Σερέλης στο Sportal: «Γι' αυτό ο Σλούκας έχει παίξει σε 10 Final 4...»

Κώστας Σωτηρίου 00:02 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:19 - 23.03.2024

Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε στην κάμερα του Sportal για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Σλούκα.

O Παναθηναϊκός AKTOR πέτυχε σπουδαία νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα και έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για το πλεονέκτημα έδρας. Οι πράσινοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο και ο Χρήστος Σερέλης μίλησε στην κάμερα του Sportal και την εκπομπή Sportal Euroleague Show για την ανατροπή του δευτέρου μέρους, αλλά και τη σημασία της παρουσίας του Κώστα Σλούκα.

Όσα είπε ο Χρήστος Σερέλης στην κάμερα του Sportal:

«Η άμυνά μας στο πρώτο ημίχρονο μετά από πολύ καιρό ήταν πάρα πολύ κακή. Χάσαμε ελεύθερα σουτ και αυτό μας άγχωσε, κάναμε κακές επιλογές, είχαμε λάθη. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλές σε επιθέσεις στα 7-8 δευτερόλεπτα, έπαιξε πολύ πικ εν ρολ. Δεν ήμασταν καλοί σε αυτό το κομμάτι. Είχαμε πρόβλημα στο Hedge out αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, διαβάσαμε φάσεις στις αλλαγές της Μπαρτσελόνα. Με τον Κώστα έγινν πιο εύκολα όλα.

Ήταν πολύ καλός και στην άμυνα. Στην επίθεση χρειαζόμαστε την εμπειρία του. Είναι ο πιο σημαντικός παίκτης στο να διαβάζει την αντίπαλη άμυνα. Γι αυτό έχει παίξει σε 10 φάιναλ φορ όλα αυτά τα χρόνια.

Όταν χάσαμε από τον Ολυμπιακό είπα ότι πρέπει να πάμε για το 5Χ5. Με το 5Χ5 δεν θα παίξει ρόλο η διαφορά. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε. Η διαφορά είναι σημαντική αλλά και πάλι είμαστε από πάνω με το goal average που έχουμε.

Ο κόουτς δεν θέλει να κόβει τον ρυθμό με τάιμ άουτ. Ο Γκριμάου είναι άλλου στυλ. Στα παιχνίδια του δεν χρησιμοποιεί τα τάιμ όυτ. Δεν μας αγγίζουν αυτά σαν ομάδα. Μετά από 6-7 μήνες οι παίκτες ξέρουν τον κόουτς όπως και εκείνος τους παίκτες.

Θα πιστέψομε τον Λεσόρ. Ο Μήτογλου ήταν κι αυτός κουρασμένος. Είναι πολύ ενθουσιώδης, τα έδωσε όλα όπως και όλα τα παιδιά έκαναν εκπληκτική δουλειά. Η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ καλή και ήταν δύσκολο να γίνει η ανατροπή αλλά έγινε μεθοδικά και κατοχή με κατοχή.

Την Δευτέρα θα μπουν οι παίκτες που είναι να μπουν. Εγώ θεωρώ, όπως και ο κόουτς, όλα τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Ο κόουτς είναι του κλειστού ροτέισιον και δεν χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες. Όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προετοιμάσουμε τους παίκτες που δεν παίζουν για να δώσουν βοήθειες.

Ο κόσμος δίψαγε και βοήθησε πάρα πολύ. Έχει υπομονή, βλέπει ότι υπάρχει προσπάθεια και ακόμα και με μια στραβή, όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο κόσμος ήταν εκεί και βοήθησε.

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 89-81: Σλούκας τιμωρός, «βουνό» ο Μήτογλου και ανατροπάρα 4άδας