«Η απογοήτευση που νιώθουμε δεν περιγράφεται με λόγια»: Ο Χαλιμπάρτον είπε τα πάντα για το κλίμα στην Team USA

Ταϊρίς Χαλιμπάρτον

«Η απογοήτευση που νιώθουμε δεν περιγράφεται με λόγια»: Ο Χαλιμπάρτον είπε τα πάντα για το κλίμα στην Team USA

Χρήστος Τσάλτας 08:35 - 10.09.2023

Η Team USA καλείται να δώσει ένα παιχνίδι ακόμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όχι αυτό που είχε σχεδιάσει όμως και ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον περιέγραψε στο Sportal το βαρύ κλίμα εντός των τειχών.

Αποστολή στη Μανίλα

Όλοι περίμεναν πως η Αμερική θα ήταν ξανά στον δρόμο για το χρυσό μετάλλιο. Το ρόστερ είχε χτιστεί με αυτή τη λογική, όμως στην πορεία παρουσιάστηκαν ανορθογραφίες και κακώς κείμενα, που πήγαν πίσω την διαδικασία εξέλιξης. Για το λόγο αυτό μάλιστα η ομάδα του Στιβ Κερ δεν θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό του τουρνουά.

Η Γερμανία της έβαλε «στοπ» και η απογοήτευση ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη εντός των τειχών. Η προπόνηση του Σαββάτου δεν είχε την ίδια ενέργεια και την ίδια διάθεση με τις προηγούμενες, καθώς το αποτέλεσμα της Παρασκευής είχε επηρεάσει άπαντες.

«Ήταν πολύ απογοητευτικό, δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια, είναι κάτι που νιώθω από την ώρα που τελείωσε το παιχνίδι», είπε ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον στο Sportal και μέσα σε λίγες λέξεις είπε τα... πάντα για το πώς ένιωθαν όλοι στην ομάδα του.

Την ίδια ώρα όμως το τουρνουά δεν έχει τελειώσει για τους Αμερικανούς, που θα πρέπει να φτάσουν στην κατάκτηση του χάλκινουη μεταλλίου απέναντι στον Καναδά, του Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, του Ντίλον Μπρουκς και του Λου Ντορτ.

Ο στόχος ξεκάθαρος ενόψει αυτού τυο αγώνα, καθώς «όλοι είναι απόλυτα επαγγελματίες εδώ, καταλαβαίνοντας ότι ακόμα εκπροσωπούν τη χώρα και ειλικρινά το να κερδίσεις το χάλκινο μετάλλιο, έχοντας χάσει τον ημιτελικό, δεν ήταν αυτό που θέλαμε να κάνουμε, όμως είναι σημαντικό να τελειώσουμε δυνατά το τουρνουά».

Μετά από κακές ήττες, ή σε καταστάσεις που η ομάδα δεν πήγαινε καλά, οι Αμερικανοί συνήθιζαν να κάνουν players-only meetings. Είναι οι συναντήσεις μόνο ανάμεσα στους παίκτες, στις οποίες «βγάζουν» πράγματα από μέσα τους για να προχωρήσει η ομάδα μπροστά.

Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. «Δεν μπορούμε να πούμε πολλά οι παίκτες μεταξύ μας τώρα. Όλοι είμαστε απογοητευμένοι, όλοι νιώθουν το ίδιο. Δεν μιλήσαμε», παραδέχτηκε ο πλέι μέικερ των Πέισερς, που θέλησε να δώσει τον τόνο για την επόμενη μέρα.

Αυτή περιλαμβάνει αγώνα χάλκινου μεταλλίου και για την Team USA είναι σημαντικό να επιστρέψει στο βάθρο, έπειτα από την παρένθεση του 2019, όταν και τερμάτισε στην 7η θέση.

«Είναι πολύ σημαντικό. Ο Καναδάς δεν έχει κερδίσει μετάλλιο εδώ και πάρα πολύ καιρό και θα έρθει απέναντί μας για να το πετύχει. Είναι ομάδα ΝΒΑ, έχουμε δει το παιχνίδι τους. Κάποια στιγμή όλοι εύχονταν να ήταν αυτό το παιχνίδι χρυσού μεταλλίου. Είμαστε όμως επαγγελματίες, πρέπει να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι».

Για να έρθει η νίκη θα πρέπει να περιοριστεί η δράση ενός εκ των κορυφαίων παικτών του κόσμου, αυτή τη στιγμή. Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις, ηγείται του Καναδά και ε΄ναι με διαφορά ο νο.1 πονοκέφαλος για την άμυνα της ομάδας του Στιβ Κερ.

Ο δικός του περιορισμός άλλωστε θα κρίνει και την έκβαση του μικρού τελικού. «Είναι αμυντική η προσπάθεια στην άμυνα. Πρέπει να δείξουμε χέρια, να βάλουμε το σώμα μας. Θα πρέπει να κάνουμε ομαδική προσπάθεια για να σταματήσουμε έναν ελίτ παίκτη σαν τον Σάι», ήταν τα λόγια του Χαλιμπάρτον.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.