Οι Μπουλς «έχασαν» τον ΛαΒίν, αλλά έβγαλαν αντίδραση και έναν ήρωα από το... πουθενά

Ζακ ΛαΒίν

Οι Μπουλς «έχασαν» τον ΛαΒίν, αλλά έβγαλαν αντίδραση και έναν ήρωα από το... πουθενά

Χρήστος Τσάλτας 19:09 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:09 - 07.12.2023

Ο Ζακ ΛαΒίν έμεινε εκτός δράσης για τον επόμενο μήνα, με τραυματισμό στο πόδι, με τους Σικάγο Μπουλς όμως να δείχνουν χαρακτήρα και να αντιδρούν με σωστό τρόπο.

Ένας παίκτης που βρίσκεται στο επίκεντρο, για τους Σικάγο Μπουλς, είναι ο Ζακ ΛαΒίν. Ο χαρισματικός γκαρντ αποτελεί το σημείο αναφοράς όλου του οργανισμού, καθώς με την παρουσία του δίνει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του, στο επιθετικό κομμάτι.

Στο ξεκίνημα της σεζόν όμως τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί καλά, τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα. Οι πτήσεις του άλλοτε γκαρντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς είναι σε χαμηλά επίπεδα, για τα δικά του δεδομένα, την ίδια ώρα που οι «Ταύροι» μετρούσαν ρεκόρ 5-13.

Κι όλα αυτά ενώ είχε ανοίξει κουβέντα για το μέλλον του στο Ιλινόις, καθώς η φημολογία για ανταλλαγή ήταν κάτι παραπάνω από έντονη.

Εσχάτως όμως ο Μπίλι Ντόνοβαν δεν έχει στη διάθεσή του τον ΛαΒίν. Αιτία είναι ένας τραυματισμός που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για τις επόμενες 3-4 εβδομάδες, με την επάνοδό του στη δράση να υπολογίζεται για τα μέσα Ιανουαρίου, ώστε να επιστρέψει και πάλι σε αγωνιστικό ρυθμό.

Κι ενώ άπαντες περίμεναν οι Μπουλς να παρουσιάσουν ακόμα πιο προβληματική εικόνα χωρίς τον ΛαΒίν, τα δεδομένα ανατράπηκαν. Διότι στα τελευταία 4 παιχνίδια μετρούν 3 νίκες και μόλις 1 ήττα, έχοντας έναν παίκτη ως σημείο αναφοράς. Τον Κόμπι Ουάιτ.

Ο απόφοιτος του Νορθ Καρολάινα έχει βγει μπροστά και παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου, μετρώντας 24,3 πόντους, 7,3 ριμπάουντ και 6 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ στα παιχνίδια που βρίσκεται στην αρχική πεντάδα της ομάδας του οι Μπουλς μετρούν μόνο νίκες (3-0 ρεκόρ).

Φαίνεται πως η απουσία του all-star γκαρντ των Μπουλς έχει συσπειρώσει άπαντες στο Σικάγο, την ώρα που δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως ο ΛαΒίν έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με την κόκκινη φανέλα.