθι» για το deal.

Ομάδες του ΝΒΑ ενδιαφέρονται ήδη πάντως για τον Έντι Ταβάρες, με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς να είναι η ομάδα που κοιτάζει πιο «ζεστά» από όλες τον παίκτη, που φέτος τελείωσε τη σεζόν στην Euroleague με 10,7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1,9 τάπες σε μόλις 22 λεπτά κατά μέσο όρο στον αγωνιστικό χώρο.

23:11 - 21.05.2023

Ο Ταβάρες παρηγορεί τον δακρυσμένο Βεζένκοφ

Με το που έπεσαν οι πρώτοι σφυγμοί μετά τη μεγάλη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague, ο Έντι Ταβάρες είδε τον Βεζένκοφ απογοητευμένο στην άκρη του παρκέ. Κατευθύνθηκε προς το μέρος του, τον αγκάλιασε και τον παρηγόρησε.