Οι Χιτ έχουν «εξαφανίσει» τον Τέιτουμ: Δεν έχει πετύχει καλάθι στις τέταρτες περιόδους της σειράς

Τζέισον Τέιτουμ

Οι Χιτ έχουν «εξαφανίσει» τον Τέιτουμ: Δεν έχει πετύχει καλάθι στις τέταρτες περιόδους της σειράς

Χρήστος Τσάλτας 14:26 - 22.05.2023

Η κυριαρχία των Μαϊάμι Χτι στη σειρά των τελικών της Ανατολής είναι ξεκάθαρη, απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς, με την ομάδα του Έρικ Σποέλστρα να έχει... εξουδετερώσει τον Τζέισον Τέιτουμ!

Η σειρά των τελικών της Ανατολής, ανάμεσα σε Μπόστον Σέλτικς και Μαϊάμι Χιτ πλησιάζει στο φινάλε της. Τουλάχιστον έτσι δείχνει αυτή τη στιγμή, με τους παίκτες του Έρικ Σποέλστρα να κυριαρχούν και να έχουν φέρει τα παιχνίδια στα μέτρα τους.

Πιο ξεκάθαρη απόδειξη από το Game 3 στην Φλόριντα δεν υπήρχε. Εκεί οι γηπεδούχοι έστησαν πάρτι, έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και έφτασαν άνετα στο 3-0 με το τελικό 128-102 να είναι η ιδανική αποτύπωση της εξαιρετικής πορείας τους στην post season.

Μπαμ Αντεμπάγιο στο Sportal: «Θέλουμε ακόμα μια νίκη, μείναμε ενωμένοι στα άσχημα»
NBA

12:32 - 22.05.2023

Μπαμ Αντεμπάγιο στο Sportal: «Θέλουμε ακόμα μια νίκη, μείναμε ενωμένοι στα άσχημα»

Οι Μαϊάμι Χιτ απέχουν μία νίκη από την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ και ο Μπαμ Αντεμπάγιο εξήγησε, μέσω του Sportal, τι ήταν αυτό που κράτησε δυνατούς αυτόν και τους συμπαίκτες του σε δύσκολές στιγμές της σεζόν.

Για να φτάσουν σε αυτό το 3-0 στη σειρά των τελικών της Ανατολής οι Χιτ χρειάστηκε να κάνουν πολλά πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η άμυνα είναι το πιο σημαντικό εξ αυτών και ιδίως η προσωπική άμυνα σε συγκεκριμένους παίκτες-κλειδιά της ομάδας του Τζόε Μαζούλα.

Το βάρος είχε πέσει εξ αρχής στο μαρκάρισμα του Τζέισον Τέιτουμ, τον οποίο η άμυνα των Χιτ δεν έχει αφήσει να πάρει ανάσα σε κανένα σημείο των αγώνων που έχουν διεξαχθεί. Αυτό που κάνει τη διαφορά ωστόσο είναι η επιρροή του JT στην τέταρτη περίοδο, εκεί όπου κρίνονται τα πάντα. Η επιρροή του στο παιχνίδι σε αυτό το σημείο είναι ανύπαρκτη.

Παίρνουν... σκούπα οι Χιτ και ετοιμάζονται για τελικούς ΝΒΑ!
NBA

05:49 - 22.05.2023

Παίρνουν... σκούπα οι Χιτ και ετοιμάζονται για τελικούς ΝΒΑ!

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψαν το κρίσιμο Game 3 της σειράς των τελικών της Ανατολής οι Μαϊάμι Χιτ, που διέλυσαν τους Μπόστον Σέλτικς (128-102), έκαναν το 3-0 και απέχουν μια νίκη από την επιστροφή τους στους τελικούς του ΝΒΑ.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα 3 παιχνίδια που έχουν πραγματοποιηθεί, ο Τέιτουμ μετράει μόλις 3 σουτ στην τέταρτη περίοδο, τα οποία ήταν τρίποντα, χωρίς να βρει στόχο σε κανένα. Στο Game 1 ο ηγέτης των Σέλτικς δεν πήρε καμία προσπάθεια στην τέταρτη περίοδο, μετρώντας συνολικά 9/17 σουτ. Στο Game 2 το ποσοστό του έφτασε στο 50% (10/20 σουτ), όμως την ίδια στιγμή είχε 0/3 τρίποντα (όλα τα σουτ που επιχείρησε στην τέταρτη περίοδο). Στο Game 3 τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα, καθώς δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο, έχοντας 6/18 σουτ στο σύνολο.

Σε αυτά τα 3 παιχνίδια με τους Χιτ ο JT μετράει 25/55 σουτ εντός πεδιάς, δίχως να καταφέρει όχι απλώς να κάνει αισθητή την παρουσία του στα παιχνίδια κόντρα στην ομάδα του Σποέλστρα, αλλά δίχως να μπορέσει να αλλάξει τον ρου της σειράς, στην οποία οι Χιτ προηγούνται με 3-0.