«Τρελαμένος» ο Μάτζικ Τζόνσον με Γουεμπανιαμά

Βίκτορ Γουεμπανιαμά

i

Γουεμπανιαμά / © Photo by Aurelien Meunier/Getty Images/Ideal Images

«Τρελαμένος» ο Μάτζικ Τζόνσον με Γουεμπανιαμά

Βαγγέλης Κανελλόπουλος • 17:11 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 19.06.2023

Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου. Όλο το NBA μιλάει πλέον για αυτόν και ο «θρύλος» Μάτζικ Τζόνσον δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο Βίκτορ Γουαμπενιαμά είναι ένα «παιδί φαινόμενο» και έχει κάνει όλο τον μπασκετικό κόσμο του NBA, να περιμένει από αυτόν να γίνει ο επόμενος «σταρ» του αθλήματος. 

Ο 19χρονος είναι Γαλλικής καταγωγής, έχει ύψος 2,19 και αγωνίζεται στη Μπουλόν-Λεβαλουά Μετροπολιτάν 92. Εδώ και αρκετό καιρό θεωρείται αδιαμφισβήτητα η πρώτη επιλογή, στο 2023 NBA ντραφτ και πλέον μένει η 22/6, για να μάθουμε ποια ομάδα θα είναι η τυχερή, που θα τον αποκτήσει.

Ο Θρύλος του αθλήματος Μάτζικ Τζόνσον έχει κάνει ανά τους καιρούς, αρκετά «κολακευτικά» σχόλια για τον μεγαλόσωμο Γάλλο, μάλιστα είπε ότι, «Θα έχει αντίκτυπο ανάλογο του ΛεΜπρόν,όταν ήρθε στη λίγκα, και ότι είναι ξεχωριστός».

Αναλυτικά τι είπε σε συνέντευξη στη «USA Today» ο θρύλος του ΝΒΑ και των Λέικερς.

«Δεν ξέρω αν έχω δει ποτέ μου ψηλό να κάνει ότι κάνει ο ίδιος. Συνήθως είναι ή το ένα ή το άλλο. Είτε έχεις καλό παιχνίδι στη ρακέτα είτε καλό σουτ. Δεν έχω δει ποτέ μου κάποιον να μπορεί να κάνει και τα δύο, να κυριαρχεί στη ρακέτα και να μπορεί να χειρίζεται και τη μπάλα. Χώρια τα κοψίματα που κάνει».

«Μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι με τόσους τρόπους κι όποια ομάδα τον κάνει δικό της θα τον δει να αλλάζει τον ρου της ιστορία της. Αξίζει τον ντόρο που γίνεται. Θα έχει αντίκτυπο ανάλογο του ΛεΜπρόν όταν ήρθε στη λίγκα. Είναι ξεχωριστός. Το ξέρω από όταν γνώρισα τους γονείς του στη Γαλλία, έχουν ενεργό ρόλο, είναι καλοί άνθρωποι. Η μητέρα του έπαιζε κι αυτή μπάσκετ. Μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη λίγκα και σε μία ομάδα. Δεν ξέρω πόσος καιρός πάει από τότε που είδαμε κάποιον με τόσο ταλέντο και σε τόσο νεαρή ηλικία».