Οι Κινγκς με... σωτήρα τον Φοξ νίκησαν στην παράταση τους Γκρίζλις - Επιστρέφει απο μέρα σε μέρα ο Βεζένκοφ (vids)

Οι Κινγκς με... σωτήρα τον Φοξ νίκησαν στην παράταση τους Γκρίζλις - Επιστρέφει απο μέρα σε μέρα ο Βεζένκοφ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:34 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:41 - 19.03.2024

O ΝτιΆρον Φοξ στο τέλος της κανονικής διάρκειας έδωσε το... φιλί της ζωής στους Σακραμέντο Κινγκς, που στο έξτρα πεντάλεπτο επικράτησαν των Μέμφις Γκρίζλις (121-111). Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν αγωνίστηκε για μία ακόμα φορά, λόγω του τραυματισμού του, αλλά προπονήθηκε κανονικά και σύντομα θα είναι έτοιμος για δράση!

Δυσκολεύτηκαν ιδιαιτέρως απέναντι στους Μέμφις Γκρίζλις, αλλά τελικά ο ΝτιΆρον Φοξ έδωσε τη λύση. Στο τελευταίο λεπτό την αναμέτρησης έγινε... πανικός. Οι ισοπαλίες διαδέχονταν η μία την άλλη και όταν ολοκληρώθηκε η τέταρτη περίοδος, νικητής δεν είχε προκύψει.

Διότι, 25'' πριν από το τέλος της, o Φοξ ισοφάρισε με ένα όμορφο σουτ από μέση απόσταση σε 105-105 και οι λογαριασμοί των Σακραμέντο Κινγκς με τους Γκρίζλις λύθηκαν στο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί, όπου οι Βασιλιάδες δεν έδωσαν καμία ευκαιρία στους αντιπάλους τους για να απειλήσουν και με τον πρωταγωνιστή της τελευταίας τους κρίσιμης επίθεσης να φθάνει στους 23 πόντους, τις 10 ασίστ και τα 7 ριμπάουντ επικράτησαν με 121-111.

Είχε βέβαια για... συνεργάτες του τον Ντομάντας Σαμπόνις (25 πόντοι, 18 ριμπάουντ), ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Μαλίκ Μονκ, ο οποίος σταμάτησε στους 28 πόντους.

Έτσι, οι Καλιφορνέζοι έφθασαν στις 39 νίκες (σε 67 αγώνες) και αγωνίστηκαν ίσως και για τελευταία φορά χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος rookie και MVP της περσινής σεζόν στην Euroleague με τον Ολυμπιακό, τραυματίστηκε (για δεύτερη φορά στον αστράγαλο) στις 6 Φεβρουαρίου και από τότε δεν έχει αγωνιστεί.

Η αποθεραπεία του όμως, ολοκληρώθηκε, πλέον προπονείται κανονικά και σε ένα από τα επόμενα παιχνίδια των Κινγκς θα επανεμφανιστεί.

Για τους Μέμφις Γκρίζλις, που αγωνίζονται εδώ και καιρό χωρίς τον σούπερ σταρ τους Τζα Μοραντ, αλλά και άλλους κομβικούς παίκτες τους (Μάρκους Σμαρτ, Μπράντον Κλαρκ), ο Ντέσμον Μπέιν και ο Τζάρεν Τζάκσον Τζουνιορ ήταν απειλητικοί.

Το NBA βάζει σε εφαρμογή το μακροχρόνιο πλάνο του - Θέλει να δημιουργήσει μία λίγκα στην Ευρώπη!
NBA

11:00 - 17.03.2024

Το NBA βάζει σε εφαρμογή το μακροχρόνιο πλάνο του - Θέλει να δημιουργήσει μία λίγκα στην Ευρώπη!

Η πρόθεση επέκτασης του ΝΒΑ στην Ευρώπη, όχι απλώς σε επίπεδο συνεργασιών και μάρκετινγκ, είναι ένα project ετών. Μόνο που πλέον τα δεδομένα υπάρχουν, αναλύθηκαν και ο «μαγικός πλανήτη» έχει αποφασίσει να δημιουργήσει το NBA Europe League. Ένα πρωτάθλημα σε συνεργασία με την FIBA και (γιατί όχι) με πιθανή εμπλοκή και της Euroleague Basketball.

Είχαν από 24 και 25 πόντους αντίστοιχα, ενώ μεγάλα προβλήματα στους Κινγκς δημιούργησε και ο Τζι Τζι Τζάκσον, ο οποίος έχει πάρει πολλές ευκαιρίες φέτος (λόγω των πολλών τραυματισμών) και κάνει μία σπουδαία πρώτη χρονιά στο ΝΒΑ. Έχει μέσο όρο 12,5 πόντους και τα ξημερώματα της Τρίτης (19/3) έβαλε 22 με 4/8 τρίποντα, ενώ είχε 7 ριμπάουντ και τρία κλεψίματα.