Ο Φοξ το πήρε... πάνω του και οι Κινγκς νίκησαν στην Ατλάντα - Δεν πήρε το «κάλεσμα» ο Βεζένκοφ (vids)
i

@ photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Ο Φοξ το πήρε... πάνω του και οι Κινγκς νίκησαν στην Ατλάντα - Δεν πήρε το «κάλεσμα» ο Βεζένκοφ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:13 - 30.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:18 - 30.12.2023

Με τον ΝτιΑρόν Φοξ να κάνει... πάταγο στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού οι Σακραμέντο Κινγκς νίκησαν (117-110) τους Χοκς στην Ατλάντα, την ώρα που ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν μόνιμα καθισμένος στον πάγκο των φιλοξενουμένων.

Έβαλε τους 26 από τους 31 πόντους τους, αφού πρώτα πήρε μία βαθιά ανάσα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο ΝτιΑρόν Φοξ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε μία σπουδαία ανατροπή και τελικά μία σημαντική νίκη με 117-110 για τους Σακραμέντο Κινγκς. Και εκτός των άλλων με οκτώ εύστοχα τρίποντα (σε 16 προσπάθειες) έκανε ρεκόρ καριέρας στον συγκεκριμένο τομέα -που δεν είναι δα και η ειδικότητά του!

Στις δύο πρώτες περιόδους οι γηπεδούχοι (μιας και το ματς έγινε στην Ατλάντα) Χοκς είχαν τον απόλυτο έλεγχο και μάλιστα προηγήθηκαν ακόμα και με 25 πόντους διαφορά. Μέχρι όμως, που εμφανίστηκε ο Φοξ σαν… αλεπού και άλλαξε όλα τα δεδομένα. 

Χρειάστηκε βέβαια και την συμπαράσταση του Ντομάντας Σαμπόνις, ο οποίος με συνέπεια την προσφέρει για τους Καλιφορνέζους και πρόσθεσε στα σύνολο 25 προσωπικού πόντους και 10 ριμπάουντ. 

Από κοντά και ο Τράι Λάιλς, ο οποίος έκανε το καλύτερο φετινό του ματς και κατέγραψε στη στατιστική του 19 πόντους (4/9 τρίποντα), ενώ από τον πάγκο για να προσφέρει άλλους 15 ήρθε και ο Μαλίκ Μονκ. Από εκεί πάντως (από τον πάγκο) σηκώθηκε μόνο για τα τάιμ άουτ και για κανέναν πανηγυρισμό, ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο κόουτς Μάικ Μπράουν δεν τον χρησιμοποίησε καθώς στο rotation των 10 παικτών που ενεργοποίησε, τον άφησε απ’ έξω

Ασυγκράτητος ο Αντετοκούνμπο και νίκη για τους Μπακς στο τελευταίο ματς του 2023 (vids)
NBA

07:15 - 30.12.2023

Ασυγκράτητος ο Αντετοκούνμπο και νίκη για τους Μπακς στο τελευταίο ματς του 2023 (vids)

Ήταν η τελευταία παράσταση για το έτος που… φεύγει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε δώρο στους Μιλγουόκι Μπακς άλλη μία νίκη. Αυτή τη φορά στο Κλίβελαντ (119-111) και με τους 34 πόντους του και τα 16 ριμπάουντ δεν άφησε και πολλά περιθώρια στους Καβαλίερς.

Για τους Χοκς, έξι παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά συνολικά δεν άντεξαν την πίεση που τους ασκήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τρέι Γιανγκ ήταν ο πρώτος σκόρερ τους με 24 πόντους, ενώ είχε 9 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ double double έκαναν ο Κλιντ Καπέλα (12 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και ο Τζέιλεν Τζόνσον (16 πόντοι, 15 ριμπάουντ).