Αυτά είναι τα δύο ελληνικά ταλέντα που παίρνει ο Πιτίνο στις ΗΠΑ

Ρικ Πιτίνο

Αυτά είναι τα δύο ελληνικά ταλέντα που παίρνει ο Πιτίνο στις ΗΠΑ

Χρήστος Τσάλτας 10:57 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 24.06.2023

Ο Ρικ Πιτίνο ήρθε στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες και ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν στο St. John's, με το μέλλον του κολεγίου να έχει και... ελληνικό χρώμα. To Sportal αναφέρει τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης του 70χρονου προπονητή στη χώρα μας.

Είναι ένας προπονητής, αλλά και μια προσωπικότητα σε ευρύτερο πλαίσιο, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ο Ρικ Πιτίνο έχει μάθει στην μεγάλη καριέρα του να προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια σε κάθε του βήμα. Είναι τελειομανής στο μέγιστο βαθμό και με ό,τι καταπιάνεται βγάζει πάθος και ενέργεια ως το φινάλε.

Είτε πρόκειται για τον πάγκο του Παναθηναϊκού, είτε της Εθνικής ομάδας, είτε των Νικς, των Σέλτικς ή του Λούιβιλ πιο παλιά. Ο κόουτς Πιτίνο όπου πάει αφήνει το σημάδι του και κάτι αντίστοιχο θέλει να κάνει και τη φετινή σεζόν στο St. John's. Ένα πρόγραμμα με τεράστια ιστορία και δυναμική, που τα τελευταία χρόνια ωστόσο βρισκόταν σε κάθοδο.

Με την έλευση του Πιτίνο άπαντες στο Κολέγιο της Νέας Υόρκης φιλοδοξούν σε μια νέα αρχή. Και σε αυτή τη νέα αρχή το ελληνικό στοιχείο θα είναι έντονο. Όχι μόνο γιατί ο 70χρονος Hall of Famer προπονητής χαρακτήρισε την Ελλάδα ως δεύτερο σπίτι του, μέσα από την αποκλειστική συνέντευξή του στο Sportal, αλλά γιατί μέσα από την διαδικασία στρατολόγησης κατάφερε να πείσει δύο Έλληνες παίκτες να μετακομίσουν στη Νέα Υόρκη.

Ο πρώτος θα είναι ο Λευτέρης Λιοτόπουλος. Ο Έλληνας άσος έβγαλε μάτια με την ακαδημία ΔΕΚΑ, του Νίκου Χατζηβρέττα, δείχνοντας πως έχει όλες τις περγαμηνές και όλα τα στοιχεία για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Διακρίνεται για την έφεσή του στο σκοράρισμα, για την ικανότητά του στο τρανζίσιον, αλλά και για το «διάβασμα» του παιχνιδιού. Στοιχεία τα οποία «κέρδισαν» και τον Πιτίνο, που κίνησε από νωρίς τις διαδικασίας για να τον πείσει.

Ο Λιοτόπουλος για χάρη του Πιτίνο και της προοπτικής του NCAA απέρριψε προτάσεις όχι μόνο από την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και από άλλα κολέγια, όπως το UCLA, προκειμένου να μάθει δίπλα στον 70χρονο κόουτς και να εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα. Έτσι τη σεζόν 2024-205 ο Λευτέρης Λιοτόπουλος θα μετακομίσει στις ΗΠΑ για χάρη του St. John's.

Μαζί του θα βρεθεί ένας ακόμα Έλληνας, ο Ράιαν Σούλης. Ο Σούλης είναι ομογενής και βρίσκεται στις ΗΠΑ και διακρίνεται για το πολύ καλό και αξιόπιστο περιφεριεακό του σουτ. Ο Πιτίνο ήθελε να προσθέσει βάθος στην περιφέρεια και λύσεις στην επίθεση, με την περίπτωση του Σούλη όχι μόνο να του κεντρίζει το ενδιαφέρον, αλλά να κάνει τα πάντα προκειμένου να τον πείσει να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και αυτός με τη σειρά του.

Σε μια πόλη με έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπως η Νέα Υόρκη, που έχει ελληνικές παροικίες στην Αστόρια και το Κουίνς, το «γαλανόλευκο» στοιχείο θα είναι ακόμα πιο έντονο στο St. John's ελέω της κίνησης του Πιτίνο να φέρει δύο Έλληνες παίκτες στην ομάδα.

Ο λόγος της επίσκεψης Πιτίνο στην Ελλάδα

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας ο Hall of Famer προπονητής βρέθηκε στην χώρα μας. Όχι για λόγους αναψυχής, αλλά για επαγγελματικό ραντεβού το οποίο ήταν προγραμματισμένο έπειτα από ενέργειες του Πιτίνο.

Ο Πορτογάλος φόργουορντ/σέντερ, Ρούμπεν Πρέι, ήταν το αντικείμενο συζήτησης του Πιτίνο, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα εκπρόσωπο του νεαρού άσου που ανήκει στην Μπανταλόνα. Ο Πιτίνο εντυπωσιάστηκε με όσα είδε από τον Πρέι κατά τη διάρκεια της σεζόν και τους τελευταίους δύο μήνες έχει ανοίξει κύκλο επαφών, προκειμένου να πείσει τον παίκτη να μετακομίσει στις ΗΠΑ.

Ο Πρέι έχει εμφανιστεί κάτι παραπάνω από θετικός, κάτι που δρομολόγησε τις εξελίξεις, καθώς οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως ο Πιτίνο ταξίδεψε στην Ελλάδα ώστε να κλείσει την υπόθεση θετικά και ο Ρούμπεν Πρέι να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για χάρη του εμβληματικού προπονητή στην ομάδα της Νέας Υόρκης.