Στιβ Κερ: «Είμαι εντυπωσιασμένος από τους παίκτες μου - Το άξιζε ο Καναδάς»

Στιβ Κερ

i

© Fiba

Στιβ Κερ: «Είμαι εντυπωσιασμένος από τους παίκτες μου - Το άξιζε ο Καναδάς»

Ο Στιβ Κερ μίλησε μετά την ήττα των ΗΠΑ από τον Καναδά (118-127) στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών του παρά τις απουσίες.

Η απογοήτευση των δύο ομάδων για τη μη συμμετοχή τους στον τελικό δεν στέρησε το θέαμα όπως αποδείχτηκε. Ο Καναδάς πήρε τη νίκη στην παράταση απέναντι στις ΗΠΑ με 127-118 και θα τα είχε καταφέρει στην κανονική διάρκεια, αν ο Μάικαλ Μπρίτζες με ένα εντυπωσιακό τρίποντο δεν είχε ισοφαρίσει (111-111).

Μετά τη λήξη του ματς, ο Στιβ Κερ μίλησε για την αποτυχία των ΗΠΑ να ανέβουν στο βάθρο μετά την ήττα από τον Καναδά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σπουδαίο παιχνίδι του Καναδά.

Μεταξύ άλλων ο κόουτς των ΗΠΑ δήλωσε:

Για το παιχνίδι: «Έπαιξε σπουδαία ο Καναδάς και το άξιζε. Νιώθω άσχημα για τους παίκτες μου, έδωσαν πολλά τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Παλέψαμε χωρίς τρεις παίκτες και στο τέλος μείναμε από… βενζίνη».

Για τη νέα αποτυχία: «Ήμουν στην ομάδα το 2019 όταν βγήκαμε 7οι, οι ΗΠΑ δεν έχουν πάρει το Μουντομπάσκετ από το 2014. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, είναι δύσκολο. Είμαι εντυπωσιασμένος από το πώς πάλεψαν οι παίκτες μας με αυτές τις απουσίες σήμερα».

Για τον Μπρουκς που τους έβαλε 39 πόντους με 7/8 τρίποντα: «Δοκιμάσαμε τα πάντα. Όταν τον κλείναμε και με δύο παίκτες έβαζε τα τρίποντα».

Για το αν μπορεί το ΝΒΑ να πάρει στοιχεία από την Ευρώπη: «Το ΝΒΑ είναι πολύ διαφορετικό από την Ευρώπη. Υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να μπουν στο ΝΒΑ από τα πρωταθλήματα της FIBA. Σίγουρα υπάρχουν πολλά για να μάθουμε».

Για το αν υπήρχαν κι άλλα προβλήματα στο σημερινό παιχνίδι: «Υπήρχαν κι άλλοι παίκτες που ήταν άρρωστοι πέρα από τις τρεις απουσίες μας».