Οι Σίξερς ζουν και αναπνέουν για την επιστροφή του Τζοέλ Εμπίντ

Οι Σίξερς ζουν και αναπνέουν για την επιστροφή του Τζοέλ Εμπίντ

Χρήστος Τσάλτας 13:15 - 18.03.2024

Ο Τζοέλ Εμπίντ παραμένει εκτός με πρόβλημα τραυματισμού και στην Φιλαδέλφεια, οι άνθρωποι των Σίξερς ανυπομονούν για την επάνοδό του στη δράση.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 21. Τόσα είναι τα παιχνίδια που οι Φιλαδέλφεια 76ερς έχουν παραταχθεί χωρίς τον Τζοέλ Εμπίντ την φετινή σεζόν. Ο MVP της περασμένης αγωνιστικής περιόδου στο ΝΒΑ ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο γόνατο, το οποίο τον έχει κρατήσει εκτός δράσης και αυτό πονοκεφαλιάζει τον Νικ Νερς και τους συνεργάτες του.

Το τελευταίο διάστημα όμως κάτι δείχνει να αλλάζει στην Πενσιλβάνια. Αυτό γιατί ο JoLo ανταποκρίνεται θετικά στην θεραπεία του ιατρικού επιτελείου των Σίξερς. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε στην ομάδα να είναι αισιόδοξοι πως θα επιστρέψει στη δράση πριν μπει η post season, σε μια εξέλιξη που θα ανεβάσει και πάλι το επίπεδο του γκρουπ, έχοντας στη σύνθεσή της η ομάδα των Σίξερς και πάλι έναν κυριαρχικό ψηλό, όπως ο Εμπίντ.

Ο Νικ Νερς μίλησε για την κατάσταση του εκρηκτικού σέντερ και τόνισε: «Όλοι θέλουν να μάθουν, «Πόσο καιρό θα πάρει;» Και δίνουν διαφορετικό εύρος γιατί ο καθένας θεραπεύει με διαφορετικό τρόπο. Απλώς θα προσπαθήσουμε να το δεχτούμε όπως είναι, να επιστρέψει σε εμάς υγιής και να επανέλθει όταν είναι έτοιμος. Αλλά εξακολουθώ να ελπίζω ότι θα επιστρέψει (πριν από τα πλέι οφ) και είμαι αρκετά σίγουρος, ναι».

Το πρόβλημα των Σίξερς χωρίς τον Εμπίντ στη σύνθεσή τους είναι ξεκάθαρο, με την ομάδα του Νερς να έχει ρεκορ 8-13 στα 21 παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί χωρίς τον απόλυτο ηγέτη τους, με το κενό του να είναι δυσαναπλήρωτο, παρά τις προσπάθειες των Πολ Ριντ και Μο Μπάμπα να... μπουν στα παπούτσια του.

Την ίδια ώρα όμως, η ομάδα από την Φιλαδέλφεια παραμένει σε τροχιά... εξάδας, καθώς ισόβαθμοί με τους Ιντιάνα Πέισερς, έχοντας ρεκόρ 38-30, στην έκτη θέση. Μια ενδεχόμενη επιστροφή του Εμπίντ είναι δεδομένο πως θα αλλάξει τις ισορροπίες, ωστόσο ουδείς θέλει να πιέσει καταστάσεις στην Φιλαδέλφεια.