Το Ντουμπάι μπαίνει στην Euroleague μέσω... Eurocup

Ντέγιαν Μποντιρόγκα

i

©Intime

Το Ντουμπάι μπαίνει στην Euroleague μέσω... Eurocup

Sportal newsroom 14:08 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 12.03.2024

Η απόφαση πάρθηκε και η ομάδα από το Ντουμπάι θα μπει στις διοργανώσεις της Euroleague με διαφορετικό τρόπο.

Το μεγάλο θέμα που αλλάζει τα δεδομένα στην Euroleague ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί. Η ομάδα από το Ντουμπάι, για την οποία υπήρξαν ζυμώσεις σε όλα τα επίπεδα εδώ και αρκετούς μήνες, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της τη σεζόν 2024/25.

Η απόφαση είναι ειλημμένη και η ομάδα από τη χώρα της Μέσης Ανατολής θα μπει στις διοργανώσεις της Euroleague, όχι για να παίξει ρόλο κομπάρσου, αλλά για να πρωταγωνιστήσει. Αυτό όμως δεν θα το κάνει παίζοντας κατευθείαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, αλλά με σκοπό να κερδίσει τη θέση της.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα από το Ντουμπάι αναμένεται να αγωνιστεί στο Eurocup της σεζόν 2024/25 και να διεκδικήσει τη θέση της στην Euroleague με αγωνιστικά κριτήρια. Μάλιστα τα δημοσιεύματα για τις κινήσεις που έχει σκοπό να κάνει η ομάδα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με την στρατηγική της ομάδας να είναι διαφορετική.

Η ομάδα του Ντουμπάι θέλει να αγωνιστεί στην δεύτερη διοργάνωση της Euroleague σε πρώτη φάση και να αποδείξει στο γήπεδο πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα αναμένεται να αγωνιστεί και στην Αδριατική Λίγκα της νέας σεζόν, με την ανακοίνωση από πλευράς ABA Liga να γίνεται τις επόμενες ώρες. Έτσι, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει, με την ομάδα από το Ντουμπάι να αλλάζει το τοπίο στο ευρωπαϊκό -και όχι μόνο- μπάσκετ.