Το χτύπημα του Πόρτις στον Γιόκιτς, η ειρωνεία και η τεχνική ποινή (vid)

Μπόμπι Πόρτις, Νίκολα Γιόκιτς

i

photo by Dustin Bradford / Getty Images / Ideal Images

Το χτύπημα του Πόρτις στον Γιόκιτς, η ειρωνεία και η τεχνική ποινή (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:08 - 26.03.2023 / Ανανεώθηκε: 07:11 - 26.03.2023

Ο Μπόμπι Πόρτις δεν σταμάταγε να χειροκροτεί ειρωνικά τον Νίκολα Γιόκιτς μέχρι που… έφαγε μία τεχνική ποινή και ηρέμισε. Ο Σέρβος συγκεντρωμένος και… ήσυχος έκανε τη δουλειά του για λογαριασμό των Νάγκετς.

O Μπόμπι Πόρτις είναι καλός σε αρκετές πτυχές του παιχνιδιού. Έχει αξιόπιστο σουτ από μακρινή απόσταση, είναι αποτελεσματικός ριμπάουντ και παίζει έξυπνα. Παίζει όμως και δυναμικά. Πολλές φορές στα όρια του σκληρού φάουλ. 

Ένα τέτοιο έκανε στον Νίκολα Γιόκιτς και η ιστορία θα σταμάταγε εκεί, αλλά ο Πόρτις αμέσως μετά το χτυπημα του άρχισε να πλησιάζει τον Σέρβο και να τον χειροκροτεί έντονα με φανερά ειρωνικό ύφος. 

Πάλεψε μόνος του στο Ντένβερ ο Αντετοκούνμπο και οι Νάγκετς του Γιόκιτς διέλυσαν τους Μπακς (vid)
NBA

06:35 - 26.03.2023

Πάλεψε μόνος του στο Ντένβερ ο Αντετοκούνμπο και οι Νάγκετς του Γιόκιτς διέλυσαν τους Μπακς (vid)

Χωρίς καμία συμπαράσταση από τους υπόλοιπους Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 31 πόντους, δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τους Νάγκετς. Με τον Νίκολα Γιόκιτς να βάζει επίσης 31 και τον Τζαμάλ Μάρεϊ να… βομβαρδίζει με τρίποντα το Ντένβερ νίκησε στην έδρα του την καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ με το εντυπωσιακό 129-106

Δεν σταμάταγε με τίποτα και ο διαιτητής την ώρα που οι δύο παίκτες ήταν αντικριστά  έδειξε… τεχνική ποινή. Προς στιγμήν ο Γιόκιτς συγχύστηκε γιατί νόμιζε ότι τον αφορά. 

Τελικά κατάλαβε λάθος, γιατί ο φόργουορντ/σέντερ των Μιλγουόκι Μπακς ήταν αυτός που… τιμωρήθηκε για τη συμπεριφορά του. Όχι για το φάουλ. 

Γενικά ο Γιόκιτς κυριάρχισε και στο mind game, γι’ αυτό και το ματς εξελίχθηκε σε εύκολη υπόθεση για του Νάγκετς και ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή νίκη. Βέβαια για να νιώσει ο Σέρβος άνετα στο παρκέ είχε και τη συμπαράσταση του Τζαμάλ Μάρεϊ και τους Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ. Την ίδια στιγμή ο Αντετοκούνμπο μόνος του, άντεξε για ένα ημίχρονο, ενώ ο Πόρτις που έβαλε 11 πόντους από τον πάγκο δεν μπόρεσε ως συνήθως να ανταποκριθεί.