Στην κορυφή του ΣΕΦ η φανέλα του Γκάλη, «γαλανόλευκα» τα καθίσματα

Ελλάδα - Τσεχία

i

Facebook / Hellenic BasketBall Federation

Στην κορυφή του ΣΕΦ η φανέλα του Γκάλη, «γαλανόλευκα» τα καθίσματα

Νίκος Καλαμπάκας 18:56 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:56 - 23.02.2024

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Τσεχία στο ΣΕΦ για τα προκριματικά του Eurobasket 2025 και το Φαληρικό Στάδιο θυμίζει έντονα τις μεγάλες εποχές του ελληνικού μπάσκετ.

Κάτι από... Ευρωμπάσκετ 1987 έχει το ΣΕΦ απόψε (23/2), όταν και η Εθνική Ελλάδος υποδέχεται την Τσεχία στα «παράθυρα» της FIBA για τα προκριματικά του Eurobasket 2025.

Σε όλα τα καθίσματα του ΣΕΦ η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τοποθέτησε σημαιάκια της χώρας μας προκειμένου το κοινό να δημιουργήσει γαλανόλευκη ατμόσφαιρα, όμως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ.

Στην οροφή του ΣΕΦ η Ομοσπονδία έχει κρεμάσει του σπουδαιότερου Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών. Η φανέλα με το νούμερο 4 την οποία φορούσε ο Νίκος Γκάλης όταν μεγαλουργούσε στα ελληνικά παρκέ, κοσμεί τον ουρανό του ΣΕΦ.

Η ΕΟΚ θέλησε με αυτόν τον τρόπο να ξυπνήσει μνήμες από ένδοξες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ, όταν η Ελλάδα ήταν στην ελίτ της Ευρώπης. Υπενθυμίζεται ότι στο ΣΕΦ το 1987 η Ελλάδα είχε κατακτήσει το πρώτο της ευρωπαϊκό. Η «χρυσή φουρνιά» αποτελούταν από τους Γκάλη, Γιαννάκη, Σταυρόπουλο, Λινάρδο, Καμπούρη, Καρατζά, Ρωμανίδη, Φιλίππου, Φασούλα, Ιωάννο, Χριστοδούλου και Ανδρίτσο.

Δείτε τις φωτογραφίες της ΕΟΚ: