Εξελίξεις με το ΣΕΦ: Εκσυγχρονίζεται για το Προολυμπιακό και ξεκινάει η κουβέντα για τον Ολυμπιακό

ΣΕΦ

i

© Intime

Εξελίξεις με το ΣΕΦ: Εκσυγχρονίζεται για το Προολυμπιακό και ξεκινάει η κουβέντα για τον Ολυμπιακό

Το ΣΕΦ αναμένεται να αλλάξει το επόμενο διάστημα, με το Προολυμπιακό να είναι προ των πυλών, ενώ και στο θέμα της απόκτησης του Σταδίου από τον Ολυμπιακό περιμένουμε εξελίξεις εντός των επόμενων μηνών.

Το ΣΕΦ σύντομα αναμένεται να αλλάξει, καθώς το φαληρικό στάδιο είναι στο «μπλοκάκι» της κυβέρνησης για να ξεκινήσουν αλλαγές το επόμενο διάστημα.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν, μέχρι πρότινος, το νομοσχέδιο για την οπαδική βία, το οποίο κατατέθηκε και ψηφίστηκε από τη Βουλή, με τα ποδοσφαιρικά γήπεδα να ανοίγουν το επόμενο διάστημα και τους φιλάθλους να επιστρέφουν σε αυτά. Με το πέρας αυτού, σειρά παίρνει το ΣΕΦ.

Οι άνθρωποι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έχουν ετοιμάσει το... έδαφος, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στο ΣΕΦ μόλις πάρουν το πράσινο φως από την Κυβέρνηση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση. Εξάλλου, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο ΣΕΦ, ο κύριος Βρούτσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα όσα είδε, αλλά και για το πλάνο που υπάρχει από την διοίκηση της Χριστίνας Τσιλιγκίρη

ΣΕΦ © In Time

Οι αλλαγές θα είναι πολλές, καθώς το ΣΕΦ έχει μπροστά του και το Προολυμπιακό, για το οποίο θα χρειαστεί να γίνουν αρκετές ενέργειες στους χώρους του γηπέδου, των αποδυτηρίων και στους εξωτερικούς χώρους. Φυσικά μην ξεχνάμε και το Ευρωμπάσκετ Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί εκεί το καλοκαίρι του 2025.

Στις αλλαγές που αναμένεται να δούμε στο ΣΕΦ είναι οι φωτεινοί πίνακες, η τεχνολογική υποδομή του γηπέδου, αλλά και τα αποδυτήρια, καθώς θα χρειαστούν 8 αποδυτήρια για τις ομάδες που θα φιλοξενηθούν και θα παλέψουν για μια θέση στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Εδώ μπαίνει βέβαια στο παιχνίδι και η ΕΟΚ, η οποία, ούσα οικοδέσποινα του τουρνουά, έχει και εκείνη «λόγο» στα πράγματα. Στο πλάνο είναι και ενέργειες για την βελτίωση της στέγης του γηπέδου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό και την απόκτηση του ΣΕΦ από τους Ερυθρόλευκους και αυτό είναι μέσα στα δεδομένα που έχουν δρομολογηθεί. Ακόμα επαφή δεν έχει γίνει ανάμεσα σε Κυβέρνηση και ΚΑΕ Ολυμπιακό, όμως αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα, με θέληση όλων να είναι το τέλος των διαπραγματεύσεων μέσα στο καλοκαίρι.

Όταν ο Ολυμπιακός πάρει στα χέρια του στο ΣΕΦ, αυτό θα είναι μια κίνηση που θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα για την ομάδα του Πειραιά. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μεγάλα σχέδια για το φαληρικό στάδιο, καθώς θέλουν να αυξήσουν την χωρητικότητά του, να δημιουργήσουν σουίτες και να μπορέσουν να προχωρήσουν σε ακόμη περισσότερες αλλαγές, που θα φέρουν και νέα έσοδα στον σύλλογο, καθώς οι εν λόγω κινήσεις θα βοηθήσουν πολύ και στο χορηγικό κομμάτι.

Το σπίτι του Ολυμπιακού είναι το ΣΕΦ και το λογικό και επόμενο, ειδικά από την στιγμή που δημιουργείται το «Σπίτι του Στίβου» στην Παιανία, το ΣΕΦ να πάει στα χέρια των Ερυθρόλευκων, οι οποίοι θα το μετατρέψουν σε ένα υπερσύγχρονο «διαμάντι».