Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με την Team USA ο Ντουράντ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με την Team USA ο Ντουράντ

Χρήστος Τσάλτας 22:25 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:28 - 02.10.2023

Ο πρώτος σούπερ σταρ που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 έγινε και με τη βούλα γνωστός. Ο Κέβιν Ντουράντ φώναξε παρών στο μεγάλο ραντεβού του επόμενου καλοκαιριού, δηλώνοντας πως θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα με την Team USA.

Μετά το κάζο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μανίλα, στο οποίο τερμάτισε στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης, η Team USA είναι αποφασισμένη να επιστρέψει άμεσα στην κορυφή, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το καλοκαίρι του 2024. Εκεί που είναι αποφασισμένοι να κατεβάσουν ομάδα που θα κάνει τη διαφορά και θα σφίζει από ποιότητα.

Ήδη μάλιστα ένας σούπερ σταρ έκλεισε θέση για την 12άδα της ομάδας των Αμερικάνων στο Παρίσι. Αυτός θα είναι ο Κέβιν Ντουράντ, που κατά τη διάρκεια της Media Day των Φοίνιξ Σανς ξεκαθάρισε πως θα δώσει το παρόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Team USA, σε μια εξέλιξη που αυτόματα ανεβάζει τον πήχη για την ομάδα του Στιβ Κερ.

Ο Ντουράντ ήταν ηγέτης των Αμερικανών και το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όταν με τον Γκρεγκ Πόποβιτς στην άκρη του πάγκου τους οι Αμερικανοί κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, όπως είχαν κάνει τόσο το 2016, το 2012 αλλά και το 2008, κυριαρχώντας στο παγκόσμιο μπάσκετ.

O KD δεν θα είναι ο μοναδικός σούπερ σταρ που θα ταξιδέψει στην «πόλη του φωτός» το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς στο Παρίσι αναμένεται να βρεθεί και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, που θα έχει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας της χώρας του, αλλά και ο Στεφ Κάρι, που όλα δείχνουν πως θα ενισχύσει την Team USA, η οποία θέλει να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά από μια ακόμα απογοητευτική πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.