Ιστορικό κάζο για Team USA: Πρώτη φορά στα χρονικά χωρίς μετάλλιο για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ιστορικό κάζο για Team USA: Πρώτη φορά στα χρονικά χωρίς μετάλλιο για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο

Χρήστος Τσάλτας 13:48 - 10.09.2023

Ο Καναδάς θριάμβευσε στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, υποχρεώνοντας την Team USA σε ιστορικό κάζο.

Αποστολή στη Μανίλα

Ο τελικός της... παρηγοριάς ήταν υπόθεση του Καναδά. Η ομάδα του Τζόρντι Φερνάντεθ ήταν πιο έτοιμη πνευματικά, ήθελε περισσότερο τη νίκη στη διάρκεια του 40λεπτου και κατάφερε να φτάσει σε μεγάλη νίκη, η οποία της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο.

Για τους Καναδούς αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, γράφοντας χρυσή σελίδα στο μπάσκετ της χώρας, με την χώρα της Βόρειας Αμερικής να ετοιμάζεται πλέον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Την ίδια ώρα όμως η χαμένη του μικρού τελικού, η Team USA έγραψε... ιστορία. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο έμεινε εκτός μεταλλίου για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση και πέμπτη συνολικά σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Η πρώτη φορά ήταν το 1970, όταν οι Αμερικανοί τερμάτισαν στην 5η θέση και το 1074 τερμάτισαν τρίτοι. Το 1978 τερμάτισαν στην πέμπτη θέση ξανά, ενώ το 1982 πήραν το αργυρό μετάλλιο. Η τρίτη φορά που έμειναν εκτός βάθρου ήταν το 2002 στην Ιντιανάπολις, που τερμάτισαν στην έκτη θέση και το 2006 πήραν το χάλκινο μετάλλιο στη Σαϊτάμα.

Τώρα, μετά την έβδομη θέση του 2019 στην Κίνα, το 2023 τερμάτισαν στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: