Ροντάι Χόλις-Τζέφερσον: Ο Κόμπι Μπράιαντ των... φτωχών (vids)

Ροντάι Χόλις-Τζέφερσον

i

© photo by Ezra Acayan / Getty Images / Ideal Images

Ροντάι Χόλις-Τζέφερσον: Ο Κόμπι Μπράιαντ των... φτωχών (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:23 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:04 - 27.08.2023

Με την Ιορδανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο αγωνίζεται ο Αμερικανός, Ροντάι Χόλις-Τζέφερσον, ο οποίος με τη σπουδαία επίδοση στην πρεμιέρα του τουρνουά (κόντρα στην Εθνική) συστήθηκε και στο ελληνικό κοινό. Όσοι δεν ήξεραν τον πρώην NBAer είδαν έναν παίκτη που πάντα είχε ως ίνδαλμά του τον θρυλικό και αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ. Σε αυτόν ήθελε να μοιάσει και σε κάποια σημεία το κατάφερε!

H επιρροή που ασκεί στο μπάσκετ ακόμα και μετά θάνατον ο Κόμπι Μπράιαντ είναι ισχυρή, σε έναν πλανήτη που όχι μόνο δεν μπορεί -και δεν θέλει- να τον ξεχάσει, αλλά και σε μία γενιά αθλητών που έχουν μεγαλώσει θαυμάζοντάς τον. Όλοι αυτοί που πνίγηκαν στη θλίψη όταν ενημερώθηκαν για το τραγικό δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου του 2020 που στοίχησε τη ζωή αυτού, της κόρης του και συνολικά οκτώ ανθρώπων, συνεχίζουν να ζουν με την εντυπωσιακή εικόνα του θρύλου του ΝΒΑ και των Λος Άντζελες Λέικερς

Ο Ροντάι Χόλις-Τζέφερσον από παιδί θαύμαζε τον Κόμπι και ο θαυμασμός του αυτός τον έκανε να του μοιάζει σε κάποια από τα στοιχεία του παιχνιδιού και σίγουρα στο παρουσιαστικό και στο στυλ του. Ήταν ο ήρωας των παιδικών του χρόνων και κάποια από τις Μοίρες (η Κλωθώ, η Λάχεσις ή η Άτροπος) του επέτρεψε να τον συναντήσει στο ΝΒΑ και να παίξει ως αντίπαλός του. 

Αυτές τις μέρες, ο Αμερικανός φόργουορντ αγωνίζεται με την Ιορδανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης συστήθηκε στο... πλατύ ελληνικό κοινό, όταν τέθηκε αντιμέτωπος με την Εθνική μας ομάδας. Και κυρίως όταν άρχισε να δημιουργεί με το παιχνίδι του αρκετά προβλήματα στους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη -πριν βέβαια ξεπεραστούν όλα τους και έρθει η εύκολη νίκη. 

Ο Χόλις-Τζέφερσον δεν είναι μία περίπτωση παίκτη που τυχαία έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι (με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ) σε μία παγκόσμια διοργάνωση όπως αυτή του Μουντομπάσκετ 2023. Στα 28 του χρόνια, πέραν από τις παρουσία του στο τουρνουά ως ο νατουραλιζέ της ομάδας από τη χώρα της Μέσης Ανατολής, έχει στο βιογραφικό του έξι σεζόν στον «μαγικό πλανήτη». 

Ναι μεν τώρα αγωνίζεται σε... περιορισμένης ευθύνης λίγκες (όπως του Πουέρτο Ρίκο και προηγουμένων των Φιλιππίνων), αλλά κάποτε ήταν ο βασικός φόργουορντ των Μπρούκλιν Νετς. Το παιχνίδι του στις ΗΠΑ είχε τα χαρακτηριστικά του μαχητή, τώρα όμως, με την Ιορδανία αγωνίζεται με τον ρόλο του σούπερ σταρ του συνόλου. Όπως έκανε καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του ο αγαπημένος του, Κόμπι. 

Φοράει το Νο 24 στην πλάτη για τον... προφανή λόγο, ενώ όταν πιάνει τη μπάλα με την πρώτη ευκαιρία προσπαθεί να αντιγράψει κινήσεις που κάποτε έκανε ο ηρωάς του. Βέβαια, είναι αριστερόχειρας και αν μπορούσε να το αλλάξει, θα το έκανε. Απλώς τώρα δεν γίνεται να του μοιάσει και σε αυτό. Έχει όμως, κοντοκουρέψει το μαλλί του -όπως το είχε και το ίνδαλμά του στο δεύτερο μισό της καριέρας του- ενώ κατά έναν περίεργο και ταυτόχρονα τρομακτικό λόγο, ακόμα και οι γωνίες του προσώπου του μοιάζουν με αυτές του Κόμπι. 

Επίσης, παίζει συχνά με τη φανέλα έξω από το σορτσάκι (κάτι που έκανε και... εκείνος), ντριμπλάρει με παρόμοιο τρόπο ακόμα κι αν δεν ξεπερνά πάντα τον προσωπικό του αντίπαλο και προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι του την Mamba Metality, αν και με την Ιορδανία είναι σχεδόν απίθανο να αποκλείσει κάποια ομάδα με ένα εύστοχο κρίσιμο σουτ του. Είπαμε! Μοιάζει στον Κόμπι Μπράιαντ, δεν είναι η... μετενσάρκωσή του. 

Το ΝΒΑ δίνει όλο το σκορ στο Παγκόσμιο Κύπελλο - Ο Ντόντσιτς που κοιτάει τον... Γκάλη και άλλα επτά «αμερικανάκια» στο top 10 της πρώτης αγωνιστικής
FIBA WORLD CUP

08:51 - 27.08.2023

Το ΝΒΑ δίνει όλο το σκορ στο Παγκόσμιο Κύπελλο - Ο Ντόντσιτς που κοιτάει τον... Γκάλη και άλλα επτά «αμερικανάκια» στο top 10 της πρώτης αγωνιστικής

Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε ένα προσωπικό show στο πρώτο παιχνίδι της Σλοβενίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έβαλε 37 πόντους στη νίκη επί της Βενεζουέλας και είναι ο πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής - Τον ακολουθούν άλλοι επτά ΝΒΑers με δεύτερο τον Νοτιοσουδανό Κάρλικ Τζόουνς των Σικάγο Μπουλς.

Η Fiba πάντως, με μία ανάρτησή της που συνόδεψε τα highlights του από το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην Ελλάδα, έγραψε πως «ο Κόμπι πρέπει να βλέπει και να χαμογελά!». Η σύνδεση των δύο είναι συγκεκριμένη και σίγουρα ο Ιορδανός, γεννημένος στο Τσέστερ της Πενσιλβάνια, θα προσφέρει κι άλλες στιγμές... τύπου Κόμπι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλοι τις περιμένουμε με ανυπομονησία!  

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr 
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.