Ο Τόμπσον αν και... παγκίτης ήταν ο πρωταγωνιστής της νέας νίκης των Ουόριορς - Αέρας οι Τίμπεργουλβς στο Πόρτλαντ (vids)
i

© photo by Alex Goodlett / Getty Images / Ideal Images

Ο Τόμπσον αν και... παγκίτης ήταν ο πρωταγωνιστής της νέας νίκης των Ουόριορς - Αέρας οι Τίμπεργουλβς στο Πόρτλαντ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:39 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 16.02.2024

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επικράτησαν με 140-137 των Τζαζ στη Γιούτα και πλέον έχουν περισσότερες νίκες απ' ότι ήττες στην κανονική διάρκεια (27-26). Ο Κλέι Τόμπσον ξεκίνησε το ματς από τον πάγκο, αλλά ήταν ο πρώτος σκόρερ. Στο Πόρτλαντ το Νο 1 της Δύσης, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, διέλυσαν τους Μπλέιζερς με 128-91.

Την τελευταία αγωνιστική μέρα, πριν την διακοπή για το All-Star Weekend, λίγο μετά την ήττα των Μιλγουόκι Μπακς στο Μέμφις, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, σε αντίθεση με την παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, συνέχισαν την ανοδική τους πορεία. Επικράτησαν με το εντυπωσιακό 140-137 στη Γιούτα επί των Τζαζ και αυτή ήταν η έβδομη νίκη τους στα εννέα ματς που έχουν δώσει τον Φλεβάρη. 

Οι Πολεμιστές αρχίζουν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που δημιουργούνται στη λίγκα και επανατοποθετούνται σε τροχιά Play Offs. Αυτή τη φορά πάντως, δεν ήταν ο Στέφεν Κάρι που οδήγησε την ομάδα του στην επιτυχία. Προερχόταν από τέσσερα παιχνίδια που έβαλε 7+ τρίποντα σε καθένα από αυτά και έκανε ένα ακόμα ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Κόντρα στους Τζαζ έβαλε μόνο δύο, αλλά ο Κλέι Τόμπσον ήταν αυτός που φόρεσε τη μάσκα του εκτελεστή. 

Μάλιστα, έδωσε και μία... απάντηση στον προπονητή του, Στιβ Κερ, ο οποίος τον ξεκίνησε από τον πάγκο. Όταν όμως τελείωσε το ματς, ήταν ο πρώτος σκόρερ με 35 πόντους, που προήλθαν κυρίως από τα τρίποντά του. Συνολικά στην καριέρα του ξεπέρασε τους 15.000 σε μία ιστορική βραδιά γι' αυτόν. Ευστόχησε επτά φορές έξω από τη γραμμή του τριπόντου, σε σύνολο δεκατριών προσπαθειών και χάρη σε αυτόν το Γκόλντεν Στέιτ πλέον έχει περισσότερες νίκες από ήττες: 27-26

Στο τρίτο και τελευταίο ματς από τα ξημερώματα της Παρασκευής (16/2) οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, δηλαδή η ομάδα που προπορεύεται στη δυτική περιφέρεια, διέλυσε τους Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ. Το τελικό σκορ ήταν 128-91, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη από την πρώτη περίοδο, οι Λύκοι προηγούνταν με 30 πόντους διαφορά: 44-14!

Η χειρονομία που κόστισε στον Τρέι Γιανγκ 35.000 δολάρια (vid)
NBA

13:58 - 15.02.2024

Η χειρονομία που κόστισε στον Τρέι Γιανγκ 35.000 δολάρια (vid)

Ο Τρέι Γιανγκ των Ατλάντα Χοκς, για να δηλώσει την δυσφορία του προς τον διαιτητή που τον χρεώσε με τεχνική ποινή, έκανε με τα χέρια του μία χειρονομία που υποδηλώνει τον χρηματισμό του και το ΝΒΑ ανακοίνωσε το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει γι' αυτή του την ενέργεια.

Ο Άντονι Έντουαρντς σταμάτησε στους 34 πόντους και πλέον ταξιδεύει στην Ιντιάνα για το All-Star Game, μαζί με τον συμπαίκτη του -επίσης επίλεκτο- Καρλ Άντονι-Τάουνς, ο οποίος κόντρα στους Μπλέιζερς είχε 23 πόντους και 8 ριμπάουντ. Οι δυο τους έκαναν την διαφορά με την Μινεσότα που πλέον έχει ρεκόρ 39-16 θα κάνουν ολιγοήμερες διακοπές με ένα ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπό τους που προκύπτει από την τρομερή αποτελεσματικότητά τους στη σεζόν.