Χωρίς περιθώρια η ΑΕΚ στη Ρόδο, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ουραγό Απόλλωνα

Χωρίς περιθώρια η ΑΕΚ στη Ρόδο, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ουραγό Απόλλωνα

Γιώργος Γαβριλάκης 10:23 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 03.02.2024

Με δύο αναμετρήσεις ξεκινάει το Σάββατο (3/2) η 17η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Η ΑΕΚ ψάχνει τη νίκη και βρίσκεται γι' αυτήν στην Ρόδο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον μόνο κι... έρημο της κατάταξης, Απόλλωνα.

Η εποχή Ζούρου ξεκίνησε στα τέλη του Ιανουαρίου, την εποχή που ανθίζουν τα γαρύφαλλα και οι χειμωνανθοί. Μάλιστα, η πορεία του 57χρονου Έλληνα τεχνικού ξεκίνησε με μία νίκη εντός των συνόρων (στην Καρδίτσα), αλλά συνεχίστηκε με μία ήττα -που μπορεί να αποβεί μοιραία- στo Basketball Champions League: Από την Χάποελ Χολόν

Τώρα η Ένωση, επιστρέφει στις υποχρεώσεις της για την Stoiximan Basket League και αντιμετωπίζει στη Ρόδο τον Κολοσσό (3/2, 16:00, ΕΡΤ sports 1), με στόχο να παρουσιάσει στο παρκέ όλα τα νέα στοιχεία που έχει ζητήσει από τους παίκτες του ο κόουτς Ζούρος και κυρίως να πάρει στην 17η αγωνιστική την όγδοη νίκη της στο εγχώριο πρωτάθλημα. 

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μείνει αισθητά πίσω στο κυνήγι της τετράδας και δεν θέλουν (ούτε να σκέφτονται) πως δεν θα παραμείνουν στην πρώτη εξάδα. Προς το παρόν βρίσκονται οριακά εντός της, καθώς ισοβαθμούν με τον έβδομο ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος του Βορρά, στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας (Σάββατο 3/2), υποδέχεται στο Παλατάκι της Πυλαίας τον Απόλλων Πατρών (17:15, ΕΡΤ 3) που έχει εγκατασταθεί εδώ και καιρό σε... μονόκλινο δωμάτιο στο τέλος της βαθμολογικής κατάταξης. 

Στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας (Θεσσαλονίκη), ο Απόλλωνας που... κατάγεται από την τρίτη μεγαλύτερη (την Πάτρα) θα έχει στη διάθεσή του τον νεοαποκτηθέντα, Ράιαν Μπόατραϊτ, αλλά οι Χρήστος Σαλούστρος και Τηλέμαχος Βησσαρίου δεν θα αγωνιστούν καθώς δεν έχουν ξεπεράσει την ίωση που τους ταλαιπωρεί. 

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου
16:00 / Κολοσσός - ΑΕΚ (ΕΡΤ sports 1)
17:15 / ΠΑΟΚ - Απόλλων Πατρών (ΕΡΤ 3)

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
17:15 / Προμηθέας - Ολυμπιακός (ΕΡΤ 3)
20:15 / Καρδίτσα - Περιστέρι (ΕΡΤ 3)

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου
17:15 / Παναθηναϊκός - Άρης (ΕΡΤ 3)
20:15 / Μαρούσι - Λαύριο (ΕΡΤ 3) 

🔴 Ζάλγκιρις - Παναθηναϊκός 80-68: Γεύτηκε το δικό του «δηλητήριο» στο Κάουνας-Sportal Euroleague Show

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!