Τέλος από την Μπαρτσελόνα ο Χίγκινς

Κόρι Χίγκινς

Τέλος από την Μπαρτσελόνα ο Χίγκινς

Χρήστος Τσάλτας 14:06 - 01.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 01.08.2023

Μπαρτσελόνα και Κόρι Χίγκινς θα πορευτούν σε χωριστούς δρόμους, με τους Καταλανούς να λύνουν το συμβόλαιο του Αμερικανού γκαρντ.

Έπειτα από μια σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα, που σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός ως το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, ο Κόρι Χίγκινς βγαίνει ως ελεύθερος στην αγορά, καθώς η Μπαρτσελόνα έλυσε τη συνεργασία της μαζί του.

O 34χρονος γκαρντ βρισκόταν στην Βαρκελώνη από το 2019, φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς που δεν του επέτρεψαν να έχει την επιθυμητή εικόνα στο παρκέ. Διότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών ο Χίγκινς παρουσίασε προβλήματα που τον κράτησαν στα πιτς για αρκετό καιρό.

Η νέα οικονομική πολιτική της Μπαρτσελόνα, που έφερε μείωση του μπάτζετ κατά 10-13 εκατ. ευρώ οδήγησε σε αλλαγές, οι οποίες επηρέασαν και το μέλλον του Αμερικανού άσου. Το όνομα του Χίγκινς δεν υπήρχε στο πλάνο του Ρότζερ Γκριμάου, με την Μπαρτσελόνα να λύνει το συμβόλαιό της με τον έμπειρο σκόρερ.

Πλέον ο Χίγκινς είναι free agent και θα συνεχίσει την αποκατάστασή του, έπειτα από την επέμβαση που έκανε στη μέση, η οποία θα τον κρατήσει εκτός δράσης για σημαντικό διάστημα τους επόμενους μήνες.

Ο 34χρονος άσος έχει χαράξει τη δική του πορεία στα ευρωπαϊκά παρκέ, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το 2015 έως το 2019, με την οποία κατέκτησε 2 Euroleague υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη. Το 2019 μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα, με την ιοποία κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα Κύπελλο Ισπανίας και ένα σούπερ καπ Ισπανίας.