O Τσαρλς Μπάρκλεϊ εξηγεί γιατί όλοι θα πρέπει να στείλουν λουλούδια στην Κέιτλιν Κλαρκ

O Τσαρλς Μπάρκλεϊ εξηγεί γιατί όλοι θα πρέπει να στείλουν λουλούδια στην Κέιτλιν Κλαρκ

Γιώργος Γαβριλάκης 10:01 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 29.05.2024

Η Κέιτλιν Κλαρκ μετά από πέντε ματς στο WNBA ακόμα δεν έχει προσφέρει μία νίκη στις Ιντιάνα Φίβερ και οι haters έχουν πάρει αυτό ως αφορμή για να την... υποβαθμίζουν. Ο θρύλος του ΝΒΑ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, όμως τους εξηγεί τους λόγους που θα πρέπει να σωπάσουν!

Τα γήπεδα του WNBA αρχίζουν να γεμίζουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν παίζει η Κέιτλιν Κλαρκ με τις Ιντιάνα Φέβερ σε αρένες που που κατά μέσο όρο πέρσι είχαν κάτι περισσότερο από 6.500 φιλάθλους στις κερκίδες τους, τώρα ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και τις 15.000.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα καλύπτουν τους αγώνες και καθίζουν στους καναπέδες άνω των 2 εκατομμυρίων θεατών. Γενικά, η rookie σταρ του «μαγικού πλανήτη» των γυναικών, έχει αναβαθμίσει τη λίγκα εμπορικά και θέλει να το κάνει και αγωνιστικά. Επειδή όμως, το ξεκίνημα της επαγγελματικής της καριέρας, ορίζεται από τις θρυλικές εμφανίσεις και τα μεγάλα της ρεκόρ στο κολεγιακό πρωτάθλημα, η 22χρονη Κλαρκ αντιμετωπίζει και κάποιες δυσκολίες.

H Κέιτλιν Κλαρκ ορίζει το τέλος της… πατριαρχίας του μπάσκετ (vids)
ΜΠΑΣΚΕΤ

12:30 - 31.03.2023

H Κέιτλιν Κλαρκ ορίζει το τέλος της… πατριαρχίας του μπάσκετ (vids)

Το Νο 1 ταλέντο του αθλήματος κατέφθασε και είναι γυναίκα. Ονομάζεται Κέιτλιν Κλαρκ, αγωνιζεται με το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα και το παιχνίδι της ενσωματώνει το σουτ του Στέφεν Κάρι, την πάσα του Λούκα Ντόντσιτς και τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ όλοι ασχολούνται μαζί της.

Η βασική είναι το γεγονός ότι οι Φίβερ δεν έχουν τη δυναμική να παίρνουν νίκες με μεγάλη συχνότητα και έχει αποκτήσει κάποιους αμφισβητίες και αρκετούς haters. Όλους αυτούς που θεωρούν πως δεν είναι σε θέση να αλλάξει τα δεδομένα, άσχετα αν τα δείγματα δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Η ομάδα από την Ιντιάνα έχει ξεκινήσει με πέντε ήττες στους πέντε πρώτους αγώνες και στο σύνολο αυτών, η απόφοιτος του Αϊόβα και Νο 1 στο πρόσφατο Draft του WNBA, έχει 17 πόντους (με μόλις 25% στο τρίποντο), 4 ριμπάουντ και 5,5 ασίστ.

Και κάπου εδώ εμφανίζεται ο θρύλος του ΝΒΑ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο οποίος... μπήκε στη μέση για να σταματήσει η εχθρική συμπεριφορά όλων όσων έχουν βάλει στο στόχαστρο την Κέιτλιν Κλαρκ. Και ειδικά τις γυναίκες που έχουν ταχθεί με το στρατόπεδο των haters. Γιατί πρέπει να σταματήσουν;

«Θα πρέπει κανονικά να ευχαριστείται την Κέιτλιν που σας έβαλε μέσα σε ιδιωτικά αεροπλάνα», είπε για αρχή ο Μπάρκλεϊ, παίρνοντας ως αφορμή το γεγονός ότι η λάμψη και η εμπορική αξία που έφερε μαζί της το νέο αστέρι του μπάσκετ γυναικών, οδήγησε το WNBA και τις ομάδες στην απόφαση για πρώτη φορά στην ιστορία της λίγκας να ναυλώνονται τσάρτερ για τις μετακινήσεις και να μην ταξιδεύουν οι ομάδες με τις κοινές αεροπορικές γραμμές.

Το «φαινόμενο» Κέιτλιν Κλαρκ ετοιμάζεται να κυριαρχήσει στο WNBA, με απίστευτα μικρότερη αμοιβή απ' ότι οι μασκότ του NBA (vids)
NBA

14:54 - 17.04.2024

Το «φαινόμενο» Κέιτλιν Κλαρκ ετοιμάζεται να κυριαρχήσει στο WNBA, με απίστευτα μικρότερη αμοιβή απ' ότι οι μασκότ του NBA (vids)

Η Κέιτλιν Κλαρκ αποτελεί το μεγαλύτερο ταλέντο στην ιστορία του μπάσκετ γυναικών, αποφοίτησε από το Αϊόβα, έγινε Νο 1 στο Draft του WNBA από τις Ιντιάνα Φίβερ και υπέγραψε το συμβόλαιό της. Θα εισπράξει συνολικά 338.056 δολάρια για τέσσερα χρόνια, δηλαδή τα μισά απ' όσα παίρνει το χρόνο o Rocky: Η μασκότ των πρωταθλητών του ΝΒΑ, Ντένβερ Νάγκετς.

Επίσης, ο Μπάρκλεϊ θεωρεί πως «θα έπρεπε να της στέλνεται λουλούδια», γιατί αυτή ευθύνεται για τα χρήματα που έχουν πολλαπλασιαστεί στα λογιστήρια του WNBA και για την δημοτικότητα του σπορ που έχει εκτιναχθεί, οπότε καλεί άπαντες της συνομοταξίας να σωπάσουν!